Kazu najhladnija do sad....

Autor maverick, Studeni 30, 2013, 08:33:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Zima pred nama će biti jako duga i hladna, a prema tvrdnjama nekih svjetskih meteorologa možda čak najhladnija u posljednjih 100 godina. Dominik Jung, njemački meteorolog koji je iznio ovu tvrdnju, kaže kako će zima biti izuzetno jaka. Prosinac i siječanj će na Balkanu biti jako hladni, dok će veljača biti malo toplija. Jung kaže kako je moguće da dnevne temperature odu do minus deset, a noću čak i minus 25. Uz dosta snijega, pa i mećave, naročito u siječnju i jak vjetar.

Domaći meteorolozi još uvijek nisu napravili dugoročnu vremensku prognozu za zimu, te će tek za nekoliko dana moći reći kakva je zima pred nama. Međutim u sljedeća dva dana prognoziraju jako hladno vrijeme. Prvi snijeg početkom tjedna zabijelio je cijelu BiH i sa sobom donio minuse, a slično vrijeme zadržat će se i sljedećih dana. Klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Dženan Zulum kazao je kako će u idućim danima biti izrazito promjenjivo i nestabilno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

I Norveški meteorološki institut, koji slovi za jedan od najboljih u svijetu, navodi kako će temperature u idućim danima pasti do -10 stupnjeva. (Agencija VLM)
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Ako se po ljetu poznaje zima, biti će jako hladno. Upravo tako; prognoze su loše po nama, stoga se primremimo tako da nas ništa ne iznenadi.A na pecanje nikako sami, jer kako čitam ima pecaroša samotnjaka, stoga bar jednom promjenite svoje navike  :thumbsup:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

tole

zašto ne sam na pecanje? kao da će to biti prva hladna zima....pa i prošla je imala periode kada su temperature bile ispod -25...najhladnije jutro prošle zime bilo -31, smrzla mi se nafta u cijevima ispod kabine, napatio sam se da upalim auto kao nikad...posmrzavali se plinski isparivači pa smo u firmi dežurali kao mulci i grijali cijevi fenom...i preživjeli :icon_thumright:

Greys

Upravo sam ovo citao neki dan,i vec u glavi,sto i kako sa camcem i motorom? Kako ga vaditi ako sve sledi.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Ivan Borojević

Ma pustite te price, to Rusi bacili kost, da se proda vise plina. Ja kolko pratim prognozu svake 3 godine bude hladna zima, a i to bude par dana od -25c, vecinom bude oko -10 do -15 pa prema nuli. Ove godine nebi trebala bit jako hladna zima, do sredine 1mj najniza jutarnja oko -8, dnevna oko -2, -3 pa u plusu 2, 3c i tako, u 2mj vec nije tako hladno ali zna bit perioda sa dosta snijega kad su temperature oko 0 c. Zimi kad je anticiklona onda je jako hladno i vedro, a kad je ciklona onda se mogu ocekivat oborine. A snijeg vam ne pada kad je anticiklona i vedro i temperature nize od -5 c. Ucili smo meteroologiju kad sam ko mladic isao na kurs za jedrilicara, a sad u aero klubu nema ni jedna jedrilica, nema vise kombinata Borovo da to vise financira. :occasion14:

Jožef1

tole, to sam napisao samo iz jednoga razloga: vremenski uvjeti su kud i kamo teži za pecanje po zimi nego po ljeti. Led-sklisko..., može se čovjeku svašta dogoditi po meni je ipak bolje imati društvo za ne daj Bože! Normalno svatko sam odlučuje, međutim barem meni bi bilo užasno žao da netko nastrada....- istina, može se svašta dogoditi i ljeti  :thumbsup:
A što se tiće ruskog plina, imaju oni komu prodati...., nisu oni baš toliko izgubljeni  :thumbsup:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Kugla

Čitao sam već te prognoze gosp. Junga prije nekih cca mjesec i više dana, neki drugi stručnjaci kažu moguće ali nikako ne mogu predvidjeti gdje će točno biti najhladnije, a pojam balkan i šire je jako velik, može se kažu negdje spustiti temp. do tih - 25 i više ali to ne znači da će na cijelom području biti tako, a kad se na samo jednom mjestu spusti temp. više nego do sad oni odmah kažu najhladnija zima. Pa onda kaže računaju prosjek pa ako u prosjeku bude niže onda opet kažu najhladnije, tako da je to relativno, i kažu da sve do tri dana prognoze su gotovo uvijek točne, do 7 dana tako tako, a sve preko toga samo puka nagađanja.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

raso

Od svih metereologa ja najviše vjerujem u Meteo info i RHMZ Srbije, tako sam danas čitao na B-92 da se u Srbiji očekuje za vrijeme zime najviše 15 dana kada će temperatura biti u minusu tokom 24 sata, znači i noću i danju. Prognoziraju normalnu zimu , čak nešto topliju od prosjeka.

silure

kakva dok zima bila ja idem pecati...najvise sam...da mi nitko ne lupeta po camcu...sam u tisini o kakpj zimi...ma neprocijenjivo... :icon_biggrin:

maverick

A i ja sam neki samontnjak...sjecam se prije dvije godine na teskom minusu sam isao pecati u 4 ujutro....sad vise nisam za takve festivale....stari se polako....jedino me kod ovih prognosticara muci sto i oni predvidjaju taj brzi prelazak na extremne temperature
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Nisi na vodi  :icon_biggrin:

Nisu li već više godina unazad govorili najhladnija u zadnjih 100 godina  :icon_scratch:

silure

ne...proslu su najavili naj hladniju u posljednjih 50 god...ali nije bilo ni kao 2004-te

TopMix

Bice izuzetno hladna zima, indijanci vec danima seku drva  :)

silure

ma neka bude hladno...ipak je zima  :icon_biggrin:

Retfalački mačak

Citat: raso  u Studeni 30, 2013, 18:17:16
Od svih metereologa ja najviše vjerujem u Meteo info i RHMZ Srbije, tako sam danas čitao na B-92 da se u Srbiji očekuje za vrijeme zime najviše 15 dana kada će temperatura biti u minusu tokom 24 sata, znači i noću i danju. Prognoziraju normalnu zimu , čak nešto topliju od prosjeka.
Rašo opet u pravu.  :mt1032: