sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ossa

Mosi slikaću ti gde sam pecao, mada znaš deo gde se dtd kanal uliva u dunav. Non stop piče brodovi jer je tu luka. A dodatno kmplikuje stvari izgradnja novog mosta preko dunava, na najužem delu kod petrovaradina pre same krivine pa tu ima dosta raznoraznih strujanja...
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Pa nisam je ja kupio...ja je samo popravljam...drugi put kupi onu za 30 eura ne za 3  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Ajd ... imaćeš pokazno kad budeš u Apatinu.
Vežbaćemo sidrenje!  :headbang:

Greys

Citat: maverick  u Studeni 14, 2013, 21:16:03
Pa nisam je ja kupio...ja je samo popravljam...drugi put kupi onu za 30 eura ne za 3  :icon_biggrin:
Poklonio mi Umpahpah

ossa

Citat: mossi  u Studeni 14, 2013, 21:16:58
Ajd ... imaćeš pokazno kad budeš u Apatinu.
Vežbaćemo sidrenje!  :headbang:
Jebo sidrenje daj kontre iz zgloba bolje  :hello2:

mossi

Što je voda jača, sidro bolje drži u kamenu.
Tako dobro drži da ako je debeo kanap i velika dubina da je problem da se odsidriš.

Negde sam napomenuo da sam pre neki dan pokušao sidrenje na 15-ak m u extra jakoj vodi.
Sidro mi prokliže jel mi se umrsio kanap, pa ga nisam ispustio koliko treba.
Dok nisam ispustio punu dužinu vidim da sam otklizao 20m i na 19m dubine.
Naravno to nije to i ide odsidravanje: hoćeš klinac!

Sidro ima pritisak koji stvara voda preko kanapa i zakucava ga u kamen.
A kanap sirotinjski spajan i star 3 godine.  :headbang:
Ako silim pa pukne ili ću se zveknuti o šajbnu ili još gore ispasti iz čamca!  :blob8:
Vežem za bitvu, ubacim u rikverc i polako. Iščupam pokupim i vidim, ispeglao na RAVNO 3 od 5 krakova!   :tongue3:

Sidrenje po mirnom vremenu je kesa. Problem je nevreme sa olujnim vetrom.

:occasion14:

Kugla

I kod mene kolotura bila na čamcu nekako mala i plitka i počesto mi konopac padne sa nje, baš živcira, a reko kad budem sređivao čamac moram i novu koloturu staviti, ili susjeda d ami povari nešto kao Greysu  :icon_thumright:
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

Greys

Ma da, na ovu samo zavarit ''rogove'' i funkcija je tu  :icon_thumright:

Kugla

Eda al nemogu ju skinuti sa čamca, tako jenekako namontirao bivši gazda, a sad varenje na kučici hm  :icon_scratch:
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

ossa

Jel ona što je tunja stavio na primus zadovoljova potrebe ? Otiću do grosa ovih dana da ih pogledam... Možda da stavite neku fotku kakvu NE kupiti  :icon_cherry:

ovaj je 20 evra  :thumbsup:

maverick

Ona s primusa je ok....Ja sam sebi radio u sklopu ograde  :thumbsup:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Citat: ossa  u Studeni 14, 2013, 18:57:47
u jednom momentu pri punoj brzini, zakači se teg dole za nešto,hebote kad me je zateglo mislio sam da će mi potopiti tajmena. Sav je škripao. Nije bila drama baš tolika ali mi se do sada nije desilo tako nešto.
Za druga koji je nestao proletos u VGradistu, pretpostavljaju da je bas tako stradao. Sve isto, mreza za bitvu, struja, Tajmen....
Hvala Bogu te si ziv i zdrav. To su trenuci kada delici sekunnde odlucuju :icon_silent:

ossa

Macak sidro brutalno odradjuje posao tezinu (2,5kg) ne osetim kada dizem... Kao kad otkinem dzig pa namotavam strunu. Spram tega 15kg i kanapa desetke, ne moze da se poredi. Na pramac sam montirao bitvu umesto koturache jer mislim da to vise odgovara mojim potrebama. Hvala svima na pomoci.

Tićo

Citat: ossa  u Studeni 14, 2013, 21:52:54
Jel ona što je tunja stavio na primus zadovoljova potrebe ? Otiću do grosa ovih dana da ih pogledam... Možda da stavite neku fotku kakvu NE kupiti  :icon_cherry:

ovaj je 20 evra  :thumbsup:

Ja na Tajmenu imam ovakvu koturaču i odlična je

ossa

Pretpostavljam da koristis teg? Da sam ostao na koriscenju tega morao bi staviti vitlo. Ovako sa mackom nemam brige. Komsija pored mene na vezu ima to isto vitlo, kaze da se zeznuo, i kroz razgovor smo dosli do zakljucka da meni to nije preko potrebno. No ako mi bude falilo, bitvu skinem na dva srafa i montiram vitlo... Prvenstveno vitlo je dobra opcija ko ima kabinash da ne mora da trchi tamo vamo vec sve radi iza kabine ( mislim). A kod kabrioleta mosh kako hoces.