Koje ulje za 2t motore

Autor maverick, Studeni 22, 2012, 23:58:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

davor99

Citat: Greys  u Veljača 06, 2013, 23:03:25
Ma pitam jer gledajući cijene danasnjeg Ininog dvotaktola je prebezobrazna. Za Tomos neki kazu da ide mjesavina i do 4%, ukoliko se uzme u obzir rezervar od 20litara, to ispada 0.8litara, što je previše zar ne?Ako sam zeznuo matematiku, ispravljajte molim vas.  :icon_biggrin:

E sad, našao sam 2takt ulja sa oznakom TC, bez W, što znači da nisu za motore za vodenim hlađenjem po cijeni od 40ak kuna, što se čini dosta jeftinom verzijom. Pa me zanima, prolazi li to ili ne?

A druga stvar, budući da su to ulja ''novije generacije'' gdje piše da ide omjer 1%, znači li to da radimo omjer onda sa 1% ili po upustvu Tomosa od 4%?

Ako se koristi full sintetičko ulje za 2t motore onda ti je za Tomos uvrh glave staviti 2% nema potrebe stavljati 4%, Taj postotak se odnosi samo na Inin dvotaktol nekadašnji.
Vodite ljubav, a ne psa

ossa

Ajde jedno pitanje za iskusne. Nasao sam u prirucniku da posle zimske pauze privhi rezervoar ide 4% mesaina, a svaki sledeci redovno 2%. Da li to neko radi uopste?
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Ma jok...umjesto toga motor se trebao konzervirati ili jednostavno povlačenje par puta tokom zime na suho
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

:icon_salut:
Rekoh da se podmaze malo "jace"... Ali i ne mora.

river

i zimi i ljeti,i kad stoji ili ne isto ti je...nije na odmet "pojačat" dozu ulja
ima jedna mala školska poslovica... "tko maže taj se i vozi"

ja bih toplo preporučio 3% mješavine tokom cijele godine(tcw3) ili 4% mineralno ulje ,naravno za vodom hlađene dvotaktne motore...čuva i štiti motor,gubiš možda par sto okretaja motora ali motor duže traje...

kod novih motora se gotovo uvijek preporučuje jača mješavina u toku uhodavanja motora,ili poslje generalne...

to da je dovoljno 1% nepije vode,jer se kod dvotaktaša putem goriva podmazuje ležajevi radilice i to je vrlo mala količina
ali tko voli da špara nek izvoli...majstori će imati posla  :icon_biggrin:

maverick

Slazem se za podmazivanje starijih motora ali novije 2t nemaš šta više od onog šta je preporučeno jer oni nemogu progutati tu količinu ulja koja je višak....smjesa ne izgara dobro i bez obzira na tc-w3 ostaje dosta garezi unutra...potrošnja na duzim relacijama bude vidno veća...e sad s starijim, poput tomosa nemam toliko iskustva
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

river

garež uvijek malo ostaje bez obzira na tih 1%...

i stihl kaže naše stihl ulje dosta 2%...zato ja imam posla  :stripii:

svakome na volju

rj

probaj u tohatsu cvajtak stavit 3% mješavinu ...ima da se šlogiraš ...yamaha je ladno gutala jaču mješavinu ...tomos također ali tohatsu nevoli nikako
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

bb

Fuchs silikonele najbolje ulje koje sam ikad koristio za 2t motore,osim tomosa za njega je dvotaktol.

maverick

bb

Citat: maverick  u Ožujak 10, 2015, 07:39:13
:uf: Nemoj tako...
ako si mislio na tomos...nisam to ja izmislio i rekao to mi je rekao čovjek koji popravlja i servisira isključivo tomose već 30 godina inače je čovjek iz Kastva kod Rijeke,i ljudi koje vole tomose su sigurno čuli za njega

rj

ovo za Fuchs potpisujem ...odlično ulje
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

ossa

Ja imam u ponudi motul 2T oko 10 evra litra

I agip za pola cene 5 evra litra...

Da li kupovati jeftinije ? oba su TCW 3
AGIP nije neka leva marka ...

maverick

Citat: bb  u Ožujak 10, 2015, 08:01:36

Citat: maverick  u Ožujak 10, 2015, 07:39:13
:uf: Nemoj tako...
ako si mislio na tomos...nisam to ja izmislio i rekao to mi je rekao čovjek koji popravlja i servisira isključivo tomose već 30 godina inače je čovjek iz Kastva kod Rijeke,i ljudi koje vole tomose su sigurno čuli za njega

Nije on rekao ništa loše, samo stari majstori , stare navike....uvijek je bolje tc-w3 nego bilo kakav dvotaktol....ali da dvotaktol nije valjao ne bi ti motori dozivjeli 30 plus godina...ipak dajem prednost i to veliku novijim tehnologijama i poboljšanjima, i sigurno duzi vijek motora bez zezanja

kova

https://www.nmma.org/certification/certification/oil/tc-w3.aspx

Drzite se vi Motula ;) 
:hi:

^
U sechanju mji je da Motul ima i 2T za starije motore i kao kroz maglu... za motore sa vazdushnim hladjenjem :)
:occasion14: