Priprema kukuruza

Autor toktiz, Studeni 21, 2012, 09:26:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

dravski pecaros

pajdo77

Moj punac je bio šarandžija i nahvatao se istih. Njegov princip je bio: 24-48 sati ostaviš da se kiseli(stari kukuruz),baciš vodu,uzmeš frišku i kuhaš dok kukuruz ne raspukne. Kakvim hraniš,takvim pecaš,dakle hoćeš od vanilije onda u taj kukuruz skuhani ubaciš na kraju vaniliju i ostaviš da se pacuje dan-dva,odvojiš količinu koja ti treba za pecanje u teglicu a ostatkom hraniš. Kada ponestaje kuhaš drugu turu za hranjenje i pecanje. Ocat i konzervans su vjerovatno da se kukuruz ne bi kvario u staklenci i prije se omekšao za kuhanje. Čisto sumnjam da šarana privlači miris octa mada kad pogledam kakvih sve aroma za njega ima priznajem da je sve moguće a ako još i daje rezultate mila majka :ok:

joker

ja nestavljam konzervans samo ga prelijem sa obicnim medicinskim alkoholom i ne kvari se
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

Zagor

Da imao sam dobrih rezultata na njega. Za krupniju ribu mi je bolji nego kupovni u staklenci sa raznoraznim modernim aromama.
Tako je Dravski, samo ja koristim zvjezdin kisko u kanisteru za zimnicu pa je mislim jeftiniji.
Recept sam dobio od kolege na poslu i kod nas u firmi svi love na takav. Ja sam lovi s njim samo po lokalu, a kolege su bile na Dunavu, Kupi i Šumbaru i uvijek im se pokazao dobar.
Jedino sam ja stavio dodatak sol. Slani su mi se bolje pokazali za ljetne vrućine.
Ovako ukiseljeni nema veze za tvrdim kukuruzom koji se ukiseli. Potpuno je različit efekt.
Pajdo  tvoj sistem s cime hraniš s time loviš je stara dobra taktika. Ali ponekad valja da ti se mamac razlikuje od prihrane, pogotovo ako loviš i prihranjujes u isto vrijeme.
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

Zagor

Pajdo ocat je vise zbog arome, konzervans je da se nekvari. Može tako trajati do 5g.
I ja vjerujem da ga šaran još uzima zbog same kiseline. Valjda mu pomaže kod probave. Neznam samo nagađam. Netom kuhani probao sam pojesti radi radoznalosti da vidim kakav je. Jednu jušnu žlicu nema šanse pojesti koliko je kiselo. Ali zrno po zrno bas prija, pogotovo uz meso, al stvarno  :stripii:
Kao salata  :laughing7:
Recept nije kompliciran i jeftin je. Nista vas nekosta da probate.
Onaj sa dodatkom šećera i cimeta sam prvi puta radio ove godine da probama za deveriku na dravi. Kada isprobam javim vam rezultate.

pajdo77

Nisam ti ja Zagore šarandžija..ma ni bog zna kakav pecaroš :stripii: pa samo kažem kakva se priprema koristi po "starinski". Ovo je stvarno jednostavno i jeftino,nego ako nema mlađeg kukuruza jel može onaj lanjski iz čardaka?

Zagor

Meni su rekli ovaj mladi koji tek počinje otvrdnjavati da se može lakse runiti. Nisam probao od lanjskog, a i oni rade od mladog, tako da neznam. Sada ga ima na svakoj njivi, a dovoljno je 4-5 klipova da imate za godinu-dve. Ovisno koliko pecate.
Nisam reko da kada ga orunim da ga operem u vodi da bude čišći bez onih mucica il sta već. Mislim da one ne smetaju, već estetike radi  :stripii:

Stepa

Probao svasta sto se pisalo po forumima :uf: a najbolje se pokazalo najjednostavnije.
Prihrana samog po meni najbitniji dio a bilo situacija da sam ga lovio na otvorenoj vodi bez hranjenja  :pirate:
Kukuruz sa kojim hranim na njega i pecam,izaberem jednu manju bočicu boljih zrna i posipam sa 4-5 zlica šećera obicnog zalijem vodom ,promuckam i to je to.
Lijepo sam na to lovio ds nepricam previse pojedini forumasi bili i vidili :hi:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Mornar Popaj

Ja imam jedan poseban način pripreme kukuruza i kad sve napravim kako treba obično lovim dvocifrene fatljike. Recept ću zadržati za sebe, a sa vama mogu podijeliti samo sliku. Tajna je u načinu kuhanja i vrsti kukuruza.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Stepa

Mali nekenjaj i uživaj  :stripii: :stripii:
Svi mi imamo recept za takve fatljike kakve ti sad trenutno fatas  :rofl2: :stripii: :occasion14:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Mornar Popaj

Misliš na ovakve hehe

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Zagor

Jel to tvrdko ili klipan?  :stripii:  :rofl2:
Bas ljepo zrno ima  :stripii:

dac

...."Tajna je u načinu kuhanja i vrsti kukuruza."...

Gdje sam ja "pročardo" život....  :uf:   ....ja mislio da je tajna u lokaciji, odnosno MIKROLOKACIJI !!   :dontknow:     Valja "učiti" dok je čovjek živ.....   :takoje:

maverick

Svatko ima neku teoriju za neki vid ribolova i ako lovi s njom, onda je to poseban uzitak....ja sam naučio malo od Stepe malo od kuma iako rijetko lovim šarana...po dva tri tjedna godisnje...uvijek ulovim...Namočim kukuruz dva dana i onda ga skuham da ne ispuca i da se moze probiti iglom....u toj vodi skuham šrot i njega uz neku kupovnu hranu stavljam na olovo...ili u hranilicu...na to sve zalijepim i zrna kukuruza...uvijek pecam s onim kojim i hranim....Nisam neki šaranaš i ne idem na neke kampanje ali ovo je jednostavan i učinkovit način s tim da kad izaberem mjesto obilno hranim tjedan dana prije nego podjem pecati...ako ga ima vrlo brzo se javi...
Pošto me još uvijek šteka to nesretno rame....ova jesen ce biti vjerojatno više šaranskog karaktera.... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kawasaki

Cinjenica jest da saran radje uzima pojedinu vrstu kukuruza npr 8 redac bjeli kako li se vec zove. Puno radije uzima nego hibridni  :hi:
Al kako imam samo hibridni onda mora i njega  :hi:
Brzi od Bolena.