Big Foot Ultimate 2014

Autor maverick, Studeni 14, 2013, 21:36:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Pokušaću dati svoje vidjenje BF da ne kvarim temu o drugim čamcima…

BF je 20 godina prisutan kod nas na tržištu… Ultimate je samo korak napred…  Taj čamac je kod nas brend i kao takav je prepoznatljiv, šta god ko rekao… Njegova godišnja prodaja do pre neku godinu je bila oko 100 kom na teritoriji Srbije ( ogradjujem se o tačnosti informacije)… Tu se sada gadja i više, sire se kapaciteti proizvodnje…Mislim da znam i kolika je marža na njemu tj zarada ili pretpostavljam…

Ja lično ne verujem da bi bilo ko unazadio prodaju i imidž takvog brenda… da bi skočio sebi u stomak nakon 20 godina… A pogotovo ne vlasnik te firme… Mislim da on razmišlja drugačije…

Da li je neki camac losije  napravljen, isfusiran ili kako god, verovatno jeste… Ne verujem da to ima veze sa prelaskom u Priboj ili ne znam gde… štedeti kilo dve plastike na BF koji ima odličnu prodaju i ime, meni lično nems nikakvog smisla jer je potražnja a samim tim i zarada više nego pristojna….

Za mene je to najčvršći plastični camac kod nas na tržištu… Čvrst danas, čvrst isto za 10 god… Da li je lep ili tako nešto, to je druga priča…

Tako ja vidim…

maverick

Jednom prilikom na sajmu u Zg sam pričao s gazdom , tad je on došao na taj sajam nautike da pokaže s čim raspolaze...Odusevio nas željom...vizijom...idejama...nekim nosačima za pecanje...itd itd...Takav lik nista ne prepusta slučaju  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Eto i ovde da napišem da je BF Ultimate po mom mišljenju trenutno die beste "Jogurt ambalaža".
Kod mene u marini ima nekoliko komada BF starijih od 10+ godina, osim matirane boje, ništa im ne fali.

Kajem se što nisam kupio BF nego "Aqualux", a imao sam pare na gomili i to nije bio problem.
Eto nemam objašnjenje.

:uf:

Sg.Pepper

Kontam ja nesto da bi bilo dobro kupiti camac, i citam ja tako sta vi pisete! E sada posto se ja oko toga ne kuzim ni malo (razlikujem plastiku od drveta i alu, to je to)
Meni se najvise svidja BF pa ako bi kupovao uzeo bih njega, e sad posto toga nema u Hr (ili ja nisam nasao) jel moze neko objasniti kakva je situacija sa uvozom? Jel komplicirano, koliko treba papira itd?
dec d vej aj lajk it....

šajzika

Nije komplicirano al dosta poskupljuje.  Ispod 3000eur sumnjam da moze  proci
20 konja je cjenovno ok al slabo za taj camac.
Znaci 30plus, osiguranje, 3cil , skup motor.
Ozbiljna financijska prica
Audentes fortuna iuvat

Sg.Pepper

Ma i sa obale je fora pecati🤣
dec d vej aj lajk it....

šajzika

Treba minimum 7000 eur pa nadalje.
Nautika je skup sport

Ova slika ti je oko 100 000 kn sa tim  priborom

Audentes fortuna iuvat

Sg.Pepper

Budemo vidili za godinu dvije, najvise 5🤣
dec d vej aj lajk it....

maverick

Citat: šajzika  u Rujan 25, 2021, 12:39:22
Ozbiljna financijska prica
Malo pomalo...sve je poskupilo...danas ispadne da je bilo koji novi plastični čamac i novi motor ozbiljna cifra, a ako ces aluminij i veci motor onda je bolesna cifra....Stalno pricaju o nekim ozbiljnijim poskupljenjima motora pa kontam da ni nece ici nabolje

im84

Citat: Sg.Pepper  u Rujan 25, 2021, 09:18:52
Kontam ja nesto da bi bilo dobro kupiti camac, i citam ja tako sta vi pisete! E sada posto se ja oko toga ne kuzim ni malo (razlikujem plastiku od drveta i alu, to je to)
Meni se najvise svidja BF pa ako bi kupovao uzeo bih njega, e sad posto toga nema u Hr (ili ja nisam nasao) jel moze neko objasniti kakva je situacija sa uvozom? Jel komplicirano, koliko treba papira itd?

Znam samo da ako sada naručiš, čekaš 9ti. mjesec 2022godine za isporuku :hi:
#foxrage
#fox_rage_fishing

pajdo77

Prije će stić Rafali u Hrvatsku nego nekom čamac tko ga sad naruči. Hebote ko da naručuješ avion a ne 250 kila plastike. Ako je potražnja velika,konkurencija također šta se ne uloži u masovniju proizvodnju? Veći broj radnika,kalupe,halu da to ide ko na traci a ne mic po mic? U par gradova izložbeno prodajni saloni gdje će se moći vidjeti,opipati i dobiti savjet od stručnog osoblja kao i savjetovati kupca šta mu od ponuđenog najbolje odgovara za njegove potrebe. Organizirati nekoliko prezentacija što na vodi što na nekom drugom mjestu. Sklopiti dogovor sa nekom bankom o mogućnosti kreditiranja što za vlastitu proizvodnju što za kupca tako da ne luta već da to riješi u kratkom roku na jednom mjestu jer nemaju svi živu lovu a vjerujem da bi uz kredit bila i puno veća prodaja. Sve su to stvari koje bi se mogle napraviti kako bi se proširila proizvodnja ako vlasnik firme gleda dugoročno. Uz sve navedeno naravno i kvaliteta izrade a ne da se ne javlja na telefon zbog reklamacija. A može i ovako kako sad radi većina,daj lovu,zapali svjeću i pomoli se da dobiješ ono što si platio. Hebiga,kupac ga razmazio,potražnja veća od ponude pa love u mutnom. Treba tu neka nezavisna državna agencija za kontrolu proizvoda koja bi svako plovilo pregledala prije isporuke,stručno. No da je tako ovaj naš komad zemlje bi se zvao Švicarska,Njemačka ili slično a ne kako se zovu.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

Gremlin

Nisam znao da je i sa BF takva situacija... :no:

Veliki si ti Pajdo optimista...nikad to neće biti na ovim prostorima...jer takav smo narod...

To kako svi prozivođači čamaca razmišljaju je sasvim nešto drugo od toga kako mi korisnici zamišljamo da bi trebalo - poslovni moto je "što manje ulaganja, što manje obaveza, što veća zarada, kupac neka čeka, ako neće on doći će drugi", jer što više čamaca, radnika, salona, to više obaveza - a i ovako su pretrpani poslom jer je potražnja ogromna, a na čamcima je lepa zarada.

Mene je "proizvođač" rutinski odjebao za reklamaciju, pokušao sam sa nekom državnom ustanovom za zaštitu potrošača, lepo su me saslušali, i objasnili da nemaju mehanizam da ga nateraju da prizna reklamaciju, i da mi ostaje samo sudska tužba, a to i traje i košta.

Zbog svega toga sam se rešio da napravim alu čamac kakav meni odgovara u "Alunautici" i strpljivo čekam svoj termin u decembru. Naravno, biću u mogućnosti da pratim izradu čamca što je krucijalno.

:occasion14:

nele01

Jeste, sve istina, bruka i sramota, ja znam za 4 camca koji su mu vraćeni, ili je obećao ljudima nove čamce.
Kod jednog se želkot sa spoljne strane sav skinuo, kod drugog camac pukao a covek nije stavio ni motor na njega, kod trećeg ceo čamac požutio (verovatno nisu stavili, ili su zaboravili da stave aditiv).
Kod četvrtog ...... bolje da ne pricam.
P.s. znam i 3 koji imaju i nemaju nikakvih problema. Znači, lutrija. Ja sam imao big futa 9 god, kupio ga 2006 a prodao 2015, mislim da ga covek i danas vozi sa yamahom 25 hp, ali to je bilo nekad.
Kao i svi trgovci potrcao za velikim parama, ali nije to ispratio kvalitetom.

Sg.Pepper

Isporuka novog John deer-a (koji se sklapa u AMERICI) 4mj, cijena 85000€, camac od plastike za ca 2500€ isporuka godinu dana! Bem te zivote!
dec d vej aj lajk it....