Instalacija solarnog panela

Autor maverick, Studeni 23, 2012, 21:30:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ivan Borojević

Da Tico imas za kupiti kod nas u Kauflandu i kosta 50 eura, izgleda kao obicni onaj rucni za plazu sto stavis led unutra, samo sto ovaj ima ventilator koji jos dodatno rashladjuje unutrasnjost, medjutim, za vise od nekoliko dana to nije jer je malo mjesta unutra. A ovi pravi malo veci frizideri jako su skupi 5,6 7 i vise hiljada kuna, hebiga to mi je puno love pa nemam ja jahtu vec veliki camac sa kabinom. Skup hobi, uzasno skup. Sad mi kolega pomaze pravit prikolicu za njega, a prikolica 9 metara i 2 sirine, ljudi pa nemos nasmagat novaca, uf. :occasion14:

Kugla

Novci ti nesretni novci, a bez njih se ne može, znam to iz svog iskustva. :grave:
Al doće i bolji dani kako jednom napisah u jednoj pjesmi!  :icon_thumright:
Jovice dobro ti to sastavljaš puno sreće i u daljnjem radu oko brodice!  :icon_thumright:

maverick

Obicni frizider se moze prepraviti na 12 volti i to za neke pristojne novce
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Nemojte ni pokušavati frižider spajati na akumulator, pogotovo onaj na 12V iz Metroa, Kauflanda. Nema tog solarnog panela koji možete staviti na čamac da ga može toliko napuniti kad frižider radi preko ljeta. Za sat i po max. ispraznit će akumulator od 50-tak Ah. Jedino za čega je dobar taj hladnjak je za putovanje autom, iako ni onda ne hladi kako se očekuje. Jedino što mi možemo u naše čamce staviti je hladnjak na plin, samo što to traži puno mjesta jer je tu i boca. Teško izvedivo.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

mossi

Danas radio na čamcu, zamenio stari polucrknuti GEL akumulator 17Ah, sa "novom" Vartom od 55Ah i ustanovio da mi kontroler SCEKA PR 1010 ne radi ispravno tj da ne puni akumulator.. grrrrr greška 111 idi u servis ili kupi novi!  :BangHead:

Pošto je svrha kontrolera da puni akumulator mogu odmah u radnju po drugi.  :crybaby2:

Daću mu šansu kod drugara ... ko zna?!  :icon_scratch: :glasses9:

Džavo bi znao šta mu bi ... ko poglavicin HB.  :veryangry:

maverick

Koliko dodje ta nova varta...nesto sam poceo da trosim opet puno ampera...bice da mi ne gine neki manji solarni.... :uf:

tole

namontiraj si alternator od fićeka i iskoristi snagu prirode :stripii: :rofl2:

maverick

tole

maverick

Mogao bih ga flos namontirati pa neka puni tokom noci  :takoje:

mossi

Ma Vartu sam uzeo staru ispravnu iz auta. Olovnu.
Ma žao mi SCEKE platio je 100 eura, pazio je mazio i opet crče.
Sad gledam neke na kupujem prodajem ima tih jeftinih oko 30e koliko hoćeš, ali samo jedna je SCEKA!  :takoje: :uf:

tole

garant bi se našao neki organ da ti neku kaznu naplati za nezakonitu eksploataciju prirodnih resursa  :vrag:

maverick

mossi

SolarWindow Technologies announced that they would commercialize their innovative and cost-effective technology within the next 28 months.

28 meseci puta 2 ili 3, znače ne pre 5 godina, a do povoljnih cena ne pre 10.
Za mene kasno ..  :rofl2: :tongue3: