Dolazi zima

Autor maverick, Listopad 18, 2013, 18:02:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Dolaze hladniji dani, temperature se spustaju, malo vise vremena posvetite vašem ljubimcu. Upalite ga, dajte mu koji minut da se zagrije prije nego ga stavite pod puno opterećenje. Obratite pozornost na mlaz vode, da li termostat radi uredno. Vizuelno pregledajte usis vode, kontrolirajte ulje......i trajace vam još duže nego ste planirali  :thumbsup:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Hvala na savjetu, a i u praksi bi mi dobro došlo malo obuke!  :occasion14:

alexdja

Citat: maverick  u Listopad 18, 2013, 18:02:11
Obratite pozornost na mlaz vode, da li termostat radi uredno.

Aj pojasni malo više...
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Impeler, termostat i rukom na dodir temperaturu vode
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Već sam pitao na pp retfalu u vezi toga i dobio savet koga ću se pridržavati...

Sutra-prekosutra ću snimiti rad pa ću prezentovati video...

Poslednji put je bilo da u leru piškiriški, na gas se pojača mlaz, a na dodir je topla, ne vrela voda...

Bunilo me to što su mi neki rekli da treba biti jači mlaz u leru nego što je sad...

silure

kako moze na leru biti jaci mlaz ne kontam... :icon_scratch:

alexdja

Nisi razumeo, kažu mora u leru biti jači mlaz nego što je kod mene trenutno u leru... :thumbsup:

maverick

Mlaz koji ti vidis je samo signalizacija da curi...procisti to malo crijevo koje ide s bloka ka van....inace kod mene je mlaz uvijek isti...

Ivan Borojević

Impeler bi se trebao mijenjati svake 3 g, prodjes kroz pijesak nekoliko puta i vec ga osteti, naizgled sve ok, ali nije. Onaj gornji mlaz sto curi je samo indikator da se vidi da radi, pravo hladjenje je na nozi a to se nevidi jer je motor u vodi, znaci slabiji impeler slabije hladjenje,kraci radni vijek motora. A naizgled sve u redu.I nikad na duze staze pun gas, vec tri frtalja. Ulja mijenjat redovito i onda ce dugo trajati. :thumbsup:

maverick

Upravo tako, zimsko vrijeme iziskuje puno vise brige oko motora i sto kaze jovica brinite se o njemu i duze ce vam trajati... :thumbsup:

Kugla

Jovice kažeš nikad na duge staze ne pun gas, a što znači duga staza? Mislim koliko je recimo mojoj Selvi 6 duga staza, 1,2,3 km?

silure

pa dvotaktni motori podnose visoke obrtaje naravno...ali to su mali motori koji preko zime nemogu postici naj idealniju radnu temperatura pa je vise izlozen trosenju tj habanju  tzv vitalnih dijelova...nije problem gazit ga na 2,3,km nego ga pola sata ili vise srzati do kraja....

silure

Citat: alexdja  u Listopad 19, 2013, 13:43:49
Nisi razumeo, kažu mora u leru biti jači mlaz nego što je kod mene trenutno u leru... :thumbsup:
nisam skuzio....  :thumbsup:

Ivan Borojević

Kugla, tebi sa tim malim motorom neigra ulogu puno pun gas, camac ti je tezak, a dobio bi malko na brzini mozda 2kmh, a forsiras motor u visoke obrtaje i potrosnja ti je 1l veca, to je glupost i trosenje novca, fino vozis na tri frtalja gasa, trosi 2 litre a motor se nepati, mozes ponekad malo stisnit gas 10 min. pa opet malo smanjis, pa tako... preko sat voznje ti je duga staza, to je za tvoj motor oko 10-12km, a za moju 25-cu oko 40-50km, aluma pici 58kmh uzvodno,znaci na duge staze mogu ic ladno 45kmh,normalno kad sam sam u camcu, pa ti vidi koliko ja predjem za 1 sat, na tri frtalja gasa.Sve ti je bitno,tezina camca,plovnost,tezina opreme,ali mogu vam reci da je aluma od domacih proizvodjaca vrh vrhova. :icon_king: :love7:

Kugla

Jovice hvala na info, juče smo kum i ja baš tako se i vozili rijetko kad je bilo pun gas i potrošnja je bila manja za skoro litru, a stigli gdje smo htjeli i sve 5!