Što ustvari lovi ribu.....

Autor maverick, Studeni 29, 2013, 14:05:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

silure

ma ovi moji na poslu me nagovorise na zlo  :icon_biggrin: jozef   :thumbsup:  iskoro cemo zestirat nesto noviteta dali lovi ribu... uz koju sluzbenu vodicu

Lomnica_city

Citat: mossi  u Prosinac 03, 2013, 18:14:23
Svet sa 2x Mamijo i 1.5 Kajmana ... Auuuu

Ali jedan je Hauba i Roberto, da se podsetimo: CD lovi sam!  :toothy12:

:occasion14:

Sta se inace desilo sa njima, znam da je Hauba recimo bas aktivan bio, i odjednom ga nema ni na jednom forumu, mada sam negde video da se logovao ne nesto davno!?

kajman

Citat: twister011  u Prosinac 03, 2013, 18:02:03
Citat: kajman  u Prosinac 03, 2013, 14:47:26
Izvini kolega ali u temama, u stilu, kako razbiti i izloviti ribu ne ucestvujem

Bilo bi apsurdno da se pravdam za izraz koji je odavno zaziveo kao ribolovacki zargon, bio on etican ili ne :sad4: . Uostalom, jedan je Mamijo, kao sto je jedan i Kajman :whip2: . Dva Mamija bi bilo previse :brushteeth:
Salu na stranu, ono sto napisah za sarana je svakako samo misljenje nekolicine ljudi koji su u apsurdnoj manjini, te bi bilo smesno ocekivati da se sa istim, vise od par kolega slozi.
Bas ta neslaganja su jedan od odgovora "sta hvata ribu" :thumbsup:

Twister Prikeeeeeeeee kakvo crno pravdanje nema potrebe pa bar se Ti i Ja poznajemo-nasalih se malo oko termina razbijanja u stilu da li je eticki izloviti ribu sa nekog mesta naravno da je to u zargonu i zanosu. Joj i sam se neki put pitam kad me krene pa pocnem da ih vadim kao na stanc masini prosto se uplasim sve mislim nesto nije u redu desice se nesto kad me ovako hoce hehehehehhe....tema je -sta lovi ribu- misli se na smudja, e sad, sto se sarana tice tu si 100% u pravu prosla su vremena kada su sarandzije bile ukucane za jedno mesto.......godinama na Sarulestiju sam imao prilike da vidim svetske sarandzije kako vise nisu staticni vec sa stapovima setaju okolo naokolo e da bi ga pronasli. Sonar je sprava koja ti samo daje neke nacelne podatke a moze da te upropasti samo tako. Evo na primer Acke fon V. Kapusnica me jedne godine pita : Prike ti se stalno muvas po jezero kude je saran? Ja gu videja na sonar i napravih spot na 300m od obale ama nema da lizne ti boili od plavu skoljku? Sonar ne laze stvarno na tom spotu gde je prihranio gomila sarana ama voda ledene nije im do jela.........Auuuuu prike pa ti kod ociju ne gu vidis laze more taj sonar eneti aktivan saran u toplu vodu tamo u plicak 100 metara levo od tvog mesta...ta me montiraj i sve stapove povuci na 20m od obalu........tako i bi a onda vise nije imao toliko sakova da ih pakuje hehehehhe Znaci i saran se trazi a onda uvece opalismo uz pivce do ujutru raspravu o PH faktoru i slozismo se u potpunosti cak nesto i saznah da je za varenje hrane vazan PH faktor i riba ima da ode tamo gde je on povoljan..
Ama sve se misli na smudjovi sta fata smudjovi....ma dzaba ti i pribor od 1000 evrovi ako vitlas super silikonci po prazan prostor i medju flegmaticni smudjovi.....znaci moras da trazis oni aktivni gladni e toj sam misleo vezano za sta lovi ribu kad reko smudj se trazi.......a kad gu nadjes ima da gi ufatis kao od salu sas bilo sta sto mrda u vodi ja sam pristalica teorije teze je smudja pronaci nego ga uloviti. Sto ce reci na ogromnom prostoru trazi gde je sitna riba tu je i smudj on se krece za sitnom ribom. Mnogo sam tekstova napisao o lokacijima za smudja ama i najbolje lokacije su bez smudja ako tamo nema to sto smudj trazi....Ujedno tu je i ogromna zabluda ako se striktno drzis toga...cesto na cistom sljunkovitom, peskovito-muljevitom i peskovitom dnu nema kedera a ima smudja? Kako sad to, pa lepo, to su svojevrsne poslasticarnice koje smudjevi rado posecuju jer na tim lokacijama ima strasno mnogo drugih zivuljki slatkih za klopanje da ih sad ne nabrajam, a upravo je to sto tu zivi i mrda bas to sto lovi ribu a nije keder!!!
Kada slozis sve kockice sujeverje je mnogo bitno. Prineses neku zrtvu vodi i smiris sopstvenu zabrinutost. Kada se toga otrgnes onda rastereceno i opusteno rezultati sami od sebe dolaze. E sad hoce i Yabai Fantasista da ulovi smudja ali on je konstruisan za pustolove za komformiste je CD Lovi sam! Ako ne verujete ene vi Lomunac milion tekstova napisa o aAvidu i na kraju uze CD Lovi sam i poce da trosi pixele.........
A sto se ovog Haubinog i Robertovog dokumentarca tice sve je to lepo samo napravise katastrofalnu gresku drzeci non-stop stap u rukama a trebalo je da ga ucvrste, prislone na camac i puste da lovi sam! HAHAHAHAHAHAHAHa
Mario kaze sve je do njega a nijeeeeeeeee, zafrljacite na nekom pescanom sprudu ili sitnom /bistrom/sljunkovitom dnu nekog puza golaca SlugGo i samo ga pustite da gamize, da se migolji, uvija i da se gica sam od sebe, pa da vidimo sta je do koga!!!!

mamijo

:whip2: hahaha .. jedan je mamijo, a dva bi bilo previse ...  :tongue3:  :alas: e slatko me nasmejaste! Milija - cudo si  ... hehe ... ma sve jasno!  :occasion14: :occasion14: :occasion14:

Elem - na temu:

1. Pravila ne postoje
2. neke stvari se cesto ponavljaju,
3. jos davno lepo rekli drugari iz firme STORM -> ALWAYS THINK LIKE A FISH NO METTER HOW WEIRD IT GETS

e - kad "pocetnici" ovo pod 3 uspeju u dovoljnom procentu - konstantni ulovi su skoro pa zagarontavani. Za to pod tri treba mnogio godina "rada" ... Kad prodje klasicna "pocetnicka sreca" ... onda nastaje dug period sushe ... i ko to prezivi - opstaje i samo nadogradjuje ... Pravi majstori smudjolova mozda nisu ni svesni koliko razmisljaju isto kao smudj. Tu ide i dovoljan broj izlazaka u jedinici vremena da bi se kockice slozile i onda se na pecanje krece sa razmisljanjem - koliko i kolikih, a ne da li ... I kad nema udara pitamo gde gresimo, a ne smudj nije tu ... i idemo dalje.
... i da - smudja je cesto teze pronaci nego uloviti, ali opet tacka 3 to resava u dovoljnom procentu ....
Oprema - Smudja (konstantno) lovi glava, a ne oprema! Oprema samo pomaze i olaksava pecanje! A + losa oprema lako dovede do gubitka krupne ribe .... e sad - sami vagajte sta vam je ciniti ... Po meni mnogo vaznija stvar je adekvatna varalica na pravom mestu, a ne da li imam jeftini PRC stap i mashinu ili TOP klasu ... sa top klasom cu samo ja NAJlakse uraditi i prezentovati varku na pravo mesto ... a glava i konstantnost izlazaka dovodi do izbora varke za zadatu situaciju - i nema promasaja!

i na kraju - na SILU nikad se niko nijo ovajdio od smudja ... kad siluje da mora da ga ulovi ... od tog posla nema nista .... obicno ...
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

TopMix

Tesko je biti do kraja precizan u odgovoru na pitanje sta u stvari lovi ribu, al jedno je sigurno: ribu ne lovi pribor!
Al zato, tema "vasa zadnja kupovina" nacinje sedamdesetu stranicu! Takodje, i druge teme o priboru (stapovi, masinice i dr.) daleko nadmasuju sve stranice na temu kako, gde i kad upecati odredjenu vrstu ribe...

Miro

Citat: TopMix  u Prosinac 04, 2013, 16:53:29
Tesko je biti do kraja precizan u odgovoru na pitanje sta u stvari lovi ribu, al jedno je sigurno: ribu ne lovi pribor!
Al zato, tema "vasa zadnja kupovina" nacinje sedamdesetu stranicu! Takodje, i druge teme o priboru (stapovi, masinice i dr.) daleko nadmasuju sve stranice na temu kako, gde i kad upecati odredjenu vrstu ribe... 

:thumbsup:

TopMix

Samo da dodam, nije to "bolest" samo ovog foruma, to je zarazilo sve forume. Cast izuzecima, mada ih ja nisam primetio.

MIF

Mamija za PREDSJEDNIKA!!  :hello2:
Šta reče jedan moj bivši drugar,opak smuđolovac...sve ti možem dat,al RUKE ne mogu...

nikolas

Ja sam do nedavno(dok se nisam prijavio na ovaj forum) mislio da je smud u nasoj Muri  nestao... Tu i tamo neki ulov i to slucajni... Pokusavam ga lovit nekoliko godina i nije bas islo..osim nekoliko ulova na Dravi..otkako sam procitao skoro sve teme i postove o smudju skuzio sam da lovim na totalno krivim pozicijama... U zadnjih dva tjedna imam 10 izlazaka i 7smuda.. Nisu neke ribetine-od 1.5 -3 kg... Al imam i grizeve i ribe... Skuzio sam da nije takva mudrost ulovit ribu,samo  treba otprilike znat di je ima i bit uporan... Svaka vam cast na forumu-Jako sam vam zahvalan svima koji su stavili neki savjet... Jos neznam okacit slike al uskoro cete vidjet i moje ribe... Bistro

silure

:thumbsup:  ovde se uvjek mogu dobiti korisni savijeti i nesto novo nauciti ili se podsjetiti....

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tole

to je kad čovjek pažljivo čita :icon_thumright:
...meni također postovi nekih majstora sa ovog foruma pomogli da stvorim jasniju sliku...hvala

twister011

Citat: TopMix  u Prosinac 04, 2013, 16:59:04
Samo da dodam, nije to "bolest" samo ovog foruma, to je zarazilo sve forume. Cast izuzecima, mada ih ja nisam primetio.

Iskreno, ovaj se jos i dobro drzi :thumbsup: Nigde se toliko ne pise o pecanju kao ovde. Neoptereceno sujetom, opusteno, korisno, zanimljivo :thumbsup:

Kugla

Nikolas  :icon_thumright:, zato i postoji forum da bi se uzajamno pomagali i iznosili svoja iskustva u ribolovu.  :occasion14:

nikolas

Svaka cast forumu i ljudima koji sudjeluju u njemu... Stvarno dok se nisam pridruzio mislio sam da radim sve ispravno,ali nema smuda,a to hvala Bogu nije istina!!! Samo je zalosno sto to kod nas bolje tajit nego se pohvalit,jer bi ga se brzo izlovilo-naravno na sve moguce nedopustene nacine!! Bolje nek ljudi misle da ga nema,tako je sigurniji... A meni je ovo kao poklon za Bozic...