Tajmen

Autor Tićo, Studeni 22, 2012, 12:04:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Smithwick maniac

Čestitke!
30 hp mu je definitivno krajnji domet i papirnato a mislim i u praksi.
Nova efi 20- ica ima 44 kg, potrošnja goriva smiješna.
Lagano prenosiva kada treba servis i sl.
Ova 30- ica 70 kg, znatno više troši, ne prenosivo za jednog čovjeka, znatno skuplja od 20-ice, potrebno osiguranje, puno opterećuje krmu...
Može li te sve minuse opravdati brzinom?
Kolika se veća brzina očekuje u odnosu na 20 ks?
I mene zanima...
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

Tićo

Videćemo sve to vreme će pokazati... Možda će se i čamac menjati🤔😀

miha

Citat: Tićo  u Prosinac 20, 2020, 11:41:12
Videćemo sve to vreme će pokazati... Možda će se i čamac menjati🤔😀
....ništa posebno se neče deševati ima kontra  švanc  limitiran u startu .....a da nepričam o čvrstoći ....sigurnosti plovila...završnoj obradi itd ....itd ...mjenjati čamac najbolja varijanta .....firma Nautic  plast limitirana u svakom pogledu ...štednja ...nekvalitet ...neispunjavanje rokova itd ....ima puno boljih firmi ...majstora ljudi i plovila na tržištu .....

Tićo

Citat: miha  u Prosinac 20, 2020, 11:58:26
Citat: Tićo  u Prosinac 20, 2020, 11:41:12 mene Tajmen služi dobro već 8-9godina...nisam imao loše iskustvo sa njim, mada bi mi prijao komotniji čamac za nijansu, e sad videćemo..

....ništa posebno se neče deševati ima kontra  švanc  limitiran u startu .....a da nepričam o čvrstoći ....sigurnosti plovila...završnoj obradi itd ....itd ...mjenjati čamac najbolja varijanta .....firma Nautic  plast limitirana u svakom pogledu ...štednja ...nekvalitet ...neispunjavanje rokova itd ....ima puno boljih firmi ...majstora ljudi i plovila na tržištu .....

mlb

Nemoguće da se neće ništa mjenjati na tom čamcu sa 10 ks više!!

maverick

Tajmen s 30 ks je opasna igracka...to mora da tera preko pedeset od zezancije i jako bitno podnosi drugog covjeka jako dobro s 30 ks...Nije tošo tako velik potrošač...naravno da je dvdeset ks poprilično ekomičan motor ali nije ni ovo previse za danasnje standarde...sjetite se kako je Tigran jurio s hondom 30 ks

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Opa majstore...   :clap2:

Neka je sa srećom!    :occasion14:
       Nema više divljeg bučka. :no:

miha

Citat: mlb  u Prosinac 20, 2020, 17:19:14
....dobroje napisao opasna igračka .....sigusrnost ....čvrstoča ....stabilnost .....30 i tajmen nepotrebno ... :ok:

Tićo

Citat: miha  u Prosinac 21, 2020, 08:20:23
Citat: mlb  u Prosinac 20, 2020, 17:19:14
....dobroje napisao opasna igračka .....sigusrnost ....čvrstoča ....stabilnost .....30 i tajmen nepotrebno ... :ok:
jbg. Sad me ubi u startu, a baš sam bio zadovoljan Tajmenom ovih 8-9 godina... 🤔😀

ossa

Opušteno voziš 30-ku. Kod mene na vezu ih ima nekoliko i svi zadovoljni... Ima čak i 40-ka. Možeš i skijaša da vučeš ladno! Jedino je od kišnice potencijalni problem jer je dosta težak motor. Ali pošto si blizu veza, neće ti biti problem ni to. Srećno još jednom.
Naidju krize, drukcije grize...

Rap

Sve ćes znati kada ga montiraš.Montiraj i ne sekiraj se,pravilno prerasporedi teret da nije sve na krmi..Nećeš ga voziti na maksimumu non stop.

miha

Citat: ossa  u Prosinac 21, 2020, 10:43:52
Opušteno voziš 30-ku. Kod mene na vezu ih ima nekoliko i svi zadovoljni... Ima čak i 40-ka. Možeš i skijaša da vučeš ladno! Jedino je od kišnice potencijalni problem jer je dosta težak motor. Ali pošto si blizu veza, neće ti biti problem ni to. Srećno još jednom.
onda se dođe u RH na reklamaciju ....zašto je ispuco Tajmen zadnja strana ....pita majstorčina iz Nautic plasta ...koji je motor gore ....yamaha 25 ...uuuu bratko previše ....reko od kad ti radiš u firmi ...kaže vele važno Ðole ...Ðorđe ( to je valjda gazda ) ma može i 40 .....ošla majstorčina u auto nije više izašo van ....jedno je kad napraviš dobar čamac a jedno kad počmeš pravit poluprizvode a kuneš se u sve najmilije .....tako da nekad se možda i skijaši vukli ..a sad dovoljno malo jače sunce da ugrije plastiku i evo problema. ode reputacija vrhunskih majstora i ljudi niz brdo .....neču više al imam pisanog traga i snjimljenih izgovora da se knjiga napiše....preporuka ZAOBIČI U ŠIROKOM LUKU EKIPU IZ NAUTIC PLASTA .....pregazilo ih vrijeme ....

ossa

Nisi jedini sa takvim iskustvom.  :uf: na drugom forumu se knez iz Aljmaša žali da ima problema sa Ðoletom. Meni je to neverovatno ako je sve tačno.
Ovaj kolega što ima 40-ku je među prvima napravljen. Možda i prvi.
Naidju krize, drukcije grize...

Tićo

Moj Tajmen je prvi u Apatinu, znači stara serija. Sad mi je lakše😀

šajzika

Citat: ossa  u Prosinac 21, 2020, 10:59:29
Nisi jedini sa takvim iskustvom.  :uf: na drugom forumu se knez iz Aljmaša žali da ima problema sa Ðoletom. Meni je to neverovatno ako je sve tačno.
Ovaj kolega što ima 40-ku je među prvima napravljen. Možda i prvi.
Knez je naš smithwick maniac
Audentes fortuna iuvat