Instalacija solarnog panela

Autor maverick, Studeni 23, 2012, 21:30:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

retfala

Znam da se moze skoro sve ali  to neide....probao sam vec...haha

majstor

Reži žice, reži vene, reži grrrrr.  :stripii: :stripii:
JBG odu solarni paneli, kad nas vidi  :red_indian: dobit ćemo :red-card:

ljuska

nije tema ali se prića o dijagnostici majstore jel imaš kakvu dijagnostiku za jeep

majstor

Imam 15 oe dijagnostika, plus Bosch, Delfi, Wurth, plus ne znam koje sve ne, zna junior.
Da se držim teme jer će  :red_indian: poslati otrovnu strelu - kupio sada 4 mono solarna panela, 300 w svaki, dobio veliki popust za keš, 4050,00 Kn. za sve. Još i 35 godina garancije??? :eek: :takoje:

Ivan Borojević

:hi: gdje si uzeo te panele za tako male novce.

maverick

Majstore, poznamo li ovog....
https://www.njuskalo.hr/vocnjak-oprema/elektricni-pastir-solarna-oprema-oglas-26002960
I da suzimo pretragu...panel 50w, regulator i rekošmo akumulator pedesetak Ah...di da nadjem najbolju ponudu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Jovice, panele sam uzeo u Solar shopu na Zg. velesajmu, sa 25 posto popusta. Ako ćeš trebati pomoć, javi se. tel njihov 01 6407716.
Maverick, navrati do mene kad idete na velesajam. Naravno da znam tipa iz Bakića pored Slatine. Moja iskustva s njim - roba kineska iz Budimpešte, bar mislim, puno priče. Zatražim predračun i nikad ga ne dobim. On ti je isto po putu, u Slatini par km. desno.
Najbolja ponuda ti je da vratiš novce koje sam ti dao, 100 e, i dobiš ploču, regulator 10a i gel aku od 50 ah, plus kava.  :stripii: :stripii:

maverick

Za kavu necu obecati jer mislim da idem nekim drugim putevima....a sto se tice price o 100 eurabas ti havala sto sam ih cuvao neko vriejme  :stripii:....slobodno naruci pa cemo ostalo na pp...onda necu puno ni kemijati s drugim...smatraj rijesenim  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Danas konačno završio ovogodišnju priču sa solarnim panelima..  :glasses9: :pottytrain2: :hi:
Uz raznorazne muke, baksuzluk i lošu sreću.. danas konačno ..

Komplet staru elektorinika mi stradala od udara groma,
nova instalacija panela od 75w, kontrolera i "novog" ali ispravnog gel 73ah konačno u funkciji..

Biće struje!  :hello2:

Falim te Bože, ne razmišljam o teglenju, punjenju, jel kaljužna izbacila vodu i sl...
O tome da ima struje za sve potrošače da ne divanim ...

KONAČNO!

Fotka je napravljena oko 14h i tom momentu mislim da nije ni bilo nešto previše svetla...
Sistem radi i puni, podigao je napon akumulatora sa 12,6 na 13V za nekih 2 sata.. superiška!

Naravno nisam otišao na pecanje, ali danas je bio baš lep dan na vodi..

:notworthy: :hi:

maverick

Da li istovremeno mogu spojiti preko kontrolera i panel i motor da pune...

mossi

To nemam pojma.. moja Yamaha nema punjenje pa samim tim sam se opredelio za panel još pre ... hebem li ga 6-7 a možda i 8 godina.

Mislim da se to može rešiti ali treba neki elektroničar da reši spajanje panela i motora pre kontrolera.
Valda ..  :rofl2: :stripii:

Bakara

Citat: maverick  u Prosinac 17, 2019, 22:11:19
Da li istovremeno mogu spojiti preko kontrolera i panel i motor da pune...
Koliko ja znam, mozes. Ako motor bude davao vecu struju nego sto panel daje u tom trenutku, kontroler punjenja ce obustaviti punjenje jer ce to razumeti kao da je akumulator pun. Ovu informaciju treba proveriti jer ne govorim iz licnog iskustva, vec ono sto sam cuo. Ja koristim samo panel, jer mi daje vise struje nego Yamaha  ;D

maverick

Puno se vozim pa sam kontao da u tim momentima motor puni umjesto panela....E sad da li kontroler treba imati dva ulaza...jbg...kontao sam da mossi zna  :stripii:

mossi

Mossi nije elektroničar, znam spojiti poneku žicu.. sklepati neki računar.. ali ono čime sam se bavio i sad ponovo pokušavam je programiranje.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

majstor

Mislim da moraš imati regulator punjenja koji automatski prebacuje i ne dozvoljava prefilavanje. Ili složi prekidač. Moj inverter ima mogućnost spajanja agregata i sve radi auto. To je za plovilo preveliko.  :hi: