boja gume

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:39:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zoranzivkovic

Da sve tacno - samo uz sve ovo dodati odakle Sunce pada na vodu tj polozaj nas na obali.
Kod bucova izuzetno bitna karakteristika a i smudj veoma lepo reaguje da li sunce ide oid
uglom od 20-60stepeni  ili upravni ili kontra 60-20stepeni u odnosu na varalicu koja je u vodi.
Ako je Sunce levo od ocekivanog mesta udara tj uzvodno - sanse su +10 i ako je desno
nizvodno - sanse su 10 - u slucaju upravnog polozaja - minimalne sanse.
Zoki

Kugla

Gospodo svak ačast na ovakvim tekstovima, ima i tema školica ribolova smuđa koju sam otvorio pa slobodno malo i tamo podijelite svoja iskustva kako bi i mi nešto naučili a i kroz godine uz neke svoje situacije prenjeli novim naraštajima.  :occasion14:  :icon_thumright: Eh da da mi je odpecati koji dan sa Vama to bi bilo ono pravo, kad me moj susjed (naš poglavica)  neće primiti koji dan  u školu nikako  :icon_scratch:  :(

zoranzivkovic

Ispada filozofiranje a N I J E.
Moja sreca sto zivim pored Dunava tj na Dunavu jer je od stana 30m a izgledna mesta su
udaljena 500m uzvodno i nizvodno. Idem po 2-5puta na vodu u raznim terminima i eto
skupi se za 30tak godina brdo zapazanja. Prva i osnovna stvar je da kada krenes u ribolov
na smudja nisi opterecen sa ulovom i ponesi sto manje varalica - manje ces da menjas i
stecices smopouzdanje.
Zoki

Kugla

Zorane nije fantaziranje i hvala na savjetima, a sa ulovom smuđa se nikad ne opterečujem jer ribolov mi je opuštanje od svakodnevnog stresa.

zoranzivkovic

Evo jos malo i necu vise - cekam rezultate na kladionici i pisuckam.
Nemoj pod stresom ili iznerviran da ides u ribolov. Kao da tu negativnu energiju osete i ribe.
Tada gresim u prezentaciji,kidam,promasujem i samo podizem tenziju.
Takodje najbolje lovim kada sam sam / mada nemam skim da pricam /. Ful koncentracija i
ne odvraca mi paznju razgovor. Jeste dosadno ali delotvorno.
Zoki

tole

Citat: zoranzivkovic  u Listopad 04, 2013, 18:29:32
Da sve tacno - samo uz sve ovo dodati odakle Sunce pada na vodu tj polozaj nas na obali.
Kod bucova izuzetno bitna karakteristika a i smudj veoma lepo reaguje da li sunce ide oid
uglom od 20-60stepeni  ili upravni ili kontra 60-20stepeni u odnosu na varalicu koja je u vodi.
Ako je Sunce levo od ocekivanog mesta udara tj uzvodno - sanse su +10 i ako je desno
nizvodno - sanse su 10 - u slucaju upravnog polozaja - minimalne sanse.
Zoki

nadovezao bih se na ovo, ali je moje iskustvo vezano za lov voblerima....kada noću na vodi čekam da se mjesec podigne preko šume na drugoj obali, uvijek gledam da mi je pozicija na kojoj očekujem udarac nizvodno, da mi vobler bude ½okrenut leđima¨ mjesecu, tj da ga povlačim od mjeseca prema sebi nekom ravnom linijom i u tim situacijama mi se najbolje pokazao gfr po rapali :icon_thumright:
...obično onih prvih 15tak minuta kada obasja površinu Dunava, tj kada mjesečina obasjava vodu pod oštrim kutom bude naj produktivnije...nije pravilo, ali često to bude jedini aktivan period tokom večeri

dravski pecaros

Citat: zoranzivkovic  u Listopad 04, 2013, 19:52:42
Prva i osnovna stvar je da kada krenes u ribolov
na smudja nisi opterecen sa ulovom i ponesi sto manje varalica - manje ces da menjas i
stecices smopouzdanje.
Zoki

ZADNJA RECENICA SVE GOVORI....

maverick

Počesto mi se dogodi da izadjem na vodu..opterecen nekim drugim stvarima...provozam se čamcem , popijem kavu i vratim se nazad da nisam ni raspakirao štap... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

E pa zbog svih stvari koje me zadnje vrijeme opterečuju ni ne idem na ozbiljno pecanje, već na sat vremena tek toliko da sam na vodi ili uz vodu, ili tek do čamca na kratko da saberem misli.

Stepa

Danas odlicno radila sfc zander i svjetlo plava el pi drugo tuga :icon_thumright:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

TopMix

Ok, radila sfc i svetlo plava. Ajd sad malo dopuni: u koje doba dana ili noci, u svanuce il u sumrak, pod kojim uglom je svetlost ulazila u vodu, na kojoj dubini, kakva je providnost vode...
Drugim recima, da li si prethodno ispitao desetak raznih nijansi dok nisi dosao do dobitne kombinacije, ili si na samom startu pecanja procenio datu situaciju na licu mesta i iz prve odabrao boju?

maverick

Meni su na dunavu ta dva dekora najuniverzalnija, znaci wy po orki i blue motion po rj-u....znaci to su dvije koje love u 70 posto slucajeva...korigiram se uvijek na sto nacina ali one nose puno u mom arsenalu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Citat: maverick  u Listopad 07, 2013, 12:50:05
Meni su na dunavu ta dva dekora najuniverzalnija, znaci wy po orki i blue motion po rj-u....znaci to su dvije koje love u 70 posto slucajeva...korigiram se uvijek na sto nacina ali one nose puno u mom arsenalu

Sledece gostovanje ne nosim ni jednu od tih i bacam samo kontra :whip2:

maverick

:icon_biggrin: nisam ni očekivao drukciji komentar od tebe  :icon_biggrin:

Stepa

Citat: TopMix  u Listopad 07, 2013, 12:35:32
Ok, radila sfc i svetlo plava. Ajd sad malo dopuni: u koje doba dana ili noci, u svanuce il u sumrak, pod kojim uglom je svetlost ulazila u vodu, na kojoj dubini, kakva je providnost vode...
Drugim recima, da li si prethodno ispitao desetak raznih nijansi dok nisi dosao do dobitne kombinacije, ili si na samom startu pecanja procenio datu situaciju na licu mesta i iz prve odabrao boju?
Sad tek vidio sory Miki :icon_thumright:
Na prvo mjesto stali partner baca jednu vrstu ja drugu totalno smo razliciti u stavovima blinkanja i odabira varalica,ja preferiram sto manje glave on kontra........ da skratim.Vrtili smo svasta dok nisam uzeo Zandera sfc i dobijem prvog smudja da bi na isti sistem dobili jos dva,probam drugu gumu i nista.
Druga pozicija ja furam isti sistem partner teske glave i plavi dekor tup tup sistem i potukao me do nogu.
Vrijeme suncano
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu