Tajmen

Autor Tićo, Studeni 22, 2012, 12:04:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

Citat: Žorž  u Ožujak 16, 2016, 11:43:09
Dida druže,zahebi čikl u bilo kojoj varijanti.To su čamci za omladince koji imaju vremena da im se posvete.Ti Didu još nisi izgustirao,a kad se to i desi faliće ti bar metar u dužinu i pola u širinu ko'i svima.Nautika je čudo od zabave  :takoje: ,a pošto smo ti,Pajdo,ja i još poneko,već neko vreme manjinski vlasnici ostatka naših života,ima da uživamo za sve novce i ende.U to su naravno uključene i stjuardese al' svaka za po jedan let,em će nam biti oprošteno em ćemo se .určiti,pred ovim omladincima :stripii:. Dobio pre par dana dve čegrtaljke,jedna ganc nova druga u super stanju,tvoje su obe,donesem sa knjigom. :hi:

..tako je  :icon_thumright:
..neko uživa u nečem..bilo mečka S ili prvi yugo..samo nek je gušta..život je jedan..brez reprize  :dontknow:
.. :baba:

Žorž

Ovo što sam malo pre pročitao,je za Riplijevu rubriku u P.zabavniku,lik mrtav ladan u prvom postu,na jednom forumu opljuje Tajmena.Nikada nije bio u posedu tog čamca ali ga je probao sa motorom od 30ks i ladno odvali da je čamac nestabilan i da je loša završna obrada i pri tom kaže da je iz tog razloga kupio akva luks,koji je superioran u odnosu na Tajmena,napominjem da nisam vlasnik ni jednog ni drugog čamca ali sam pratio razvoj Tajmena od špera preko al pa do plastike,pri tom ću za sebe zadržati svoje mišljenje o akva luksu.Ja da sam na Ðoletovom mestu našao bih debila i na "simpatičan"način mu objasno kako izgleda traumatolgija  :pirate:

rj

pomanjkanje demokracije  :stripii: prihvati i tuđe mišljenje  :stripii:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Žorž

:stripii: naravno da ću prihvatiti,tuđe mišljenje ali lupetanje baš i nemoram.Garantujem da nikad nije ni seo u Tajmena,a ne vozio,čuj čamac koji oko bandere možeš da smotaš nestabilan,pri tom prvi post na forumu i iz taka lupetanje :stripii:

pajdo77

Gledao sam snimak tajmena u vožnji i ne mogu utvrditi koliko on pegla sa 15 ks ali kažu u samoj promociji da sa tom snagom vuče skijaša za sobom.

Rap

Možda je,možda nije.To je njegovo mišljenje,iskustvo ili slučaj u kojem se zadesio.Uvijek će biti onih koji se neće složiti sa mišljenjem ili neće prihvatiti tuše,makar je iskustvo veće što i ne mora biti pravilo.Po mom mišljenju iskustvo treba biti široko što je po meni od većeg značaja.

@pajdo

Šta misliš da li vuče čamac ili motor?

Žorž

Ok Rap u pravu si može da napiše šta god hoće.Jedno znam sigurno,čovek koji je pravio čamac je deklarisani šarandžija,čamac je rađen prvenstveno za pecanje pa tek onda za jurcanje.Prilično je vremena potrošio doterujući čamac,da bi bio kakav je danas.Brz,stabilan i drži vodu u svim režimima vožnje.Ja nisam Ðoletov test pilot da bi ga hvalio ili kudio ali je po meni u najmanju ruku neozbiljno ako ne i zlonamerno izjaviti tako nešto,bez i jednog valjanog argumenta :hi:

pajdo77

Kao prvo trebali smo se prebaciti u neku drugu temu da tu ne brljavimo. Rap nisam shvatio pitanje ali mislim da uz loš čamac motor ne daje 100% a i uzalud ti dobar čamac ako motor nema snage za to plovilo. Bar ja to tako sebi u glavi.

Rap

A i čamac je jedna vrsta pribora!
Slažem se Žorž  :icon_thumright:

pajdo,u pravu si da se treba posložiti oboje.Skeptičan sam da vuče skijaša na vodi sa 15 ks (skijao sam,pa neke stvari znam)

pajdo77

Kao klinac,prijatelj imao elan 401 sa tomosom 18,drugi iza njega također elanom ali gore tomos 4,sjedneš na pramac ovoga sa četvorkom i ovaj te skija,iz vode te nije mogao izvući ali ovakvim načinom je išlo. Doduše onda smo imali bar 20 kilograma manje. Ne znam i ne mogu tvrditi ali da 15 konja može izvuči čovjeka od nekih 80-90 kilograma da skija nisam siguran,kažem nisam vidio pa ne mogu ni tvrditi.

maverick

Moj al camac...sto je sad kod grofa...yamaha 15 ks...i jos jedan u pramcu od 70 kg. Bez problema smo vukli legu na skijama...izvadis ga nizvodno vez problema
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Pogriješili ste temu definitivno . Ovi admini il neka to brišu ili neka prebacuju u nautiku u temu o tajmenu.
O tom camcu sam cuo sve dobro ali nisam probao , vidio i nemogu dati svoj sud. Tako i taj pojedinac nemoze bilo sta reci ako  nije potrosio bar 2 tanka sa tim camcem.
Sve ostalo sam naucio na ovom i na drugim forumima , prihvacat kao izmisljavanje , sujetu , izdrkavanje i svasta nesta.
Kad neko ima bolji motor onda taj nevalja
Kad ima bolji camac onda ne valja
Bolji sonar izgubio je lovacki hir
Bolji auto nevalja jer nije vw
I sto drugih stvari. Osobno nebih uopće pomisljao s tom osobom ulaziti  u bilo kakvu diskusiju. Previse tipkanja i internet znanja a premalo prakticnog iskustva s vode :hi:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Prebacicu kasnije kad sjednem za komp. A tajmen je camac kakav dugo nece napraviti u toj klasi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Pa da. Glupo se sekirat na izjave budale. Sta se uopće spustat na njegov nivo
Audentes fortuna iuvat

Ervin

Ima kod mene na vezu jedan Tajmen sa Yamahom 15KS 4t, taj čamac ide fantastično sa jednim čovekom. Za skijanje ne znam šta da kažem, ali ovako subjektivno, po plovnosti mislim da je to jedan od najboljih čamaca u toj klasi. Jedina zamerka (opet krajnje subjektivna) mi je što mu je komora prevelika, pa za moje potrebe nije adekvatan slobodan prostor za varaličarenje, jer često bacamo dvojica iz jednog čamca... S druge strane za one koji pecaju sami, velika komora je idealna jer možeš da natrpaš unutra svašta!

P.S. Apropo foruma i raznih izjava koje mogu da se nađu na njima, mogu da prokomentarišem samo da se ne treba previše nervirati! Forumi, pa čak manje-više i internet u globalu, a samim tim i izjave tamo nekih pojedinaca koji stoje iza kojekakvih korisničkih imena, po svojoj težini ne mogu da se mere sa pisanim, štampanim medijima čiju dominaciju polako potiskuju. Količina i dostupnost informacija doprinosi tome, a ovim što sam naveo opada i kvalitet same informacije usled čestih šumova u kanalu komunikacije!

Izjave kao ova za Tajmen vrlo brzo bivaju zaboravljene, jer ih je nemoguće potkrepiti dokazima i predstavljaju nepromišljen, bled, pa čak i smešan pokušaj diskreditovanja, najverovatnije od strane konkurencije na tržištu, ili mooožda nekog ko "svog konja hvali". Na forumima urednici filtriraju ovakve poruke, mada u ovom slučaju ne treba ni urednicima zameriti, jer je često bolje ostaviti sve javno, pa nek javnost sudi (a mislim da je jasno u čiju korist će javnost da presudi).