sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Pet kilograma...6 sipki od 5 mm drze gotovo svaki čamac ako imas dovoljno špage...Koliko je tesko to tvoje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

A ne znam tu negdje, al par puta na pijesku u protoku nije držalo, inače drži
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

šajzika

Nemos na kratku spagu. Ne bi te ni papuca drzala. Po mom iskustvu, papuca od 12kg losije drzi nego macak od 5 6 kg
Audentes fortuna iuvat

maverick

Da...mi smo godinama drzali sidra do 5 kg i to je za sve nase čamce dovoljno...i na Dunavu i na Dravi...povremeno ako se koja sipka ispravi vratis je nazad i to je to...sad s ovim aluminijskim koji je bas velik i tezak sidro je 6 kg i 6 sipkica po 5 mm.....nema pozicije di ne stanem...I jedino susjed moze biti da ne drzi u protoku kad se usidris pa radis one stvari...cima na konop pa proklizuješ  :stripii:  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Špage ima, a one stvari, vidiš nisam o tome razmišljao, zanesem se  :stripii:
www.lureti.hr
www.facebook.com/lureti

retfala

Moje sidro nema ni 5kg ( pokraden sam za olovo pa ga nisam mogao dovoljno otežat). Na njemu je 6 inox zica od 6mm. Camac sa opremom i motorom je blizu 700kg, ne postoji mjesta gdje se ne zaustavim.

maverick

Ti pa pokraden...Antune ne lazi  :stripii:  :stripii:

Tićo

Moje sidro 4 kg, drži gde god. :takoje:

Kugla

Momci očito nisam nešto dobro napravio tih par puta na pijesku mislim da je i moje sidro 4 kg. Znači vježba i samo vježba.
www.lureti.hr
www.facebook.com/lureti

maverick

Vjerojatno je problem sto pustis malo spage prije nego zavežeš za bitvu...probaj to...i malo njeznije kad "vjezbaš" u čamcu  :uf:

Kugla

Primio na znanje  :occasion14:  :stripii:
www.lureti.hr
www.facebook.com/lureti

ivan 84

Mnogi bace sidro,otpuste malo konopa i zavežu za bitvu,pa proklizuju pomalo i odviju krakove nabrzaka i krive sidro.umjesto da odjećajno prištopavaju rukom,pomalo zaustavljaju čamac i onda zavežu za bitvu.
Nekidan jedan kolega stariji stade kraj mene,baci sidro,malo otpisti konopa i proklizava kraj mene,pa kaže:ovo tvoje sidro slabo nešta drži,hehe samo sam se nasmijao,i otišao dalje...
I tata bi sine...

maverick

Da mnogi sve to nekako rade na brzinu a ne vole kad im se kaze kako da se sidre...Ja cu ukratko opisati kako to ja radim...U slucaju kad idem uzvodno...uvijek ako je to neka moja poznata pozicija za pecanje...znam gdje pustiti sidro da bih se zaustavio za neki prijelaz...panj......ali uglavnom milim polako uzvodno...izbacim iz brzine...i u onom momentu kad čamac stane i krene nizvodno pustim sidro iz ruke. Polako ga stopam rukom dok ne osjetim da je u tvrdo i tad procjenim da li treba popustiti jos koji metar ili ne...nekako uvijek imam fobiju da cu uci u poziciju "preduboko" pa prvo zaustavljanje je uvijek metar dva tri...ranije pa u par zabacaja kad budem siguran dodam jos to malo špage i spustim se točno...Ovim nacinom stvarno mogu stati bilo gdje s 5 kilograma...