boja gume

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:39:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

Citat: Djoka  u Ožujak 11, 2016, 18:28:25
izvinjavam se ''no'', mozda sam vas krivo razumeo, ali znam dobar deo ribolovaca koji tvrde suprotno, ja nista ne tvrdim samo imam svoj stav i misljenje  :thumbsup:

Djoka, sve pet.
Tu smo.
Uvijek su mi bili dragi ljudi koji imaju stav,bez obzira na to dali djelim taj stav ili ne.
Vidim da si mlad,lijepe su ti godine ,opusti se, uči i uživaj.
Svako dobro   :occasion14:

rj

Citat: TopMix  u Ožujak 11, 2016, 20:01:49
Pre nekih tridesetak godina skoro da je bilo nemoguce naci druge tvistere osim bele boje (ili bar ja tada nisam mogao da nadjem druge)  Svi su lovili i nesecam se da je neko farbao tvistere u drugu boju. Tek sa pojavom drugih boja po ducanima pocela je i polemika o boji gume Tada mi nije bila bitna boja nego sto vise vremena provedenog na vodi u potrazi za dobrom lokacijom i dobitnom prezentacijom. U pocetku tvisterisanja sam prolazio lose il tek sa po nekom sicom, da bi vremenom i sticanjem iskustva poceo da dobijam  sve bolje i ozbiljnije ulove... a sve vreme sam bacao iskljucivo bele tvistere...jer drugih nije ni bilo, bar kod nas

super.. samo kupiš bijele twistere i pići...rješio si se problema oko izbora modela sheda i dekora ...

NO...

Moj post je bio usmjeren prema ljudima koji pomišljaju da trebaju taj štap, tu i tu varalicu, taj i taj dekor, da bi bili uspješni.

nisi ni svjestan koliko si u pravu ....
za štap ne mislim na firmu ili brend već karakteristike ...sprud i čisto dno nema potrebe za nekim posebnim karakteristikama ali masa drugih pozicija traže neke karakteristike ...da ne govorim o modelu i dekoru sheda  ...
ne tipkam o danu kad sve uzima ..
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

dac

U cijeloj toj priči raspoznaju li ribe boje,jedno logičko razmišljanje...  :sha:
Ljudima s godinama slabi vid,idu kod okuliste,dobivaju naočale,leće i sl.
Dugo se vjerovalo da pojedine životinje ne raspoznaju baš boje.Nova saznanja opet tvrde da vide određene nijanse boja.
Kažu da jedna pseća godina,zavisno od vrste i veličine psa ima nekih 3,5 ili 7 godina(ovisno u kojoj je pas životnoj dobi),mačkama se drugačije računa...
Stari psi sigurno gube vid kao i ljudi!
Nameće se pitanje slabi li vid s godinama i ribama?  :mt1032:
Najveći primjerci su vjerovatno i najstariji....?

TopMix

"super.. samo kupiš bijele twistere i pići...rješio si se problema oko izbora modela sheda i dekora ..."
RJ, uz svo postovanje, ali onda si ti zapravo u problemu,  kad moras  u 100 razlicitih situacija da biras 100 razlicitih boja gume da bi dokucio koja je to najbolja boja tog trenutka i na tom mestu ...  sto neko gore rece, tesko cemo mi ikad saznati kako ribe vide, i kako to utice na  njjihovu "odluku" da napadnu ili ne napadnu 

maverick

Tope....nekako sam uvjerenja da se smudj lovi puno lakse na Dunavu nego na Dravi ako izuzmemo zimski period kad je i na Dravi to poprilično jednostavno...Za mene su tu dva bitna razloga...na Dunavu ima više ribe i puno je veca dubina...pa je s tim prevara lakša. Tako da široka paleta modela i dekora u kombinaciji s vrijednim ribolovcem svakako daju kontstante ulove...Ali to je samo moje misljenje i iskustvo...vjerojatno svatko iz vremena provedenog na vodi izvlači sebi neku paralelu. Ja nisam od onoh ribolovaca pa da svaki uvjet na vodi imam rijesenje...ali jos uvijek sam od vrijednijih u okruzenju  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: TopMix  u Ožujak 12, 2016, 18:45:52
"super.. samo kupiš bijele twistere i pići...rješio si se problema oko izbora modela sheda i dekora ..."
RJ, uz svo postovanje, ali onda si ti zapravo u problemu,  kad moras  u 100 razlicitih situacija da biras 100 razlicitih boja gume da bi dokucio koja je to najbolja boja tog trenutka i na tom mestu ...  sto neko gore rece, tesko cemo mi ikad saznati kako ribe vide, i kako to utice na  njjihovu "odluku" da napadnu ili ne napadnu

to ti kažem riješio si nedoumice ....bjeli twister i pići

TopMix

RJ, smem da se kladim da bi ti imao jednako dobre rezultate kad bi pecao samo sa belim gumama...Naravno, to podrazumeva upotrebu raznih modela, oblika i velicina guma. sa raznim vibracijama, raznim prezentacijama itd itd

rj

No

Citat: rj  u Ožujak 12, 2016, 06:58:53
Citat: TopMix  u Ožujak 11, 2016, 20:01:49
Pre nekih tridesetak godina skoro da je bilo nemoguce naci druge tvistere osim bele boje (ili bar ja tada nisam mogao da nadjem druge)  Svi su lovili i nesecam se da je neko farbao tvistere u drugu boju. Tek sa pojavom drugih boja po ducanima pocela je i polemika o boji gume Tada mi nije bila bitna boja nego sto vise vremena provedenog na vodi u potrazi za dobrom lokacijom i dobitnom prezentacijom. U pocetku tvisterisanja sam prolazio lose il tek sa po nekom sicom, da bi vremenom i sticanjem iskustva poceo da dobijam  sve bolje i ozbiljnije ulove... a sve vreme sam bacao iskljucivo bele tvistere...jer drugih nije ni bilo, bar kod nas

super.. samo kupiš bijele twistere i pići...rješio si se problema oko izbora modela sheda i dekora ...

NO...

Moj post je bio usmjeren prema ljudima koji pomišljaju da trebaju taj štap, tu i tu varalicu, taj i taj dekor, da bi bili uspješni.

nisi ni svjestan koliko si u pravu ....
za štap ne mislim na firmu ili brend već karakteristike ...sprud i čisto dno nema potrebe za nekim posebnim karakteristikama ali masa drugih pozicija traže neke karakteristike ...da ne govorim o modelu i dekoru sheda  ...
ne tipkam o danu kad sve uzima ..

:uf:

Čini mi se da nisi razumio smisao posta.Moj post bio je namjenjen ljudima koji misle da mogu kupit dobitnu kombinaciju.

Nemam ja petlju za to, a bilo bi i bedasto pisat nešto ljudima koji znaju kakav štap im treba,kakva guma i koji dekor.

TopMix

Citat: rj  u Ožujak 13, 2016, 19:07:58
izgubio bi okladu  :takoje:
U to mozes biti siguran ako otpecas bar jednu sezonu samo sa belim gumama...
Ako boja i nosi neke poene to se, u odnosu na sve ostale faktore uspesnog ribolova, moze meriti u promilima...sto je u sustini zanemarljivo

kajman

Boja bez vibracije = O
Na ovu boju sam ulovio, ova boja mi se najbolje pokazala....boja, boja, boja.......Pa O.K. a da pitam nesto,
koliko ste smudjeva ulovili na BOJU bez vibracije????
Ispada da je boja osnovni faktor o postojanju neceg sto se definise kao da je zivo! Sto nije ofarbano to nije zivo.
Odnosno, vibracija tj. trag o svom kretanju, tj. o postojanju uopste, koji silikonac ostavlja u vodi, je uvek isti, sve je isto i pokreti su isti, i ponasanje te zivotinjke je uvek isto, samo je problem u boji.
Koliko vidim i bilbordi su prilicno koloritni-sareni ali ne vidim da ih neka zivotinjka jede niti gricka neku posebnu boju. Meni je to sasvim logicno, zato se bilbordi i postavljaju na suvom da im smudjevi ne bi izgrickali odredjene boje.

mossi

Koje je boje crknuti probodeni keder na jig udici i koju vibraciju on ima. (no action lure).
I da li tu igra ulogu boja, vibracija ili miris/ukus?

kajman

Pa odgovorio bih ti Legendo  :hello: da je tema "Boja mrtvog kedera" ali nije, tema je boja GUME   :dontknow:

mossi

kockar

Vibracija repa, tj, vibracija u klasicnom smislu nije jedini "trag" koji guma salje kroz vodu.
I gume bez kalsicne vibracije jako lepo hvataju i smudja i soma....i opet u raznim bojama.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs