sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvona

prošle godne sam nosio blok 12 za sidro na brzoj vodi na šljunku pa me pomalo nosi voda..zeznito je.. a to za lakse sidro s 5 krakova nikad nisam vidio kod sebe da ga ljudi imaju svi velike cjeli fi 70 pune betonom i duge po makar 50cm uzas za dizat ručno..tako da cu ocito jedini ove godine ici sa vasim sistemom.. znaci na dubini vode od 10m treba mi spage 30m s tim sidrom oko 5kg..( volim ponavljat lakše zapamtim )  :icon_thumright:

maverick

30 metara ti je dosta spage ...a do pet kila i previse... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

ok..hvala na savjetima.. isprobat cu ih ove godine.. danas sam bio na vodi i gledam camce imaju lanac da drze sidro pa sam se sijetio mislim da je maverick rekao da ga je pokupila klada pa je prerezo spagu..sta da ove pokupi klada velika.. potopi ih skupa s camcem uzas

Greys

Prije par god, kolega imao lanac, bacio sidro, zima do jaja. Naravno, ide on vadit sidro, nejde, voda dere ko mutava. Ja vanka obale i umirem. Nesmijem se smijat (punac mi to), kako on vuče čamac prema uzvodno, tako se čamac skoro napuni vodom. To sad već traje dobrih 20minuta, nema nikog sem njega, i mene na obali. Ja vrištim od smjeha. On vadi nekakvu turpijicu, i dobrih pola sata turpija lanac, jedva ga speglo. Ako se tad nisam šlogiro od smjeha, neznam  :toothy9: :toothy9: :toothy9:

maverick

mi imao spagu..ovisno kako koji neki od 4 pa do 8 mm, cesto se selimo a i lanac je za prodove koji imaju vinč, ali eto ljudi se koriste s onim sto imaju....
i greys...vidim punac se usrecio s tobom  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Hahahah, Maverick, znaš kako je  :icon_biggrin:

Da stvar bude najbolja, dolazimo doma, žena ga pita, dobro di si, sad on ispriča, ona za zajebava, ma sigurno si zakačio Nesi  :toothy9: :toothy9: :toothy9:

mossi

Ja sam umro od smeha, a nisam bio tamo!  :toothy2:

Greys

Ja dok sam sad ovo pisao, suze mi idu na oči, majku ti žarenu  :toothy9:

zvona

hahha..smijesno ali zamisli da te klada gura a ti turpijas lanac..a sta da nemas turpijice?? a jooj.. zaznito.. grys ja i ti smo isti ja bi plako od smjeha pa da mi je tata u čamcu ili neznam ja tko..taki sam jbg.. al dobro je kad se sve ljepo svrsi.. ja sam iso puno puta sa lancem se sidrit i nikad nisam imo turpiju jer nisam razmisljo o posljedecama.. e bome od ove godine nova pravila  :thumbsup:

maverick

Na kraju sidrenog konopca s jedne strane je naravno zavezano sidro a s druge strane mali kanister ili mala bova ..kad imas potrebu da pustis camac i vadis neku veliku ribu samo odmotas spagu i bacis kanister u vodu...ili kad dodje panj ....

zvona

i onda se vratim po sidro ako sam dobro razumio jer ce bova biti na povrsini i vidjet cu gdje je sidro??

Greys

Ovo sa sidrom je super ideja  :icon_thumright: Na karabinu mi je karnister koji kačim prije nego se sidrim

maverick

Da, tako mi imamo svi... :thumbsup: ili bar vecina koja planira upecati ozbiljnu ribu... :icon_biggrin:

Greys

Mislis reći, oni koji vataju  :icon_thumright:

maverick

ja se na dunavu u ostrijoj vodi odsidrim na svakog smudja od 4-5 kg....