fluokarbon

Autor genjura, Studeni 23, 2013, 20:54:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lomnica_city

Citat: maverick  u Studeni 24, 2013, 19:21:33
Ma i ja sam lijen..a i zivcira me kad cvor proteram kroz vrsnu kariku...ali nije ga loše imati...imas neki link tog kordinog i koju bi trebao debljinu da me zubonje ne razoruzaju

Alberto knot se veze za 15 sekundi, prolazi kao nista i kroz male vodjice Avida (6mm), tako da garantujem da neces imati problema!!

P.S. Malo bolje legne i jos kraci je ako u jednom smeru radis recimo 8 namotaja a u povratku upola manje!

Lomnica_city

Citat: genjura  u Studeni 24, 2013, 11:22:22
meni uglavnom puca na čvoru tako da metar predveza mogu imati podugo .  bilo je jedan period kad je pucalo gde nije trebalo ,pa sam malo pizdio .uglavnom ja zadovoljan sa ovim berkley

Ne bi bio problem da puca samo kad mi dzig zakaci za nesto, danas mi je par puta stencuga presecala predvez na pola ili dosta kratila, tako da meni treba u proseku na Bovnu i slicnim jezerima, i Dunavu/Moravi, po 2-3-4 predveza od bar metar...

Rap

Citat: Slaven  u Studeni 24, 2013, 22:10:06
Al ga zakomlicira uffff :toothy9:
Malo večernje vježbe i ide  :icon_biggrin:

joker

ma macji kasalj za svezati :toothy9:
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

turbler

Citat: Lomnica_city  u Studeni 24, 2013, 22:17:03
Ma i ja sam lijen..a i zivcira me kad cvor proteram kroz vrsnu kariku...ali nije ga loše imati...imas neki link tog kordinog i koju bi trebao debljinu da me zubonje ne razoruzaju

Alberto knot se veze za 15 sekundi, prolazi kao nista i kroz male vodjice Avida (6mm), tako da garantujem da neces imati problema!!

P.S. Malo bolje legne i jos kraci je ako u jednom smeru radis recimo 8 namotaja a u povratku upola manje!

ovaj čvor itekako zapinje kroz vodilice jednostavno zato jer je predvez (FC) presavinut i taj dio zapinje, pogotovo zapinju deblji promjeri 0,30 npr
Kod FC-a nema tog zadebljanja i nema šta zapinjati, a kad se izvježba vezanje FC čvora treba minutu da se sveže, a ne veže se često npr. na kolu bass lige u granju Ivanca svežem 3-4m predveza i izgubim cca 20-tak varalica u 7 sati ribolova i još mi ostane nekad i 1m predveza, u slobodnom riboovu mi predvez traje i mjesec dana, i rijetko kad ga trebam vezati u ribolovu, 

Juzba

eto nagovorili ste me, probat ću ovaj turblerov iako nevidim baš najbolje šta za šta veže :icon_biggrin:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

turbler

istina nije baš lako ovak preko filmiča naučiti, najbolje je kad pokažeš nekome uživo
potražite ima još klipova na ytb za vezanje fc knot-a, stavil sam ovaj kad se radi o domačem autoru
Kad bude neko druženje na proljeće pokazat ću zainteresiranima uživo da vide da nije tak komplicirano

Juzba

da, našao sam gdje se vidi puno bolje i nije teško, stvarno, a koji bi mi valjao ako je špaga 20 lb, jel mora biti nosivost fk manja od te

Lomnica_city

Citat: turbler  u Studeni 24, 2013, 22:40:26
Citat: Lomnica_city  u Studeni 24, 2013, 22:17:03

ovaj čvor itekako zapinje kroz vodilice jednostavno zato jer je predvez (FC) presavinut i taj dio zapinje, pogotovo zapinju deblji promjeri 0,30 npr
Kod FC-a nema tog zadebljanja i nema šta zapinjati, a kad se izvježba vezanje FC čvora treba minutu da se sveže, a ne veže se često npr. na kolu bass lige u granju Ivanca svežem 3-4m predveza i izgubim cca 20-tak varalica u 7 sati ribolova i još mi ostane nekad i 1m predveza, u slobodnom riboovu mi predvez traje i mjesec dana, i rijetko kad ga trebam vezati u ribolovu,

Ne kapiram te kako moze predvez da zapinje, pa danas sam koristio 0,36mm Trilene, posto se duplira pa jos preko ide pletenica po tebi to ne bi moglo ni da prodje kroz vodjice, a ceo cvor bio manji od milimetra...
Ja presavijeni deo secem kao ovaj Japanac, sta li je, skroz do pletenice, koja inace kad se dobro stegne cvor tako stegne monofil da prosto sjedini 2 dela, nema sta da udara!?

genjura

Citat: Juzba  u Studeni 24, 2013, 23:16:23
da, našao sam gdje se vidi puno bolje i nije teško, stvarno, a koji bi mi valjao ako je špaga 20 lb, jel mora biti nosivost fk manja od te
ajde juzba podeli link

kawasaki

Citat: turbler  u Studeni 24, 2013, 22:55:29
istina nije baš lako ovak preko filmiča naučiti, najbolje je kad pokažeš nekome uživo
potražite ima još klipova na ytb za vezanje fc knot-a, stavil sam ovaj kad se radi o domačem autoru
Kad bude neko druženje na proljeće pokazat ću zainteresiranima uživo da vide da nije tak komplicirano

ovaj FC  se mora vidit uzivo jer je uistinu kompliciran preko snimke  :icon_salut:

Alberto je dobar koristio sam ga na schok leaderima u saranskom ribolovu i bolje se pokazao nego dupli uni  :thumbsup:
Brzi od Bolena.

Juzba

ovdje se fc vidi puno bolje

MIKA

Juzba ja nisam vidio nista kompliciranije od ovog  :alas:
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

jura

Ko ovo naveže u ponoč na Dunavu svaka mu dala  :icon_thumright:

Juzba

iskreno, nisam još probao, al izgleda jednostavno do ,,ja :icon_biggrin: