fluokarbon

Autor genjura, Studeni 23, 2013, 20:54:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

MIKA

hahahaha sretno ti bilo  :D
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

genjura

turbler

Citat: Juzba  u Studeni 24, 2013, 23:16:23
da, našao sam gdje se vidi puno bolje i nije teško, stvarno, a koji bi mi valjao ako je špaga 20 lb, jel mora biti nosivost fk manja od te

mora ti biti FC slabiji od špage, jer poanta i je u tome da ti kod zapinjanja pukne FC na čvoru kod kopče (varalice), nisu sve špage 0,20 ni približno iste nosivosti pa ti za to treba FC od 0,30 - 0,35mm a najbolje je da kad svežeš čvorove da varalicu zakačiš za prepreku razmotaš 10-tak m i vučeš dok ne pukne i onda vidiš šta puca, špaga ili FC i na kojem mjestu.

Juzba

nije špaga 0,20 nego 20 libri :icon_biggrin: a pitao sam upravo zato jer pišete da nije svaki fc iste nosivosti pa sam zato mislio da se uzme nešto jači jer je slab na čvoru
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Rap

Citat: kawasaki  u Studeni 25, 2013, 18:54:47
Citat: turbler  u Studeni 24, 2013, 22:55:29
istina nije baš lako ovak preko filmiča naučiti, najbolje je kad pokažeš nekome uživo
potražite ima još klipova na ytb za vezanje fc knot-a, stavil sam ovaj kad se radi o domačem autoru
Kad bude neko druženje na proljeće pokazat ću zainteresiranima uživo da vide da nije tak komplicirano

ovaj FC  se mora vidit uzivo jer je uistinu kompliciran preko snimke  :icon_salut:

Alberto je dobar koristio sam ga na schok leaderima u saranskom ribolovu i bolje se pokazao nego dupli uni  :thumbsup:
drayson ga veže kao da je palomar  ;D

Lomnica_city

ovaj FC  se mora vidit uzivo jer je uistinu kompliciran preko snimke  :icon_salut:

Alberto je dobar koristio sam ga na schok leaderima u saranskom ribolovu i bolje se pokazao nego dupli uni  :thumbsup:

Juce kad sam pokazao koliki je Uni cvor kod drugara u odnosu na Alberto cvor kod mene, ja na 0,15mm pletenici i 0,35mm predvezu a on na 0,16mm+0,30mm, umalo nije pao u nesvest, bacao je 5m krace zbog cvora koji je lupao kroz vodjice!!

Greys

FC - pa tko to može povatat  :icon_scratch: , a kamoli kad mi umru sad prsti od ladnoće

Juzba

to sam ja odmah rekao, ako ga ne svežem kod kuće, na vodi nebum sigurno :icon_biggrin:
svežeš 3-4 metra i valjda će biti dosta za jedno pecanje

tole

nevolim nikakve čvorove po struni, zavežem palomarom kopču kad lovim voblerom, a silikon ide direkt u većini slučajeva i to je to...ako hoću namjerno iz nekog razloga oslabit sistem, svežem čvorić malo iznad kopče i uvijek pukne na njemu :icon_thumright:

kawasaki

Citat: Rap  u Studeni 25, 2013, 23:02:03
Citat: turbler  u Studeni 24, 2013, 22:55:29
istina nije baš lako ovak preko filmiča naučiti, najbolje je kad pokažeš nekome uživo
potražite ima još klipova na ytb za vezanje fc knot-a, stavil sam ovaj kad se radi o domačem autoru
Kad bude neko druženje na proljeće pokazat ću zainteresiranima uživo da vide da nije tak komplicirano

drayson ga veže kao da je palomar  ;D
onaj Draysonov cvor je deblji i veci od mog svakog unija i cuje se kao da je gvalica
posmotri malo  :thumbsup:

ako ga on pravilno veze onda su i Alberto i Uni to uni puno puno bolji za schok leadere  :thumbsup:

nesta mi tu nestima  :thumbsup:
Brzi od Bolena.

TopMix

E, dobro. Ovaj sastav fc-a i strune je savladan. Sledece pitanje je koji je najbolji cvor fc-a i kopce? Znam gomilu cvorova kad se koristi najlon, al ako je fc, ima li tu neke razlike, s obzirom da je fc kruci od najlona?

Juzba

tole nije da se oslabi sistem nego kad bacaš kroz krš da se manje troši špaga, a dešavalo mi se da mi ode dobrih riba radi naribane špage, udari preko kamena, nariba ga u sekundi i čim jače dotegneš, pukne
e da se to više nebi dešavalo, probat ću sa fc-om

Greys

Kugla

Najbolji čvor, palomar zavežem bez gledanja u mraku i najbrže od svih ostalih!

TopMix

R-T  :thumbsup:
U odredjenim situacijama moracu da stavljam predveze, jer pecajuci smudja, sad sam vec nakupio ozbiljnih gubitaka soma, a krivac je uvek struna bez predveza!