fluokarbon

Autor genjura, Studeni 23, 2013, 20:54:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lomnica_city

Citat: Juzba  u Studeni 26, 2013, 13:01:49
tole nije da se oslabi sistem nego kad bacaš kroz krš da se manje troši špaga, a dešavalo mi se da mi ode dobrih riba radi naribane špage, udari preko kamena, nariba ga u sekundi i čim jače dotegneš, pukne
e da se to više nebi dešavalo, probat ću sa fc-om

Ma sto ces ti manje da potrosis pletenicu, nego sto se manje "zagadi" mesto, pizdimo kad dodjemo na dobru lokaciju za smudja i/ili soma i zateknemo gomile pletenice u vodi koja leluja i kaci!
I onda cimaj, vuci da smaknes, i najcesce posece silikonca, ili ako ima troke, glavinjara ili vobler, zakacis i caoooo...

Skoro sam bio na takvo mesto i non stop kacimo, kaze drug parce pletenice, rekoh nije parce nego pola spulne idiot ostavio ovde, i sta bi, naravno umrsim se!!
I polako privucem, a kolega pored omota oko duzeg drveta da ne rizikujem 35gr stapic, krene da vadi i ladno 30m+ izvadi!!

Tako da je predvez jedna osnovna kultura u ribolovu vestackim mamcem, prema ribolovcu i prema ribi, danas ces kolegama da zagadis mesto, sutra ce ti puci na ribi i ona ima to da vuce i mozda zato crkne!!
Evo mislim da sam pomenuo negde da sam izvadio skoro soma od 4kg, koji je bio umotan nekoliko puta oko stomaka, pokidao nekom na neku prepreku i usekao se sav!!

Lomnica_city

Citat: MIKA  u Studeni 26, 2013, 19:40:55
i ja ga koristim. čvor br 1  :icon_thumright:

Za FC bas i nije, ako se ne veze bas labavo i gura kad se doteze, obilno ovlazen, ustine FC i posle nema vise tu nosivost, on je ionako problematican za cvorove, Trilene ili Improved Trilene (provuce se kraj i kroz omcu skroz dole na slici) je najsigurniji i najjaci cvor za alkice za FC meni!!

Za obozavatelje Uni-ja, direktno poredjenje sa Alberto (poznat i kao Improved Albright) cvorom, i dokaz koliko je ovaj drugi jaci, cak 20% po ispitivanjima sa monofilom, FC-om i pletenicom!!

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Lomnica_city

Vrhunski test nema sta, kristalno cista voda bez primesa cak nekoliko decimetara dubine, kao i u prirodi jelte... ;)

Blinkeras Međimurje

Koji fluorocarbon koristite za soma u debljini oko 0.70 mm.Ja sam koristio savagear jako je jak i kvalitetan ali preskup.15 metara sam placao 100 kn malo vise .To je puno previse iako znam da je dobar i nikad mi nije bio problem platiti nesto kvalitetno ali ovo mi se cini stvarno previse .Jel ima tko da zna nesto jeftinije a kvalitetno ?

maverick

Za jig ili stacionarno...ja koristim xzogin..i za smudja i za soma
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Sg.Pepper

Xzoga i berley (zlatno pakiranje)
dec d vej aj lajk it....

Blinkeras Međimurje

Za jig !Budem pogledao x zogu , berkeley neznam bas dali ima 0.70.Budem malo proguglao ovdje u mojoj blizini nema berkeleya iznad 50 mislim ili 55.

kawasaki

za soma su ti najbolji fluocarbon schokleaderi tipa mw jiging sto se koriste na moru u big game i sl  :ok:
Brzi od Bolena.

Batica

Xzogin shocklider od 50lb debeo je 0.59mm (?) 0.70mm bi bilo oko 80lb. Da bi pokidao taj podvez moras da imas Power pro 65lb. Jer imas ti stap za to?

rj

možda za šarana igra ulogu ...za jig smuđa pa i koje somče običan silk odredi posao ...ja na 15 lb struni koristim silk 0,45mm i sve štima
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Blinkeras Međimurje

Batica imam nekoliko stapova ne brini.Sad da ne nabrajam jer nije tema za stapove .Rj za smudja koristim nesto ko i ti ,ali kad lovim soma idem ciljano na njega pa ne gledam na to da ce doci po neko somce nego kao da ce svaki cas doci riba zivota tako da idem na sigurno pa radije uzmem jacu opremu .Fluorocarbon koristim najmanje 0.65 .Mislim da cu uzeti x zogu samo ako i tu nije cijena u nebesima kao sa ovim sta koristim.Mislio sam mozda probat sa ovim sa ebaya sta su po par dolara 100 metara pa i vise.Sigurno bi se nasao neki sta je kvalitetan

KvacakZu

za pecanje soma na dubinku predvez običan najlon 0,60 ,do sad nisam imo problema  :hi:

Blinkeras Međimurje

Malo sam gledao schoklidere u al su skupii.Ja bih htio vrhunsku robu za male pare ali izgleda da u ovom slucaju to nece ici. :icon_scratch:

kawasaki

Ti bi se hebo da ti neudje.  :stripii:
Uzmi najlon i peri.  :ok:
Brzi od Bolena.