''Mirisi'' za silikonce

Autor Greys, Prosinac 30, 2013, 10:15:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Greys

Koristi li netko ''mirise'', dipove za silikonce? Ima li efekta u tome? U spreju ili kremi?

maverick

A koristim atractore, pogotovo sad po zimi ..samo su mi u camcu pa ne bih znao tocan naziv....onaj u tubici je koji ima najvise rezultata je somovski...mada neki dan Tonyc se smije mojim mazanjima...jbg...svatko ima netku svoju viziju...i jucer...camaca 6...jedini sam ja ulovio...dva komada ...moguce da ima utjecaja  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

MIKA

jesi mozda razmislio o tome da si bolje prezentiro varalicu ribi od ostalih pecarosa koje si vidio na vodi  :icon_scratch:
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

Greys

Ma vidio sam ih dosta, sa raznim ''aromama'', za soma, smuđa itd. Natrpani feronomima, i kojekakvim ostalim kemikalijama.

Miro

A gdje ima kod nas uzet te tube?
Negdje sam pročitao čak da ih špricaju sa WD-40  ???

TopMix

U nedelju sam imao lepih ulova na orkine shedove, s tim sto sam na koleno jig udice stavljao filetic od kedera, 3-4mm sirok i 2-3cm dugacak, da leluja, siri miris, a da ne ubija vibraciju sheda (10-12cm).
Uglavnom je udarao kad guma stoji nekoliko sekundi. To zastajanje sheda cak ne bih mogao nazvati ni lerovanjem, jer je voda suvise spora...
Taj dodatak bi trebalo menjati sto cesce, da miris fileta bude sto sveziji...
E sad, da li je i koliko to bilo presudno, ne bi znao reci, s obzirom da sam i u subotu dobro lovio na gumu, bez tog dodatka.
U svakom slucaju, ubedjen sa da jaci i bolji miris od toga za varalicu i nije potreban. Sta to "mazalica" ima, a da toga nema u prirodnoj hrani grabljiivice?

maverick

Citat: MIKA  u Prosinac 30, 2013, 10:28:48
jesi mozda razmislio o tome da si bolje prezentiro varalicu ribi od ostalih pecarosa koje si vidio na vodi  :icon_scratch:

Miko stalno razmisljam dok pecam i razmisljam o pecanju kad ne pecam  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

E sad još samo da se navućem na te kremice uh  :uf:

maverick

Tema i kao svaka druga, netko postavi pitanje...u ovom slucaju je to greys...onda mu netko da odgovor , pa onda on kao i vecina postera ispod bez ikakvog iskustva iznese svoje misljenje .
Znaci pitaju, dobiju odgovor a ne procitaju i vrlo mali broj ce se usuditi i probati....siguran sam da u nekim situacijama nema utjecaja ali ponekad i ima...negdje u nekoj temi imam spomenutu i kremu za opekline....i to onu najjeftiniju koja ima najveci postotak ribljeg ulja....nju vise manje koristim tokom cijele godine...ali ponekad kao u zadnje dane kad imam dosta udaraca ali i dosta promasaja odradjujem stalno s neki atractorom jer smatram da produzava zadrzavanje seda djelic sekunde duze prije nego ga pokusa ispljunuti i to sigurno doprinosi boljem kacenju i vecoj realizaciji s tim sto rad s atractorima pokusam prezentirati malo drukcije....
Postavljen iza prijelaza ili prepreke uvijek bacam ravno ispred sebe da bi put ispiranja bio isti, tad niti svlacim s obale niti unosim u zonu udarca

Kugla

Čitao sam o tome puno, neko kaže bolja krema, neko sprej, nisam probao ali sigurno ima utjecaja, kako na šarane razni mirisi djeluju u nekom periodu godine, tako i smukiu vjerojatno ti atraktori pojačavaju miris koji za sobom ostavlja ranjena ribica. I kombinacija tih mirisa i dobre prezentacije na mjestu gdje smo ga našli treba lo bi dati bolji rezultat.
Al sam ovo lijepo napisao ha  :takoje:

Greys

Citat: maverick  u Prosinac 30, 2013, 13:11:21
Tema i kao svaka druga, netko postavi pitanje...u ovom slucaju je to greys...onda mu netko da odgovor , pa onda on kao i vecina postera ispod bez ikakvog iskustva iznese svoje misljenje .
Znaci pitaju, dobiju odgovor a ne procitaju i vrlo mali broj ce se usuditi i probati....siguran sam da u nekim situacijama nema utjecaja ali ponekad i ima...negdje u nekoj temi imam spomenutu i kremu za opekline....i to onu najjeftiniju koja ima najveci postotak ribljeg ulja....nju vise manje koristim tokom cijele godine...ali ponekad kao u zadnje dane kad imam dosta udaraca ali i dosta promasaja odradjujem stalno s neki atractorom jer smatram da produzava zadrzavanje seda djelic sekunde duze prije nego ga pokusa ispljunuti i to sigurno doprinosi boljem kacenju i vecoj realizaciji s tim sto rad s atractorima pokusam prezentirati malo drukcije....
Postavljen iza prijelaza ili prepreke uvijek bacam ravno ispred sebe da bi put ispiranja bio isti, tad niti svlacim s obale niti unosim u zonu udarca
Što si sa ovime htio reći?
Osobno sam probao atraktore, ali ne u dovoljnoj mjeri da bih mogao prosuditi da je to to. Svatko tko ih koristi (ti, topmix na drugaciji nacin) neka napiše, a mene ovo zanima, inače nebih otvorio temu.
Imaš li neki određeni miris?

silure

za shadove koristim automix ochotka bloodworm

TopMix

Citat: kugla  u Prosinac 30, 2013, 13:37:51
Čitao sam o tome puno, neko kaže bolja krema, neko sprej, nisam probao ali sigurno ima utjecaja, kako na šarane razni mirisi djeluju u nekom periodu godine, tako i smukiu vjerojatno ti atraktori pojačavaju miris koji za sobom ostavlja ranjena ribica. I kombinacija tih mirisa i dobre prezentacije na mjestu gdje smo ga našli treba lo bi dati bolji rezultat.
Al sam ovo lijepo napisao ha  :takoje:
E bas si ovo lepo napisao  :thumbsup:
U stvari, razmisljas logicno, a ja i dalje mislim da je najbolji atraktor koji ostavlja ranjena ribica, zapravo parce mesa od te iste ribice. Da se malo nasalim, dovoljno je ranjena kad joj odsecemo parcence za filet  :)
Postoje varalicari koji izbegavaju meso ribe jer su zakleti pecarosi na vestacke mamce, ali za one koji vec hoce da mazu varke, nema nista bolje od prirodnog mirisa prave ribe!

Kugla

Hvala Tope, da logično razmišljam i sad sve to primjjeniti na vodi i uspjeh ne bi trebao izostati.  :ok:

kawasaki

Citat: silure  u Prosinac 30, 2013, 14:04:31
za shadove koristim automix ochotka bloodworm
eto zanimljivosti,
na taj grizu dobro sarani na Boroviku  :ok:
Brzi od Bolena.