Noćni blink smuđa

Autor genjura, Studeni 21, 2012, 17:44:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

S obzirom na period godine, tj više na moj sopstveni izbor da ga pecam sada uglavnom samo noću( objektivne okolnosti-posao, vrucina), vobler radi posao... Dobivam ga na mestima gde uglavnom nije danju tj u 1-1,5m vode gde dolazi na “ispašu”... SSR ili sličan vobler pokriva kompletnu situaciju za tu priliku... Ostao sam bez SFC i FT dekora, pa i ovi zapostavljeni rade posao...

pajdo77

Ne mogu ja sebe natjerat da odem na noćno blinkanje. Jako se rijetko to događa. Nit vidim gdje vozim,nit vidim gdje bacam pa toga bude najviše po vrbama a i u devet navečer ja sam već pospan  :stripii:.

SMT

Meni trenutno za dnevno dzigovanje fali sigurnih XY evropskih zetona mesečno, a da ne idem na posao... Dok to ne rešim, moram se “ bečiti” nocu... :stripii: :stripii: :stripii:

Mogao bih se ljudski posvetiti ribolovu, kao svaki normalan čovek... A ne brzo i bezveze :stripii:
Kako stvari stoje, biće još dosta noćnog pecanja...

alex7777

Citat: SMT  u Srpanj 19, 2019, 15:20:40
Meni trenutno za dnevno dzigovanje fali sigurnih XY evropskih zetona mesečno, a da ne idem na posao... Dok to ne rešim, moram se “ bečiti” nocu... :stripii: :stripii: :stripii:

Mogao bih se ljudski posvetiti ribolovu, kao svaki normalan čovek... A ne brzo i bezveze :stripii:
Kako stvari stoje, biće još dosta noćnog pecanja...
pajta vidimo se jedan dan tj noc gore i ja nikako da krenem ,al kad krenem  :uf: nema mi fece jos glumi švabu  :stripii:

No

:eek:  Čitam temu i obećavam si- idući put, spavat ću po danu a pecati noću.

Jedini problem je što sam si sa tim obećanjima već dosadio.
Ali uporan sam

:director:  Družit ću se sa voblerima u noći na idućem ribolovu

Imam cijeli tjedan pred sobom da se nagovaram   :stripii: 

maverick

Najbolje vrijeme za ovaj vid ribolova....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Gledam na yubitubi neke Ruse kako jigaju. Ajd što jigaju al po mrklom mraku. Klepaju oni smuđeve bez pardona,ništa vobleri-samo guma. Kod nas ili bar kod mene je nepisano pravilo da čim padne mrak mjenjam gumu i stavljam vobler računajući na to da će po mraku u obalu tj. pliće. Ovi doduše love na nekim mjestima gdje obalu ni ne vidim ali opet guma i mrak,nisam na to navikao. Čovjek uči dok je živ.

SMT

Imaš u mom izveštaju od subote, malo o tome... Lepi smudjevi su upecani na glavu od 10g i gumu 12cm... Ne u sumrak, nego posle njega bar sat vremena, totalni mrak... Guma vodjena kao vobler i uz malo dzigovanja, u metar metar ipo dubine... Nije isključeno da bi na vobler dosao, ovako se zalomilo , prvi na gumu pa sam nastavio... Prvi i drugi su dosli u kraćem vremenskom intervalu dok sam na treceg cekao pola sata...

Čamci odu, sve se primiri, on pridje... Po meni ta okrugla glava još nije adekvatna za vodjenje te gume, eria je bolja jer tera varku da radi i telom više... Ali ih nemam u tim manjim gramazama...

Bilo je hladno, nisam ostajao duže od 19h( 2h po mraku) ali sam siguran da bi u toj noći još poentiranja bilo da sam ostao...

Sad mi je zao sto nisam ostao, ludo veče... Sutradan je bila druga priča(dnevna dešavanja), ni nalik ovome...

mlb

Mi smo preko noći u ovom malo toplijem perijodu ostajali duboko u noć i klepali isključivo na gumu u laganom vođenju na glavicama do 9 grama!  :icon_thumright:

SMT

Lagano se pocelo sa noćnim blinkom... Biće sve duže u noć... Brz protok i oko njega , letnja voda je trenutno aktuelna...

Nekad neke sitnice nerviraju, ne vodimo puno računa o tome ali dosta odmazu... Kako je noću sama po sebi smanjena vidljivost, kako sam neko ko voli menjati voblere često, volim da svaki ima svoju pregradu, da se trokrake ne petljaju jedna o drugu, da ne gubim vreme oko toga, da tačno znam gde koja stoji... Da mogu uzeti tačno onu koju zamislim... Prosto. su neka brze reakcije više nego potrebne u odredjenim momentima, kada su vobleri u jednoj pregradi -zapetljani su, curi vreme... A kad curi, to znaci i ulov manje na kraju noći...

Neka sitna priprema pre samog ribolova, bez puno lupanja i paljenja baterije... Ne mora biti presudno ali ne oduzima vremena i ne nervira...

pajdo77

Jel voblerišete u zadnje vrijeme noću ili sam ja iznimka? Vitlam svako veče ko da sutra ne postoji al bez rezultata. Vitlam po kamenu uz obalu,jači protok,liman,sastav-ma nema šanse. Jedino po pjesku nisam probao u zadnje vrijeme. Kakva su vaša iskustva što se tiče godišnjeg doba,vodostaja,temperature vode? Ukratko gdje ga naći u ovo doba?

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

maverick

I danom i nocu je na sprudu...bar tako pricaju...mada vidim po facebooku da ga uspjesno love na kamenu tokom veceri...vjerojatno neki sporanj i slično...opcenito ovo je tesko doba godine za varalicare na Dravi...puno je tu muvinga...treba dosta da se voda smiri poslije ove cjelodnevne strke gore dole ćamcima, skuterima...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Sad sam došao pa ništa za tri sata,bajin ko daljinski...onaj od auta. Smuđ ni da bi,riba ne radi u obali.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

ps

Dvije večeri zaredom vobler na otpuštanje ni udarca, na gumu somić od 20cm.

ossa

Baš me zanima kako RJ majstor prolazi, s obzirom da svi pušimo tuki.
Naidju krize, drukcije grize...