Tajmen

Autor Tićo, Studeni 22, 2012, 12:04:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

ossa

Pa dobro.  Evo tajmena prekjuče spustenog sa novom yamahom 40ks. Zlo!

Na vašu žalost neće biti u pdv.
Naidju krize, drukcije grize...

Batica

Ja to ne bih terao sa 40ks. Raspace se camac 100%.
30ks puna kapa.
Mali savet.
Inace od ljudi koj su imali Masher, nisu zadovoljni, lose se ponasa na talasima sto je neverovatno za camac sa takvim koritom. Kazu bubrezi otpadaju. Inace terali sa 40ks yamahom

maverick

Masher je imao dosta ozbiljnij problema osim tog treskanja....znam da je trebao ici u komplet prepravku....tajmen se ubo ...i odličan je....a mislim da ovo ostalo iz te radionice jednostavno nece ni biti blizu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mata postar

tajmen i 40konja  :sha:

Ervin

Drugar ima Hondu 30 na Hunter 535, koji je po plovnosti sličan Tajmenu i to već mislim da je stvarno gornja granica, a verovatno je malo i preko granice! A 40 konja na Tajmenu, ju, ju, ju,...overkill! :toothy9:

ossa

Mastrašno. To neki penzioner kod mene na klubu vozi. Deka.
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Vanbrodski motor i čuna nikad ne mogu biti preveliki  :stripii: sad ako izdrazava 30 ks...nema neke velike razlike ni s 40....ali ako ga taj deda ne bude ganjao full gas non stop necu mu biti nista.....ocito je kupio 40 zbog duzine pete, jer yamaha u 30 ks na ruku nema u ponudi kratku...samo je s dugom petom
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ervin

Ne znam kako bih smestio ovu tvoju izjavu u razumne okvire, ajd onaj drugi deo još i može da se shvati, ali ovo prvo...!? :toothy9:

Nedavno sam čuo da kolega na Tisi hoće na drveni čikl da stavi cvaju 10-ku, a čak je imao i ponudu za jednu 18-ku. A da ne pričam o tome da je čikl švancovan... :stripii:
Jako bi voleo da vidim tu test vožnju!! :icon_biggrin:

Batica

Uzvodno se voze a nizvodno skupljaju otpale dakse.

Honda od 30ks ima 500cc
Yamaha 30ks i 40ks ima oko 750cc. Nije to malo.
E tek ima 860cc i 40ks.
Cupa zrcalo kod slabijih camaca.

maverick

Stalno vozam i popravljam razno razne motore i čamce...ima tu svega...ipak je netko neko plovilo nominirao za odredjenu jacinu motora i preko toga se ne bi trebalo. Kod nas u Hr ni nemozes registrirati veci motor od onog sto je propisano...ali ako se pazi , recimo s tajmenom...mislim da moze podnjeti tih 40 ks...znaci da ne natovaris pun camac pa gas po valovima itd itd....ali ajd sto ljudi sto ćudi...

Batica

Ja sam se vozio 60ks i Big foot. Ziv sam se usrao. Isli preko 60km/h. Nije toliki strah od brzine koliko osecaj nesigurnosti.
50km/h punim gasom je po meni sasvim odlicna brzina i nista vise ne treb za ove camce koje mi koristimo.
Vise volim 40km/h i potrosnju od 5l nego 60km/h punim gasom.

maverick

Apsolutno si u pravu, neki dan vozim orašje od kolege s parsunom 20 ks...pa jurim 45 km..i znas da nije ugodno...pogotovo na zaokretima....40 km na vodi je bar meni neki maximum da mi je ugodno, udobno , sigurno...jer nekako sto sam stariji sve više obracam paznju na sigurnost...sto svoju sto onih koji su u mojoj blizini... :ok:

Batica

Isto sto stariji vise vodim racuna na sigurnost nego na brzinu.
Skoro sam poceo i kondome da koristim

maverick

:stripii:  :stripii: a toliko star nisam  :stripii:

alexdja

Kod Tajmena čvrstina nije upitna, čamac je kao puška...

Dimenzije i karakteristike korita već mogu biti nešto što predstavlja problem sa motorom preko 30...

...ovo za firmu sam sad prvi put čuo i morao sam da zovem Ðoleta da proverim..

Ovo su njegove reči...

Isti konstruktor, ista radionica, sve isto kao i do sada, nema nikakvih promena...

Jedino što ima novo, to je da sprema novi model Mahseer-a, koji izlazi jako brzo, već u avgustu čini mi se, a planira da do kraja godine izbaci i restajling Tajmena... 
:hi:
       Nema više divljeg bučka. :no: