Keder guma za prozor

Autor maverick, Listopad 02, 2013, 16:11:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Kako bilo da bilo nakon dvije godine guma na prozorima sharka je sva ispucala kao da ima 50 godina....pokusao silikonirati ali nije islo. Nabavio novu gumu ali se bojim da cu opet imati isti problem. Dva prozora su mi curila...malo, par kapi deci vode za tri dana kiše ali sasvim dovoljno da mi kida živce. Izvadio čamac u garazu , danas poskidao sve prozore i tek sad u dilemi...
Da zatvorim plastikom sve otvore...bicu kao kolega r-t  :toothy12: da stavim novu gumu pa čekam dok opet ne ode pod utjecajem i opet procuri...nisam pametan...
Što koristiti kao zastitu gume da duze traje a očito, jer vidim i da na drugim proizvodjacima muku muče s prozorima...odnosno s gumom, tj ove nove gume nemaju veze s onim od prije par godina....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Možda bi najbolje rješenje bilo guma za automobilske prozore , ali kako je saviti i kolika je razlika u debljini stakla i pleksija,

mossi

Lexan većih dimenzija i silikon, plus malo šarafa.
Posle može ukrasna lajsna.
Ili brodski prozor, a to već košta.

Stepa

Zastita za keder ne postoji :nono: nesjecam se kakav si keder imao,ove sto ja koristim je nemoguca misija da procure a za nedaj boze imas u Forchu jednu flexibilnu gumu u obliku trake razlicitih debljina pa se ona stavi i prilikom montaze se lsgano ljepi i dihta :icon_salut:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

davor99

Citat: maverick  u Listopad 02, 2013, 16:11:28
Kako bilo da bilo nakon dvije godine guma na prozorima sharka je sva ispucala kao da ima 50 godina....pokusao silikonirati ali nije islo. Nabavio novu gumu ali se bojim da cu opet imati isti problem. Dva prozora su mi curila...malo, par kapi deci vode za tri dana kiše ali sasvim dovoljno da mi kida živce. Izvadio čamac u garazu , danas poskidao sve prozore i tek sad u dilemi...
Da zatvorim plastikom sve otvore...bicu kao kolega r-t  :toothy12: da stavim novu gumu pa čekam dok opet ne ode pod utjecajem i opet procuri...nisam pametan...
Što koristiti kao zastitu gume da duze traje a očito, jer vidim i da na drugim proizvodjacima muku muče s prozorima...odnosno s gumom, tj ove nove gume nemaju veze s onim od prije par godina....
Za zaštitu gume treba koristiti vazelinsko ulje ili kupiti u trgovini autodjelova tekučinu koja se koristi da po zimi ne potrgaš gume oko vrata automobila
Vodite ljubav, a ne psa

Kugla

Da ne potrgaš gume na vratima automobila, hm ja po zimi namažem glicerinom i nema da zalijepi, e sad jel bi to pomoglo da sunce ne šteti gumi na prozorima čamca to nisam siguran.

Slaven

:toothy12: vazelin, vazelin, od njega se zamagle prozori

maverick

Samo se vi sprdajte...meni je čamac u garazi i nema prozora  :toothy12: u kuci je napeto stanje dok ne smislim sta cu  :icon_biggrin:  a napravio bih ja sarkofag samo da nije tako komplicirano i da ne zelim camac vratiti u vodu za vikend
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

Ja sam na brodu silikoniro nekim silikonom sto mi komsija dono iz Austrije, strasna stvar neka velika tuba tj. pakovan je u nesto kao alu folija tubu,kad se poslije nekoliko dana stvrdne, bude elastican i tvrd, ne gori, postojan na sve vremenske uvjete, hebote nemos ga odvojit od aluminija da si zuna, krpaju sa njim sve, pa i napukline na asvaltu, mana cijena 50 eurica tuba. :toothy12:

maverick

Imas praznu tubu da slikas da vidim sta piše na njoj

Ivan Borojević

Nazalost nemam,al ga mogu pitat jel ima jos toga.

maverick

to si stavljao kad si namontirao prozore ili ranije...imam neku smjesu bas za to sto sam narucio preko matorog...za ljepljenje na autu....

Ivan Borojević

Mozes kako hoces to kad zaljepis,nema vise natrag, onda pravis kabriolet. :toothy12:

Kugla

Susjed a ljepilo za šajbe jel to ne bi bilo ok?

maverick

Ma bilo bi ali tko bi ga ugurao izmedju a da se ne razmaze...nasao sam nacin samo se moram usuditi i početi... :icon_biggrin: sutra u kad malo prespavam  :icon_biggrin: