sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Resavac

Nije, nego znam gde da se usidrim. Sva tri sam sredio na istoj poziciji u par metara. Uporan dečko :stripii:  :stripii:  :stripii:

mossi

Zato stavi 5mm za krake 5 ili 6 kom po volji i njih ćeš ispraviti ali njih moraš i popravljati malo malo. 6mm kraci su mnogo jači. I neka ti kraci budu lučni, bez "kolena" .. na taj način se ipak kraci lakše isprave, što je i poenta: da drže u svim uslovima, a da se mogu izvući iz panja. Što je teže sidro, teže iz panja izlazi.

Ja preferiram sidra do 5kg, ne uštopuje u metar na jakom protoku sa kanapom od 15m ali mi ni ne treba duži od 30m. Pričam o dubinama do 10m.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

maverick

Da...za mnoge nase camce pa i ove novije gabaritno nesto vece...5 kg...5 krakova po 5 mm i 30 m konop 5-6 mm debljine
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

somborski lala

ja sam iz istog razloga(jer sam u startu izgubio 2kom koje sam kupio),počeo sam praviti sidra ali sa 5mm krake 5 kom- teško je 4,5kg i drži odlično a lako se isprave kraci kada zapne.

Resavac

Razumeo, šipke inox fi5 mm. Koje dužine da bude krak?

Resavac

Juče se malo igrao sa drugarima. Napravili nekoliko sidara. Težina 5 kg i teža 7 kg. Šipka čelik fi 50 mm, 30 i 40 cm dužine, krak prohrom fi 6 mm. Ukrao mustru od Bake i Mavericka. Miran za duže vreme. Sad još samo da stigne čamac. Za koji dan slikam lepše, pa kačim.

maverick

Da,,,odlicna je fora...nakon dvije tri sezone izmjenis krakove i sve kao novo... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Resavac

Jeste super fora. Stavim par šipki u čamac i kad slomim krak zamenim ga odmah u čamcu. Treba mi samo ubeđivač, odnosno čekić :toothy9:

maverick

Ne lomi se bas cesto...a kad je jedan odlomljen onda je lakse promjeniti sve tri sipke i puno jednostavnije...Flekserica majka...odrezes ostatke i provuces nove...

Resavac

Složio prvo veće, ostalo par komada još da se složi :toothy9:  :toothy9:  :toothy9:

maverick

Za momke koji drže do levela  :stripii:  puni inos...aluminijska prirobnica...sklopivo do prve upotrebe...6  žica  od 5 mm lako izmjenjivih...nisu jos na prodaju jer su u procesu izrade...Bocna...isto puni inox...mala za plazu bez zice da se netko ne ubode...itd itd

ossa

Ovde kod mene još koriste pakne od voza. Drugar me video sa prohrom mačkom, počeo je da se smeje. Kaže : nećeš se usidriti sa time , pesak je dole. A jaka voda. Reko važi . Samo ti koči Dunav sa tvojim paknama .  :stripii:
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

A ono..kad se nema...moze i spaga s kamenom zavezanim...ali eto nesto uvijek tezimo necemu pa onda i ovo ima svoje zagovornike...nisu pakne loše pogotovo za bočno...Snalaze se ljudi svakako ali evo ima i znatan broj koji žele najbolje...tj najskuplje... :occasion14:

Kugla

Pa susjed koja cijena za susjeda i koja je težina, ono što imam mi ponekad nije dosta teško