Plastisol

Autor Vrana, Rujan 17, 2013, 16:46:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Vrana

me zanima kakav silikon koriste za izradu?  :icon_scratch:
Cold and Ugly

domba

maverick

Ne koristi silikon, vec plastisol...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Vrana

Citat: maverick  u Rujan 17, 2013, 16:49:01
Ne koristi silikon, vec plastisol...

ok
a jeli ima toga vise vrsta ili samo jedan?
i kako doci do toga plastisola?
Cold and Ugly

maverick

Odvojio sam ti u zasebnu temu, plastisol ima kupiti vani...ima ih naravno sigurno vise vrsta kao i obične gume...Vecina ozbiljnih proizvodjaca proizvodi ga sama, tj mijesa iz odredjenih komponenti po njima poznatoj recepturi...mislim da ako kontaktiras nekog od proizvodjaca sa foruma da ce ti za neki novac prodati litru ili dvije....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Ima da se kupi na netu, obicno ima 3 gustine (kad se stvrdne), negde sam video link bas o tome, neko je negde postavio bas link za sajt kad se raspravljalo nesto o DOK-ovom "novitetu" a cija je slika ustvari bila reklamna slika za kalup za sedove sa bas tog sajta, i tu se odmah nudio i plastisol, ne znam da li na ovom forumu?
Ali mozda moze i ovo da posluzi... http://www.zeiners.com/mfsupplies.html

P.S. Da te ne zbune mere, ovo se oni nesto mangupiraju sa svojim nekim zastarelim, u sustini galon ti je oko 3,8l pa posle deli, quart je skraceno od quarter galon pa mu dodje oko 0,95l po naski, itd...
Pise da salju UPS-om ili USPS-om, ako ti daju da biras uzmi ove druge, razlika u ceni transporta moze biti velika (tipa $20 ti skoro litar plastisola a UPS moze da trazi recimo $14 za transport), UPS je osetno jeftiniji ali zato umesto 3-7 radnih dana putuje i do 10-15 radnih dana.
Ako ti je hitnije bolje uzmi galon pa posle visak prodaj, vrlo lako i brzo se nadje kupac, a i mozda ti litar nije dovoljan za pocetak, skenjas 20-30 silikonca dok ne naucis i vec si pola-2/3 potrosio.

TonyC

Ala ga je lomnica zapakovo sve po ps-u !
Bravo , jebitačno objašnjenje ! ! ! !    :notworthy:        :toothy12:   

maverick

Do sad se plastisol nije mogao uvesti, ne znam kako je sad kad je HR u EU...

Lomnica_city

Citat: TonyC  u Rujan 17, 2013, 17:31:54
Ala ga je lomnica zapakovo sve po ps-u !
Bravo , jebitačno objašnjenje ! ! ! !    :notworthy:        :toothy12:   

Hvala, hvala, autogrami posle...   :icon_biggrin:

kova

Citat: Lomnica_city  u Rujan 17, 2013, 17:10:41
Ima da se kupi na netu, obicno ima 3 gustine (kad se stvrdne),
Citat:ostavnegde sam video link bas o tome, neko je negde pio bas link za sajt kad se raspravljalo nesto o DOK-ovom "novitetu" a cija je slika ustvari bila reklamna slika za kalup za sedove sa bas tog sajta,
i tu se odmah nudio i plastisol, ne znam da li na ovom forumu?
Ali mozda moze i ovo da posluzi... http://www.zeiners.com/mfsupplies.html

P.S. Da te ne zbune mere, ovo se oni nesto mangupiraju sa svojim nekim zastarelim, u sustini galon ti je oko 3,8l pa posle deli, quart je skraceno od quarter galon pa mu dodje oko 0,95l po naski, itd...
Pise da salju UPS-om ili USPS-om, ako ti daju da biras uzmi ove druge, razlika u ceni transporta moze biti velika (tipa $20 ti skoro litar plastisola a UPS moze da trazi recimo $14 za transport), UPS je osetno jeftiniji ali zato umesto 3-7 radnih dana putuje i do 10-15 radnih dana.
Ako ti je hitnije bolje uzmi galon pa posle visak prodaj, vrlo lako i brzo se nadje kupac, a i mozda ti litar nije dovoljan za pocetak, skenjas 20-30 silikonca dok ne naucis i vec si pola-2/3 potrosio.
Poznat mi taj "neko", he he  :alas:
:glasses9:

Lomnica_city

E pa moguce da si bio bas ti u pitanju, nije to uopste skoro bilo pa se nisam iz prve setio... Gde si bese nasao onaj sajt, ako se secas daj da vidimo?

pampasexpress

pravilo je da nema pravila

Vrana

e sad dali mi netko moze reci kako se mixa taj plastisol? Dali se isplati dipat taj silikon i kako? Htio bi dobiti tvrdocu silikonca poput EL-PI-a posto mi on ima onak savrsenu mekocu                                                                                               
Cold and Ugly

maverick

Kolega, ta informacija kosta 5000 eura ili su nam bar tako rekli, znaci neke tajne proizvodjaci ne odaju....najjednostavnije da kontaktiras poznate kolege iz Srbije i kupis litru ili dvije koliko ti treba za igranje i isprobavanje  :thumbsup:

Lomnica_city

Citat: Vrana  u Rujan 19, 2013, 09:26:50
e sad dali mi netko moze reci kako se mixa taj plastisol? Dali se isplati dipat taj silikon i kako? Htio bi dobiti tvrdocu silikonca poput EL-PI-a posto mi on ima onak savrsenu mekocu                                                                                             

Biraj onda "soft" miks, jer ne postoji samo 1 isti miks, lako se nadje i tvrdji i srednji i meki miks i onda bolje u startu uzmi sta ti treba da ne eksperimentises... Ako ne mozes da nadjes da kupis meksi miks iz nekog razloga, kupi srednji i uzmi omeksivac od njih, vecina sajtova i to nudi, ili probaj neki od onih za obican silikon, drug mi tvrdi da znatno omeksa silikon obicnim omeksivacem za ves!