Izbacivanje vode iz camca

Autor twister011, Studeni 28, 2013, 15:13:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

twister011

Kao i uvek, izvininjavam se ako tema u kojoj se slicna stvari pominju vec postoji i molim da se ovo prebaci u istu :dontknow:

Iako verovatno nema mnogo pametnih nacina, osim kojekakvih samopraznjenja i specijalnih ventila, zanimaju me predlozi kako veca kolicina vode moze da se izbaci a da to nije neka vrsta kasike (ispolac.....).
Nije da sam preterano lenj, ali kada vidim obilne kise ili ovaj sneg, a ne stizem da ga izbacim pre nego sto se otopi, padaju mi na pamet svakakve gluposti ne bi li izbegao beskrajno brojanje prosutih posuda.
Elem, trenutno je sezona pravljenja kiselog kupusa te vidim da se svuda prodaju creva za istakanje koja me itekako stavljaju pred odredjene dileme.
Zanima me da lli je neko probao da crevom izvlaci vodu iz camca u reku :icon_scratch: Ako jeste, kako se postavlja crevo da bi to moglo uspesno da funkcionise, posto je nivo u camcu i nivo u reci isti :icon_scratch:

Hvala unapred na konstruktivnim predlozima :toothy4:

maverick

Imas pumpe predvidjene za to...naravno rade na 12 v pa ti treba akumulator, cak ih imas s plovkompa rade same. Imas crijevo za pretakanje rakoje ili vina s onim malim plasticnim dijelom koje se uroni u vodu i polako curi....ja obicno imam malog od sidra koji to radi umjesto mene  :toothy12: kad nisam imao ceradu.... :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Tooooo Marijo, malih se nisam setio a imam ih koliko volis :thumbsup:

Za crevo sam i pitao, jedino ne znam kakav je to mali plasticni deo za potapanje i kako funkcionise. Slab sam, skoro nikakakv fizicar pa ne znam da li bi otezanje na crevu , koje ide u reku moglo da funkcionise :icon_scratch:

maverick

A naci cu negdje sliku ili slikati kod sebe...uroni se u vodu i malo buckas s njim te povuce vodu u crijevo i curi...to mi prvo palo na pamet...imaju i rucne pumpe za 15 eurica....mada najjeftiniji je mali od sidra... :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Ja imam ovakvu. Košta 50 dolara u Cabelasu.

Radi odlično na 3 debele baterije.

Pumpa

Ivan Borojević

moja je automatska na plovak,padne kisa podigne plovak, pumpa se ukljuci izbaci vodu i ponovo se ugasi. Stvar super sljaka nalazi se u duplom dnu kao u malom koritu gdje se skuplja voda. Mane su kad kisa pada danima malo isprazni akumulator, ali ako se camac cesto koristi onda nema bojazni. :wave:

maverick

Tako sam imao slicno, ali sad ovo razdoblje bude problematicno...snijeg..voda...ledi pa ne radi

twister011

Ja lepo pita za crevo, usta i srk, a vi poceli sa takmicenjem ko ima bolju i skuplju :angry5:

Marijo predlog sa "malim" je za sada najprihvatljiviji :thumbsup:
PS: Ti bi mogao i polaznicima "male skole ribolova" da objasnis kako se prvo pocinje od izbacivanje vode iz camca (profesorovog) :thumbsup:

Ivan Borojević

Tvisteru, naj isplativija ti je cirada, fino ga pokrijes i nemas ni kise ni snijega, a netreba ti ni akumulator, ali dobar je i ispolac, isjeces neki plasticni kanister od 3 litre i brzo ispljuskas camac. :occasion14:

maverick

Da, odavno ne izabcujem vodu u čamcima...par godina na svakom sam imao i imam ceradu....kad se zbrojim koliko puta odem godisnje i izbacim vodu onda 200-250 eura za ceradu i nije puno ako samo gledam koliko autom potrosim goriva, plus elegancija, tepih u čamcu...itd....

A nikako da nadjem sliku tog nastavka za crijevo...kod nas se prodaje na autopijaci za desetak kuna komad....nataknes na obični šlauf i malo buckas u vodi i voda krene sama  :thumbsup:

twister011

Sada me podseti da je to imao svaki svercer goriva, za vreme sankcija devedesetih :whip2:

maverick

Kugla

Dok nabučkam sa tim crijevom, ipolcem izbacim vodu i gotovo!

silure

lako sa vodom...a kako radite sa ledom????

twister011

Citat: kugla  u Studeni 28, 2013, 21:48:59
Dok nabučkam sa tim crijevom, ipolcem izbacim vodu i gotovo!

Ma naravno, ali 200l nije malo :sad4: Lepse je posedeti na obali, popricati sa kolegama, dok se camac sam prazni :icon_biggrin: