boja gume

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:39:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

JA sam sklon vjerovanju da ribe poput smuđa i soma, ne razlikuju boje, nego nijanse. U spektru od bijele, preko sivih, do crne. A ta ideja mi je sinula kad sam upoznao jednu djevojku, koja je bila daltonista. Međutim, nepogrešivo je znala sve boje.
Kad sam je upitao kako ih razlikuje, odgovorila mi je razlika samo u nijansama sive, a mama ju je odmalena naučila koja je koja.

Dali je tako i kod riba na dnu, neka ostane za pitanje za raspravu. Međutim, teško će me neko uvjeriti da ribe raspoznaju boje.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

baka

Citat: Mornar Popaj  u Prosinac 27, 2014, 21:30:56
Dali je tako i kod riba na dnu, neka ostane za pitanje za raspravu. Međutim, teško će me neko uvjeriti da ribe raspoznaju boje.

Totalno si u krivu, ali nema veze. Svako ima svoje mišljenje, ali bit je da se to mišljenje temelji na osobnom iskustvu.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

A raspoznaje itekako...a gdje i koje...sto plice i bistrije itekako je bitan dekor...ja ovo pisem uvijek s aspekta nekog tko zeli u svim uvjetima loviti smuđa...pa ce netko sad reci...ja zabacim bilo koju pa ulovim..da ali koliko komada tokom godine...mada su to neke finese....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

MIF

Citat: maverick  u Prosinac 27, 2014, 21:26:45
Koji ti nikad nije dao ribu  :sha:
Poslikat cu,odvojene za mikrovalnu..

rj

mikrovalka im neće promjenit boju  :stripii:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

MIF

Je.. mi se...kako god ispadne...

maverick

Pokupio malo okolo slika pa da imamo na hrpi...kako riba vidi s obzirom na dubinu

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

baš ću probat plavi dekor za veće dubine

maverick

A jbg ja sam lud za onim tvojim plavim dekorima jer lovim dosta na njih ali daleko sam od nekih dubina gdje lovim...

rj

Šimić popizdio ...ništ nije dobio na njih  :rofl2: reko da te podmiti  :toothy12: .... probat ću par nijansi ćisto plave boje

maverick

Jbg...treba voliti gumu kojom loviš i vjerovati u nju...a oni to mehanički....ostalo mi na čamcu...napravio sam dekor...tamno plava s onim krupnim šljokicama...nisam još ništa ulovio na njega...tek je dva dana star  :ok:

rj

meni opet najbolji sedef bjeli i par varijanti zelene sa crvenim repom :icon_scratch:

maverick

Ma ja mućkam kao baltazar...napravim po par komada pa isprobavam...bem ga nisam  još nista izmislio sto vec ne postoji  :stripii:

rj

ma i ja kemijam al su mi se najbolje pokazali najjednostavniji dekori ...čak i oni "prljave" boje

mamijo

prljavi ... ja bi rekao muljavi - gde se boje bas ne pomesaju skroz nego ono "kako ispadne" precesto daju vrh ribolov, problem je sto nikad nemas dva ista ...

RJ prike, jel mozes da napravis sive shedove? bas ono mat sivo, najobicnija siva boja bez ikakvih mudrolija okolo ...
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%