Da bolje razumijete ono sto vidite na ekranu

Autor maverick, Studeni 22, 2012, 23:28:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Citat: Kugla  u Veljača 18, 2018, 14:22:05
Greys, Greys po tebi je čitanje vode najbitnije, pa da nisi imao taj sonar ne bi vidio ta 4 smuđa kako kažeš, đaba bi ti bilo čitanje vode
Mislim da je više mislio reci s time da je bilo neko komesanje vode, odbijanac, kontra tok i oni školski poredani pa je na osnovu citanja povrsine  vode i slike sa sonara mogao zakljuciti sa velikom sigurnoscu da su smudjevi dole.
Audentes fortuna iuvat

mossi

Čitanje vode je jedno, a čitanje izmedju redova nešto sasvim drugo.

Onaj ko zna pecati bez sonara uvek će biti u prednosti, jer ima podlogu u mnogo lejera.

Ribe ima sve manje, ima je ali razloga što je nema ima sve više.
Tehnologija pada sa cenom, pa je dostupna manje više većini.
U toj većini .. većina nisu dobronamrni prema ribljem fondu iz opet milion razloga.
Neko voli da peca i da nosi i da se qrči, neko to radi za lovu.

Veliki i kvalitetan sonar znači bolje uočavanje tog jadnog smudja u REALNOM vremenu i sa manjom dioptrijom...  :icon_biggrin:
Riba od kilograma nekada je samo 2-3 piksela tačkice, a jato od 3 ribe skoro da se ni ne vidi na malom ekranu. SI prikaz.

Velikih jata više nema ili se jako retko skupe.

Kontrole ima sve manje, voda je zagadjena, uslovi za mrest svedeni na minimum.

98% vode je prazno, u dobra vremena se govorilo da je 90% vode prazno i to je bila istina, a ribe ko šodera.

Kada bi sve bilo jednostavno pa i sa modernim sonarima.. Ribe ne bi bilo ni 0.01%.

Koliko će ovaj tempo devastiranja ribljeg fonda trajati i do koje mere "isplativosti" za lopurde to nam ostaje da vidimo.

Al što bi rekao jedan lopov u jednom članku objavljenim u novinama: "Kad više ne bude bilo ribe, krašću drva!"

Mashala!

:hi:

dravski pecaros

Citat: Greys  u Veljača 18, 2018, 15:15:25
Kugla, nečitaš. Ja sam ovdje samo naveo primjer da znam čitati sonar, a znam loviti i bez sonara  :ok:

Točno sam rekao kako i jest, da nisam vidio smuđa na sonaru, nepamtim kada, i onda se baš potrefio dan, i snimio sam ih.
Ulovio i prije gledanja u sonar, na više lokacija, isti dan. Jbg slike i video nekačim, iz drugih razloga, kao što i ostatak sve manje stavlja. Previše je ''kormorana na dvije noge.''

I na kraju, nevidim razlog, opet pisanja istih koji sonar nekoriste, a moraju nešto komentirati, pa tako se to odnosi i na tebe u ovom slučaju. Ništa zlonamjerno, već stil koji zauzimaš i pišeš u ime mene?

Na kraju, postavite si pitanje zašto se sve manje i manje uopće piše na forumima, a sve više to postaja ''kafanska'' chat zona? Upravo jer svi sve znaju, a nemogu dočekat da odu na pozicije gdje netko drugi lovi.

Glad je to, koja nema cijenu.

kaki ti imaš obraz nekog nazvat kormoranom????pljuvao si po mariju kod mačka na večeri 2015 godine izmislio priču kako sam ja pričao pred ljudima da zrinko prodaje ribu a samo sam tebi u lice rekao što sam mislio i sad stojim iza toga...a ti poslje onih riječi o mariju i forumu imaš obraza nekom prodavat kulturu ponašanja :icon_puke_r: :icon_puke_r: :icon_puke_r: :icon_puke_r: :icon_puke_r: :icon_puke_r: :icon_puke_r: :icon_puke_r: :icon_puke_r: :icon_puke_r: :icon_puke_r: :icon_puke_r: :icon_puke_r: :icon_puke_r:

maverick

Duga je zima i dug je lovostaj...svi smo u nekom proslom vremenu sigurno ucinili nesto cim se ne ponosimo...Odavno mi je postalo mučno ispravljati sto je tko rekao ili tko sto misli...odem na vodu...vecinom sam...i doista se trudim da ne razmisljam o glupostima...Dravski...ti si jedna velika momčina...i malo je danas takvih kao ti...Ali ajmo se okrenuti nekim ljepsim stvarima...zaboravimo te mačke i idemo dalje u nekom nasem smjeru...vrijeme je pokazalo da takvi ljudi bljesnu jako i u jednom momentu misle da se taj bljsak moze kupiti s malo para...Danas...sutra...mi smo i dalje tu  ...a od njih nema ni sjene. 
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ps

Ja nemam sonar, ali volim pročitati o iskustvima drugih koji ga koriste.
P.S. Svake godine isto, pred lovostaj nas hvata... :stripii:zato samo opušteno, idemo dalje :hello2: 

Kugla

Greys Greys nikad se popraviti nećeš, i mislio sam si da ćeš tako reagirati i uz sve opet neke koromorane na dvije noge spominjati o kojima ja nisam ni riječi napisao. No dobro ne ulazim više u raspravu mislim da je Dravski puno toga rekao.
Što kaže Susjed zima duga, šta se odmah uznemiravaš, smiri se i uživaj.  :ok:

mlb

Ljudovi spustite loptu lovostaj još nije ni počeo!! :stripii: Što se tiče samog sonara i raspoznavanja je dosta dug vremenski put da bi se razumijelo šta se vidi!! Loša (ili dobra za riblji fond)stvar je što more ljudi izgubi brzo volju za učenjem kad vide pravu realnost i koliko je to ustvari komplicirano a ne čini se tako dok ne kreneš raditi sa uređajem!!Recimo ovo je neki peti sonar na kojem radim a na ovom zadnjem trenutno imam izsondirano (pri brzini od 3-6km/h u prosijeku)preko 600km, znači stani , kreni , vrati se.... Puno je to vremena i truda i moraš biti malo i lud odnosno voliti to. Na kraju daje lijepe rezultate ali naravno ima tu i onoga što drug greysika kaže između redova da treba poznavati i ponešto o toj ribi da bi se stvar odnosno slika u glavi razumijela šta prikazuje taj ekran!! To je neki moj primjer pa da ljudi imaju otprilike predodžbu kad se upuštaju u kupnju ne tako jeftinih uređaja!! :icon_thumright:

vedro

Vidim da se dosta pametuje i napada... Moram reci da veliki ljubitelji ribolova, prirode iza sebe nakon pecanja ostave hrpu smeća. Ako netko pije pivo pa brate pokupi limenke zasobom.( budimo realni, gledajmo i sebe a ne samo druge)

pajdo77

Što ste gledali u te kutije-gledali ste  :takoje:. Pospremajte to na tavane ili mjenjajte za papirnate maramice-trebat će vam da imate čime okice brisat. Naime Dukson na proljeće montira sonar koji je nasljednik onog hubble teleskopa i kad se nas dvojica zagledamo u to otkrit ćemo gdje se sirene skrivaju a ne neki šarani,smuđevi i po neko somče. Krećemo od Mure pa do Hulova,pišemo križiće tamo gdje i žabu vidimo :stripii:. Jedino gdje bi mogao ispasti sitan problemčić je u tome što vidjeti ribu ne znači automatski i upecati istu. Kako god mislim da prvu godinu ne moramo ni nositi štapove sa sobom,dok mi skužimo gdje se to pali eto ti lovostaja :rofl2:

Dukulele

Sto Pajdolesija veli - dzaba vam sve kad nas dva krenemo sondirat, ma ima da ocitamo koliko snasa ima u prvim kucama do vode, a ne di je koji zvaljavi smudj.  Ma kad ga nariktamo, pokazivat ce koja je snasa udana a koja nije i to mozda i dve kuce dalje od obale, samo malo sondu izdignemo.
Pajdo je deda pa on smije samo gledat,  ja jos mogu sondom po obali mlatit :P

Meni je stvarno nekako krivo kad vidim te neke rekla/kazala price i rasprave oko toga i narocito kad se krene pisati o sonarima i ulovima sa sonarom. Sonar nekako ko da ima neke negativne konotacije, a smatram da ne bi trebalo biti tomu tako.  Evo, ja sam ga stvarno kupio jer mogu i jer zelim ustedjeti vrijeme i upoznati revir na kojem pecam.  Ako ove godine dragi bogo da i prikolice pa da se mogu seliti gore na neke terene,  da se mogu brze snaci i locirati neka potencijalna mjesta za pecanje - a ne da lutam ko tuntlo.  To mi je poanta sonara, a i radoznalosti radi, stvarno me zanima kako to izgleda sve dolje.

U ovoj sezoni planiram imati bar duplo vise izlazaka na vodu (doduse poslijepodnevnih, ali sve se racuna) - planiram vise tog soma uvatit pa taman ga metlom tuko po glavi. Planiram malo vise uzivati na camcu (neki spust od Legrada do Osijeka),  planiram svasta nesta, i u toj cijeloj prici mi je sonar logican  komad opreme koji bi camac trebao imati. Eto tako ja to vidim ovaki corav :D

Da lesinarim po mjestima gdje drugi nesto upecaju, nikad mi na pamet padalo nije - nije mi nekako sportski.  Iovako kad sam solo na vodi,  gledam izbjegavati ljude ako je ikako moguce,  iako sam ovako drustven momak :)  Eto mojih dvadesetak lipa na ovu temicu, pa dok ne dodje nesto konkretnije za citat!
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

šajzika

e sad , što je pisac htio reci?
Svidja ti se Garmin ili ? 
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Vidi temperaturu vode,27 celzija. Uz toliko ribe na ekranu i temperaturu vode ovdje je skeniran kotlić

maverick

Sajz...Greys je na nekom drugom levelu...vise nije za sto je..vec protiv cega je...sahranio ga je onaj karbon  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"