Plastisol

Autor Vrana, Rujan 17, 2013, 16:46:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Vrana

Citat: maverick  u Rujan 19, 2013, 13:18:42
Kolega, ta informacija kosta 5000 eura ili su nam bar tako rekli, znaci neke tajne proizvodjaci ne odaju....najjednostavnije da kontaktiras poznate kolege iz Srbije i kupis litru ili dvije koliko ti treba za igranje i isprobavanje  :thumbsup:

ma ne!
nisam mislio da mi netko oda svoju tajnu kako radi gume.
nego sam mislio da mi netko kaze kako se radi sa plastisolom, da nebi kupio 5l plastisola i onda
sve sijebem zbog nekakvih gluposti!
dali postoji za plastisol ucvrscivac s kojim se moze stvrdnut?
Cold and Ugly

maverick

Tko ti proda objasnice ti u prvu ruku, mislim da uz ove handemade ide omeksivac , a ne ucvrscivac....inace trebace ti mikrovalna da zagrijes na odredjenu temperaturu i onda lijes u kalup...imas na netu dosta videa gdje je sve objasnjeno

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Vlada Tadic

Plastisol je cudo i koliko je mozda izazovno toliko je i zeznuto.
Kupovinom na kilogram ili dva nisi nista postigao.
Moras da imas kolicinu dovoljnu da se igras itd....
Plastisol se topi na 180c mislim.
Moras koristiti vatrostalne posude u mikrotalasnoj da ne bi doziveo opekotine III stepena kao ja.
Moras da pazis na temperaturu kljucanja ako ga preguras u topljenju mozes lako upropastiti plastisol. Nije pozeljno da ga puno puta pretapas , prvo gubi boju sagoreva i svasta nesto.
Kalupe mozes praviti od svega sto moze izdrzati temperaturu.
Ali se pazi u kontaktu sa vodom ili vlagom ume opasno da prokljuca i prska.
Ne retko pucaju kalupi ako ih radis u gipsu ali tu ima jedna forica da se to ne desava.
Ne znam koliko je i pametno da se maltretiras sa tim. Neces napraviti neku veliku ustedu koju si planirao.
Dok pokupujes sve sto ti treba napravi se tu ocas posla lep spisak. I dok kupis plastisol po nenormalnim cenama vise ti se isplati da kupis gotove proizvode.
Kad kupujes za vise novca uvek trazi lepsu cenu jer medju majstorima vlada groznica za kesom tako da svi izlaze u susret kad vide evropsku monetu .
I ja licno kad prodajem na vise spustam cenu  :occasion14:

Sg.Pepper

Evo ovi salju u Hr i imaju svasta nesta za izradu gumica, pa ko voli nek izvoli  :hello:
http://www.bleigussformen-shop.de/
dec d vej aj lajk it....

Zoran Š.

jel se može uvest kako stoji sad kad smo u eu

Greys

Imas ga u srbiji,22eura

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Zoran Š.

može neki kontakt, trebao bih 3 litre

Vlada Tadic

Malo se raspitaj u HR postoji i kod vas kao i kod nas u Zorci Sabac tehnicki plastisol pa sam dodajes stabilizatore, ucvrscivace i sta jos...samo je pitanje da li ces moci kupiti kao fizicko lice. Postoji dosta vrsta plastisola obrati paznju sta kupujes  :glasses9:

rj

gdje u RH ? imaš adresu
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Kugla

Citat: Vlada Tadic  u Siječanj 29, 2014, 10:32:04
Malo se raspitaj u HR postoji i kod vas kao i kod nas u Zorci Sabac tehnicki plastisol pa sam dodajes stabilizatore, ucvrscivace i sta jos...samo je pitanje da li ces moci kupiti kao fizicko lice. Postoji dosta vrsta plastisola obrati paznju sta kupujes  :glasses9:
A na šta da se obrati pozornost?

vatrogasac

evo ima na ovom linku plastisola i kalupa:
http://ribolovacki.blogspot.com/p/shop.html

Zoran Š.

Zoran Š.

Citat: Vlada Tadic  u Siječanj 29, 2014, 10:32:04

lako ja nađem firmu koja bude uzela za mene, samo može malo bolja uputa gdje koji, jel sve firme u hr koje sam zvao što bi mogle imati nemaju plastisol niti slično. osim plastisol boja za tiskare koje nemaju veze sa tim što nama treba

rj

VALJAJU TI BOJE ZA ŠTAMPARIJU
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

vatrogasac

rj dali mislis bas na boje ili na plastisol za tiskare da valja?
Naso sam jednu amer. stranicu,10$ 9.5l inace postarina im je ni 10$, salju u Sloveniju a Hr nemaju na popiso,poslo sam im mail pa javimm sta su odgovorili.