sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Greys

Naravno, šteta je izgubit dobru ribu  :icon_thumright:

Kugla

Još prije rata kad sam sa kumom pokojnim pecao ajme nas dva u čamcu pa po dva štapa, pa kad stiska veći brko da vidiš kako brzo kupiti udice pa baciti krnister ajme kad se sjetim

zvona

a jooj.. dobro pa je covjek preživio.hebes čamac.. drveta i lima ce uvjek biti.. ljudi svaka vam čast skidam kapu.. savjeti su dobro namjerni i odlični.. svaki dan učim s ovog foruma.. živjeli vi meni

maverick

Umjesto sidrenog konopca, lakse...i zauzima manje prostora  :thumbsup:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

I mačak je dobio sidro...sto jest jest...prije jedno dva mjeseca je donio materijal... :icon_biggrin:

KvacakZu

koliko je teško sa olovom

maverick

jbg nisam vagao...mozda malo preko 4 kg

Greys

Ljepa stvarčica  :love7:

Kugla

I ja sam dobio od našeg Darka na poklon ovako sidro težine 3 kg. Ovom prilikom još jednom Darko hvala!
A bočno je moj mili susjed dao dok mi punac ne napravi drugo, tako da što se sidra tiće trenutno miran.

Darko

nema na čemu kugla  :icon_biggrin:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

twister011

Napravih konacno polusidro po vasim nacrtima, pa sada zbog greske u koracima cekam na zavrsetak. To je i najkomlikovaniji deo.
Naime, nisam nabavio olovo pa sada imam samo cevku sa zicama. Pitanje je, kako da neko ko nikada nije lio olovo, isto isece, istopi. Na cemu u kucnoj radinosti mogu da topim, u kakvoj posudi i sl... :icon_scratch: Ako ima negde tema, uputite me na istu :help:

zvona

ja uzmem staru limenu posudu dignem na 2 cigle i ispod ložim otučcima..ali umačem ih u naftu da bolje gore i zbog temperature isječem na komadiče i kad se istopi lijem u kalup koji sam priredio..ponekad ga prethodno zagrijem i ostavim malo mjesta da olovo curi van iz cijevi da nebi prskalo,jer se nemže širit..

twister011

Kolega hvala. Znaci moze i lonac obican stari i obicna vatra :icon_thumright: A cime seci olovo ako nisu u pitanju olovne cevi i sl, vec u vecim komadima :icon_scratch: Nadam se da ne mora na rende :icon_biggrin:

PS: Setih se da imam ko zna koliko glava koje odavno ne koristim (zicare, o'shonesy....). Jednu kutiju skoro zaboravih u camcu, sve sa kovanicama koje zardjase :crybaby2: . Ima sigurno izmedju 300 i 500kom. Razmisljam samo da odsecem udice i ubacim u cev od sidra, a na kraju samo ulijem manju kolicinu olova, tek da popunim rupe i da ne zvecka :idea1:

raso

A brate Milija što ti umiješ zakomplicirat, trpaj te udice u lonac, olovo će da sjedne dolje, a udice da poplivaju, uzmeš bajatu kašilu i pokupiš to što popliva. :be happy: :be happy: :be happy: