švargli-e

Autor petrinjac, Studeni 18, 2013, 13:44:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Juzba

je, u pravu si...... :icon_scratch: :icon_salut:
švargl neko natiče u želudac neko u mjehur :icon_thumright:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

dravski pecaros

sve  :occasion14:...ipak stari vec 50 godina po klanjima pa od njega ucim... :icon_thumright:

Kugla

Je Dravski i kod mene u švargl ne ide bijeli luk, ne zato što ga ja ne volim već od davnina takav recept, isto i sa krvavicama pokojni deda samo crveni luk u krvavice i to malo se poprži, e sad krvavice kod nas i gore u zagorju i nekim drugim mjestima nije isto.

dravski pecaros

Citat: kugla  u Studeni 18, 2013, 19:54:27
Je Dravski i kod mene u švargl ne ide bijeli luk, ne zato što ga ja ne volim već od davnina takav recept, isto i sa krvavicama pokojni deda samo crveni luk u krvavice i to malo se poprži, e sad krvavice kod nas i gore u zagorju i nekim drugim mjestima nije isto.
u pravu si u marjancima krvavicu zovu bela kobasica..svako ima svoj recept ja sam iznio samo stari slavonski kako su radili..
ev i jedan sa interneta isto dobar
http://www.nadlanu.com/pocetna/stil/kuhinja/Svargla-i-nema-zime.a-156642.269.html

joker

a bijeli luk nejde u svargl koliko mi se cini radi toga da se duze odrzi i da ne tukne ili se ukiseli
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

kawasaki

uglavnom kad ubacis ljutu papriku i sol i biber i probas smjesu mora ti biti i pre slano i pre ljuto da bi ti bilo taman jer se prilikom kuhanja ili ti obarivanja odkuha jacina soli i ljutine  :thumbsup:
Brzi od Bolena.

dravski pecaros

Citat: kawasaki  u Studeni 18, 2013, 21:04:11
uglavnom kad ubacis ljutu papriku i sol i biber i probas smjesu mora ti biti i pre slano i pre ljuto da bi ti bilo taman jer se prilikom kuhanja ili ti obarivanja odkuha jacina soli i ljutine  :thumbsup:
tako je kawasaki kuhanjem se izgubi odprilike 20 % ljutine i toga..opet netreba previse crijeva ili zeludac izbosti da sastojci neiziđu van u vecoj mjeri...

Juzba

da, sitne rupice, i sa tom masnoćom izađe i dosta začina

dr.Ivo

Zato se "podeblja" ljutina jel ako se ne osjeti kada se mezi onda i nije delikatesa bar za mene i moje društvo!
Pravim 2-3 komada za kartanje i vino dušu dalo....

petrinjac

fala svima koji su aktalni na temi...
oducio sam krenuti korak dalje.......... i ubacititi neke 'finese'
o tome ce mo za koji dan.....
pratim sve savjete... :thumbsup:
,,,

Kugla

Drži se dobrog starog slavonskog recepta i načina izrade i nema greške!

petrinjac

ajd da jos malo zagrijemo temu...
...
ovako..
imam mogucnosti da dođem do srca i jezika od divljih svinja...
pa bi i to dodao...
ostalo meso bi striktno sam odabirao...
'žlundre'kojekave nebi stavljao..
dodao bi i vodu od cesnjaka (malo).. tako da dobijem onaj 'šnjof'
....
papriku sam danas samljeo :angry4:... obecaje.. kihao sam ko lud...
mislim ih pravit za 20-tak dana...
pratit cu savjete...
:thumbsup:

Kugla

Zašto ne, srca i jezici odlično, to podebljaš i imaš bolji švargli, a vjerujem da od divljači ne bi ništa smetalo, sad ne znam nisam nikad stvaljao od divljaći ali mislim da ne bi smetalo, dapaće što više mesa to bolji švargli.

Juzba

pa malo koža treba da poveže smjesu, za divlje neznam nikad nisam

petrinjac

ma nece ic koze od divljih svinja :laughing7:

....i kazu.... da bubrege ne stavljam...