Tajmen

Autor Tićo, Studeni 22, 2012, 12:04:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Garofeeder

Imaju li zastupnika u Hrvatskoj?

Garofeeder

E, ajd sad pope budi pametan. Primus 17 lux ili Tajmen? Najvjerojatnije ide BF30 gore. Namjena pecanje, najcesce jedan rijetko dvojca.

šajzika

Mislim da ti Brstilo iz Bilja drzi tajmena.
Nekak mislim da je tajmen atestiran na 25ks pa bi mozda mogao imat problema sa upisom u plovidbenu.

Ako vec kupujes onda obavezno provjeriti taj detalj

Edit:
Evo gledam neki podatak da je atest 20ks.
Znaci provjerit sve navedeno
Audentes fortuna iuvat

miha

ne svi se kunu  3-30 konjskih snaga  (posrednik i proizvođać ) ....najbolje nazvati kapetaniju pa provjerit .

šajzika

Proizvodjac ako mislimo na nautic plast piše  na webu da ima atest na 14.9kw za tajmen sto je nekih 20 ks
https://www.prodaja-camaca.com

Za ostalo se slazem, provjera s kapetanijom.
Posebno u novom svjetlu registracije i tehnickih pregleda.
Audentes fortuna iuvat

Garofeeder

Kazu 30, ali svakako cu vidit papire i u kapetaniji. Primus 17 Lux ili Tajmen?

šajzika

Mislim da je miha imao obadva ili jos ima nesto :) . Vjerujem da može reći i o jednom i o drugom camcu po neku riječ, sam da se pokrene malo :stripii:

Audentes fortuna iuvat

maverick

Tajmen do 20 ks...takav je atest
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

i kod nas je tako od prošle godine.
Naidju krize, drukcije grize...

Garofeeder

Onda Tajmen ispada iz igre. Ima li bigfoot zastupnika? Zasvrbilo me sto su BF30 i BF50 prakticno ista cijena pa bih za slicnu lovu dobio Primusa sa 30 i Bigfootta sa 50.

jurajurajura01

Citat: Garofeeder  u Veljača 28, 2020, 19:38:09
Onda Tajmen ispada iz igre. Ima li bigfoot zastupnika? Zasvrbilo me sto su BF30 i BF50 prakticno ista cijena pa bih za slicnu lovu dobio Primusa sa 30 i Bigfootta sa 50.
Moras sam uvest bigfoota nema zastupnika u hr

milan-so

Nove zanimaciju su aktuelne ...  :uf:
Pre nekih mesec dana u toku večeri pade velika kiša, naravno jedino veče kad sam bio odsutan , i preko onih ozračnika na Tajmenu dobijem vodu u krmenu komoru, a onda preko nje - jer nije zatvorena do vrha dobijem vodu u duplo dno ...
Ðole Tajmen kaže da probušim dve rupe na dve spoljne skije pod komorom i da će da iscuri ...
Ali problem je "zatvaranje" tih rupa, jer kaže treba da nadjem nekog plastičara da mi to zatvori ...
Pitanje, da li je neko od vas radio operacije ovog tipa, bušenje mi naravno nije problem, nego zatvaranje rupa ...
Da li mogu da kupim u prodavnici neki ,dovoljno dobar kit - komplet, da to sam zatvorim?
Ako imate preporuku koji i šta da tražim bio bih zahvalan  :hi:
Ili, naravno bilo kakav drugi predlog kako da se rešim vode iz duplog dna ...

maverick

Savjetuje te da probušiš skije s vanjske strane korita ili iznutra....Ja ih obicno busim unutar komore....malo podignemo prednji kraj čamca i voda sva iscuri u zadnju komoru...iz duplog dna...Ostane nesto sitno vode u egijama u tom dijelu gdje je zadnja komora i to ispari nakon par vrelih dana...Ako ti je preporučio da busis s vanjske strane onda buši naprijed...na čelu te vodilice rupu od recimo 5 -6 mm i ako je camac na prikolici samo ga opboriš prema naprijed i voda ce iscuriti. Kad iscuri sve i kad se malo prosuši tu rupu malo prosiris u konus...s vecim borerom...recimo desetak mm...i onda to zakituješ hmelovim filerom...to je onaj kit u dvije tube na epoxydnoj bazi i drzi kao sam vrag....susi se cijal 24 sata ali nemas potrebe da ista plastificiras...kasnije ga samo obrusis i to je to....ako treba tu ces radnju ponoviti u dva puta a taj dio gdje si busio jako je rijetko u vodi.....
Kit dodje oko desetak eura...a ubuduce ako zelis da se to nikad vise ne dogodi ubaci jednu malu potopnu pumpu i neka ti stoji.....u zadnjoj komori...aktivirace se sama ako dodje voda.....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

"a onda preko nje - jer nije zatvorena do vrha dobijem vodu u duplo dno ..." Ovo se kod musky i kod tri princeze ne može desiti jer su zatvoreni do kraja.

I kod mene se isto desilo na tajmenu, zato sam ga i prodao, ACA koji pravi musky 17 je to rešio, a uzeo sam primus tri princeze gde se nadam da sa lufterima sa strane bočno to neće nikada desiti....
Ako će ti pomoći bušenje svaka mu čast, mene je ovaj epoxy oduševio, i siguar sam da neće propustiti, u pitanju je 2 komponentna masa slična plastelinu koja se za nekih 2 sata stvrdne da se može šmirglati. To je brza popravka a na kraju sezone kada ga čamac bude na suvom onda možeš da se igraš. Za sada Bison epoxy , sve materijale krpi i zaptiva  :ok: Košta 300-500 dinara , kako gde naletiš.

Naidju krize, drukcije grize...

alexdja

Citat: milan-so  u Rujan 02, 2020, 11:40:34
Nove zanimaciju su aktuelne ...  :uf:
Pre nekih mesec dana u toku večeri pade velika kiša, naravno jedino veče kad sam bio odsutan , i preko onih ozračnika na Tajmenu dobijem vodu u krmenu komoru, a onda preko nje - jer nije zatvorena do vrha dobijem vodu u duplo dno ...
Ðole Tajmen kaže da probušim dve rupe na dve spoljne skije pod komorom i da će da iscuri ...
Ali problem je "zatvaranje" tih rupa, jer kaže treba da nadjem nekog plastičara da mi to zatvori ...
Pitanje, da li je neko od vas radio operacije ovog tipa, bušenje mi naravno nije problem, nego zatvaranje rupa ...
Da li mogu da kupim u prodavnici neki ,dovoljno dobar kit - komplet, da to sam zatvorim?
Ako imate preporuku koji i šta da tražim bio bih zahvalan  :hi:
Ili, naravno bilo kakav drugi predlog kako da se rešim vode iz duplog dna ...

Meni se desilo...

Čamac bio u dvoruštu na gumama i napunilo se preko prednje komore...

Izvadio sam vodu iz komora, dok sam se dovezao od Karlovaca do BG-a skoro sva voda iscurila sama u zadnju...

Podigni prednji kraj nekako i sliva se nazad i bez bušenja...

Ostane kasnije malo i vremenom se pomalo sliva i osuši...

Nisam ništa bušio, tu je neki mekani spoj, pa voda prolazi...
       Nema više divljeg bučka. :no: