Koje ulje za 2t motore

Autor maverick, Studeni 22, 2012, 23:58:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

petrinjac

TC-W3 qvicsilver...
80 kn bilo u SK.. (nisam vec dugo kupovao)
ja ga koristim za mercurija 5 ks. vec 10 god.
.. problema nije bilo... :idea1:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Susjed mislim da je nešto oko 60 kn al provjerim ujutro sa legom i javim ti, a i na kavicu bi mogli, prije nego na birou završim uh

Greys

Koja je zapravo razlika 2-taktola onog ''običnog'' i onog za ''vodom hlađene motore'' ? Znam brdo ljudi, koji imaju Tomose, i trpali su sve moguće 2-taktole, čak i ono štilovo, i motori i dan danas dobro rade.

maverick

najednostavnije: obični dvotaktol ne izgara u potpunosti na pojedinim dijelovima motora ostavlja talog i garež koji se lijepi...ostali koji su namjenjeni za vanbrodske motore imaju oznaku TCW3  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

maverick

Tehnologija je od starih evinrudea, chrayzlera do tomasakija pa prema novijim motorima uznapredovala u vise smjerova...od tezine, do postojanosti materijala koji su upotrebljeni u izgradnji vanbrodskih motora....prva prekretnica je bila uvodjenjem trepni..tj. nekih nazovimo ventila..koji su postavljni u svrhu smanjenja potrosnje kod dvotaktnih motora....dalje se radilo na finoci karburatora i mogucnosti korigiranja smjese ...od nedavno...mislim na zadnji desetak godina cilj je bio emisija ispusnih plinova...sva ta finoca i mali milion sitnih regulacija doveli su sisteme do vece osjetljivosti...pa im u konacnici i svaka sitnica smeta...od kakvoce goriva do potpunog izgaranja ulja...
Kod dvotaknh motora osim pravilnog rukovanja i zagrijavanja motora na radnu temperaturu po meni, najbitnija je stavka ulje za mjesavinu i na njemu se ne bi trebalo stedjeti....
Iz tog razloga je i pozeljno počesto dvotaktni motor u nekom dijelu voznje odvoziti u punom gasu...sto zbog samopropirivanja te zbog i kratkotrajne povecanje potrosnje koja je ujedno i trenutno vece podmazivanje

Greys

Ma pitam jer gledajući cijene danasnjeg Ininog dvotaktola je prebezobrazna. Za Tomos neki kazu da ide mjesavina i do 4%, ukoliko se uzme u obzir rezervar od 20litara, to ispada 0.8litara, što je previše zar ne?Ako sam zeznuo matematiku, ispravljajte molim vas.  :icon_biggrin:

E sad, našao sam 2takt ulja sa oznakom TC, bez W, što znači da nisu za motore za vodenim hlađenjem po cijeni od 40ak kuna, što se čini dosta jeftinom verzijom. Pa me zanima, prolazi li to ili ne?

A druga stvar, budući da su to ulja ''novije generacije'' gdje piše da ide omjer 1%, znači li to da radimo omjer onda sa 1% ili po upustvu Tomosa od 4%?

maverick

Ulje uvijek sipaš u postotku koje zahtijeva motor a ne proizvođač ulja, što se tiče ininog outborda nije los...jeftiniji je kad kupiš na litru nego na 2.5 deci....

Greys

Da, da, ok, stima sa mojim mjesanjem  :icon_biggrin:
Samo kazem, ispada da platis litru Ininog cca 90ak kn, a moze se nac za 40ak kn, a da li to ima tolike razlike, neznam, ovu su isto poznata ulja, tipa Elf

maverick

Vidi, tomasaki se do sad nagutao koje čega...i zlo bi bilo da ga iznenadis nekim skupim uljem

Greys

Hehe, ma ide u njega i dalje taj za 40ak kn i bok

A što se tiče 4takta, sada imate u Metro, Repsol na akciji sa cca 300kn na 100 i sitno kn 4 litre, za vanbrodske motore, naravno

zvona

Kupio sam si za mercury 10ks 2t

maverick

zvona

zahvaljujem   :notworthy:  samo imam problema s učitavanjem slika veličinu nemogu promjenit..preko moba sam  :icon_scratch: