Tajmen

Autor Tićo, Studeni 22, 2012, 12:04:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

milan-so

Hvala drugari pa pomoći i predlozima ...
Mislim da sam rešio, makar veliku većinu, problema sa vodom pa da podelim iskustvo, možda nekom pomogne ...
Kupio sam motorić za prskanje za brisače na kolima ... cca 5€ ... spojio ga na akumulator i kroz tu rupu u vrhu stranice gledano iz komore spustio silikonsko crevo otežano na kraju da bi sišlo do dna, pramac izvukao skroz na vez u marini da se slije sva voda nazad ... Preko pola sata je  izbacivalo vodu u jakom mlazu. Voda se više ne čuje kad ljuljam čamac, vratio se negde okvirno na staru vodenu liniju ... To što je ostalo će , nadam se da ispari ... Za sada bez bušenja, videću u narednim danima kako izgleda ...

SMT

Prvi moj BF ( prvi tip)je na prednjoj komori imao vertikalno vrata... kada padne kiša preko vrata( 5 cm), tu je pio vode, tj ulazila u prednju komoru... iz prednje je voda odlazila u duplo dno i tu uglavnom ostajala... Pragovi su bili drveni, vremenom je camac bio sve tezi i tezi i ne plovniji ... Lek je bio otići na obalu, podići pramac tako da voda pod nagibom iscuri u zadnju komoru... Taj proces je trajao 45 min zbog veličine te rupe... Družili smo se 10 god, posle je pukla ljubav... Nisam više imao tih 45 min, ni volje za neku ozbiljnu rekonstrukciju...Komore su mi služile za ništa...

milan-so

SAd nam je lakše, i meni i tebi  ;D
Dakle, zatvoriš Nikolu u prostoriju sa lemilicom i nešto žice ... On ko Grunf, uvek nešto izkombinuje  :stripii:
Iako, uopšte mi nije jasno zašto komore nisu skorz zatvorene tako da stranice i pod nisu total zatvorene ...
Ni Ðole mi nije uspeo objasniti, nadam se da su na novi(ji)m modelima to rešili ...

SMT

Doći ćeš vremenom do istog zaključka kao i ja ako nastavi piti vode...

Oglasi, najbolja popravka... Manje sve košta i živaca i vremena!

Ja sam imao 25 ks, a BF sa marine 20 ks... prodje samo pored mene, suv...

Kaže Grunf: “ ovde leži al ne beži” :stripii:

Tićo

Mislim da će dobro leći ovaj od 30 ks. Videćemo na proleće

retfala

Opaa...čestitam na kupovini

Tićo

SMT

Čestitam burazeru i ovim putem...

Tićo

Citat: SMT  u Prosinac 20, 2020, 08:47:34
Čestitam burazeru i ovim putem...
samo još da ga nabacim na čamac pa da vidim razliku u odnosu na 20 ks.

mossi

Čestitam na kupovini!
Neka te dugo i pouzdano služi.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

pajdo77

Jako lijepo  :ok:,da li je to plafon što se tiče snage motora koji je dozvoljen na Tajmenu?

miha

ako je u RH ne može 30na  Tajmena ( i sa 20 je problem )....papiri ne štimaju .....još jedna u nizu od zajebancija od firme Nautic plast.....atest postoji na čamcu i kapetanija se toga drži ....

ossa

Koliko je. teška toša 30. Čestitke i živeo.
Naidju krize, drukcije grize...

miha

Citat: ossa  u Prosinac 20, 2020, 09:21:46
Koliko je. teška toša 30. Čestitke i živeo.
.... 70 kg

Tićo

Citat: pajdo77  u Prosinac 20, 2020, 09:05:14
Jako lijepo  :ok:,da li je to plafon što se tiče snage motora koji je dozvoljen na Tajmenu?
ja mislim da mu je to krajnji domet, vozio sam ga godinama sa 20 ks bilo je ok, došlo vreme za malo jače.