Da bolje razumijete ono sto vidite na ekranu

Autor maverick, Studeni 22, 2012, 23:28:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Zvona instalirao novi sonar, pa moli za pomoć oko tumačenja.
Kaže ribe ko šodera, baca već dva dana po 12 sati ni strunoom da očeše ribu, sigurno je nešto neispravno!  :stripii: :stripii: :stripii:

1. Slika iz 3D prostora kad se pretvori u 2D teško je i stručnjaku da proceni da li se riba nalazi levo ili desno od čamca.
2. Uvek je najbolje početi sa terenima na kojima tačno znaš koja se riba i gde nalazi.
3. Ako si početnik na vodi i početnik na sonaru ... nek ti je Bog na pomoći!  :takoje: :icon_scratch:
    Jer jako jako teško će početnik razvrstati ribu na 2D sonari, upravo provodeći sate buljeći u ekran
    i pokušavajuću na šeda da upeca deveriku.

Moja tumačenja:

Jako podešena snaga, termo klina i riba po njoj, ispod neka grabljivica kupi rubu sa "drveta"

Druga fotka, riba na dnu, može biti svašta riba u prolazu mrena, a može biti i neka druga jatna riba ..
Eto kako čovek može biti ćorav pored očiju.. pa riba uopšte nije na dnu nego odignuta od dna pola metra ili metar.
Ono što je problem je što se ne zna da li je riba u prolazu, ljudi vide ribu i misle ona je tu,
dok se usidre ona otpliva 200m.  :icon_scratch:

Treća fotka pokazuje sve i svašta, Tu 2D sonar pomaže samo ribarima.

Sve dublje analize su u realnom vremenu teško izvodljive pošto se ne zna teren na kojem je slikano.

Eto pomozite Zvoni da overi sonar!

:ok: :hi:

Rap

zvona

baka

Citat: mossi  u Veljača 09, 2016, 22:42:32
Zvona instalirao novi sonar, pa moli za pomoć oko tumačenja.
Kaže ribe ko šodera, baca već dva dana po 12 sati ni strunoom da očeše ribu, sigurno je nešto neispravno!  :stripii: :stripii: :stripii:

1. Slika iz 3D prostora kad se pretvori u 2D teško je i stručnjaku da proceni da li se riba nalazi levo ili desno od čamca.
2. Uvek je najbolje početi sa terenima na kojima tačno znaš koja se riba i gde nalazi.
3. Ako si početnik na vodi i početnik na sonaru ... nek ti je Bog na pomoći!  :takoje: :icon_scratch:
    Jer jako jako teško će početnik razvrstati ribu na 2D sonari, upravo provodeći sate buljeći u ekran
    i pokušavajuću na šeda da upeca deveriku.

Moja tumačenja:
Jako podešena snaga, termo klina i riba po njoj, ispod neka grabljivica kupi rubu sa "drveta"

Druga fotka, riba na dnu, može biti svašta riba u prolazu mrena, a može biti i neka druga jatna riba ..
Eto kako čovek može biti ćorav pored očiju.. pa riba uopšte nije na dnu nego odignuta od dna pola metra ili metar.
Ono što je problem je što se ne zna da li je riba u prolazu, ljudi vide ribu i misle ona je tu,
dok se usidre ona otpliva 200m.  :icon_scratch:

Treća fotka pokazuje sve i svašta, Tu 2D sonar pomaže samo ribarima.

Sve dublje analize su u realnom vremenu teško izvodljive pošto se ne zna teren na kojem je slikano.

Eto pomozite Zvoni da overi sonar!

:ok: :hi:

Proplakao sam od smijeha!  :stripii: :rofl2: :rofl2:
Mossi, svaka čast na objašnjenju!
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

mossi

zvona

Jel površinske smetnje treba smanjit na nulu..i razinu buke kako vec pise i to smanjit na minimum??

mossi

Površinu staviš na 2-4 to kako kad.
Smetnje tj filter ja držim na isključen.
Nekad kad ima 2 sonara na čamcu ili u blizini pojave se neke linije, tada i samo tada podignem na LOW.
Nekad neki motori proizvode smetnje, tada takodje treba malo podići taj nivo filtera.
Ali tada bolje razmisli o promeni motora!  :tongue3:

ixion

Rap

zvona

To su sve slatke muke..npr na jednom djelu novog terana vec znam di su panjevi blizu obale i dalje..naso ih sonarom potvrdio jigom i milina..idemo dalje..a taj fish id i ostale pizadrije cu pogasit i amen

ixion

Idem na sajam u Zg i tamo pada odluka, a najvjerovatnije 7Ti. Uglavnom ništa ispod7-ice.
Naravno,netko mi je obećao uživo prezentaciju. 

mossi

maverick

:thumbsup: Sve se to savlada pomalo , u početku mozda malo izgleda cudno ali ide s vremenom