Koje ulje za 2t motore

Autor maverick, Studeni 22, 2012, 23:58:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bb

I legendarni tomos se hladi djelomično vodom samo što nema impeler.

šajzika

Kako??
Posto vjerujem pricas o t4 i njegovim rodjacima jer ostali imaju vodeno hladenje i impelere
Audentes fortuna iuvat

kova

^  ^^
Postojao je model 4,8 pod nazivom "Traveler" za USA trzishte, prodavao ga je Cabelas sa - Vodenim hladjenjem full  ;)
Zagledao i "pipoao" na jednome chamcu u Rafalovichima 2002.
Inache, Tomos je prestao da proizvodi vanbrodske - zvanichno , 1989 .
Fokus im je ostao na Mopedima, imaju i ekspozituru u USA.
:hi:

bb

Citat: šajzika  u Ožujak 10, 2015, 10:19:37
Kako??
Posto vjerujem pricas o t4 i njegovim rodjacima jer ostali imaju vodeno hladenje i impelere
nisam mehaničar pa ti neznam stručne nazive...ali propler pod nekim tlakom podlakom gura vodu u petu...zato kod cilindra imaš onu sivu cjevčicu što je spojena na auspuh,uglavnom zato tomosi nije baš preporučljivo štelanje u buretu i poželhni he da se voze na full gasuu ha ha

šajzika

A da sad ces jos reci da se motor i steluje :stripii:
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Probat ćemo Dukuleleu montirati tomos 4 na čamac za prvu ruku kao što znate. Ulje u peti i svjećice je kupio. Zanima me pošto tomos ne vozim koju godinu gdje kupiti i koje ulje za mješavinu da čovjeku izađe jeftinije to isto a da je dobro za lamu. Dakle ima li po tim trgovačkim centrima neko ulje za "zrakom hlađene motore" a da nije 25 kuna dva i pol deci poput outboat-a na benzi za mog johnsona. :hi:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Kupovao sam i ja dvotaktol al mislim ako ima neko zamjensko a da je jeftinije,ipak tu ide ulja u mješavinu pa da čovjek prođe nešto jeftinije. Iskreno ne znam ni pošto je dvotaktol a niti ostala ulja koja bi mogla biti za mješavinu.

dalibor

Ima na petrolu neko njihovo ulje za 2t motore oko 30-ak kn litra. Ja ga trosim negdje oko godinu dana za lamu motorku i trimer i nema greske

pajdo77

rj

ne škrtarit na ulju  :no: u lamu komotno ide 3% dakle na 30l benzina 1 l ulja ušteda je zanemariva a dvotaktol (crveni) provjereno je dobar za lamu
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Dukulele

Ma nece dukulele skrtarit,  zna se da sve bolje ide kad je posteno podmazano, tu se ne stedi :)

Evo obavljam i pripreme za Lamu :)

Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

pajdo77

Ako budeš ovako "žestoko" vukao bome odosmo mi nizvodno kod Mossija na pivo :stripii:

nekinho

Gdje da te nađem Duksone na ovom videu  :eek:, izgleda da ti vodiš sa sobom jednu malu od Lame pa nek curička vuče koliko joj drago...

TonyC

Vozače tomosa se poznaje po jednoj duzoj ruci od druge .