Apsurd pravilnika na naš način

Autor šime, Siječanj 07, 2014, 21:32:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

a sta se ti toliko bunis...koliko si puta bio na vodi...koliko si ribe ulovio i koliko si ribe pustio...odi malo oko osmog kilometra odi malo u nehaj, nard....i nemoj pecati...samo gledaj i nazovi me za dva sata pa cu te pitati kako ces razmisljati
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Ma ne bunim, i rekao sam da sve te koji se tako ponašaju treba kazniti, ali nepravda je ovaj odnos ribara i nas sportskih ribolovaca.

sandra

zar nemožete nekom pisat peticiju..žalit se..
u našoj Državi je svašta postalo moguče al ako se skupite potpise i odete do Ministarstva .
kako ste rješili onda zagađenje ..

umpahpah

Kugla nemoj se buniti u tvom ataru je kolko tolko red i nema oka nema struje nema haklanja!!! Ni jedan parametar od navedenih. osim cigancice, te me sputava u hvatanju kapitalnih primjeraka!!!

maverick

Ako sam dobro shvatio Zrinka....kvote ribarima ostaju iste kao sto su i bile, oka su smanjena i zajednica pokusava to vratiti na staro....jedina promjena osim oka je kolicina dozvoljenih mreza...sad mogu koliko hoce...naravno na mjestima gdje im je dopusteno....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Zrinko sve pohvale za naš atar, ja sam onako u globalu govorio omjer ribara i sportskih ribolovaca, i onaj dio koji je Šime spomenuo ne volim nepravdu pa da zbog nekolicine "sportskih ribolovaca" koji se samo tako nazivaju stradaju svi i oni pošteni kojih je ipak najviše.

maverick

I dalje si u krivu...pricas o necemu sto ne gledas svaki dan  :ok:

Kugla

Hočeš reći da sam u krivu jer je puno više ovih nazovi sportskih ribolovaca, od onoga što ja mislim? Ja znam da sam ispravan, i vjerujem da svi kao ja koji idu recimo 5x na pecanje i ne ulove ništa, pa im se posreći šesti puta da ulove dva komada i ta dva ponesu ne čine ništa loše ribljem fondu, a sve ove koji nemilice nose sve što uhvate neka se i kažnjava, Odoh odmoriti pa po novu ribolovnicu da i od sutra budem čist pred zakonom.

maverick

Po toj logici vozis cijeli mjesec trijezan i onda se jedan mjesec imas pravo napiti i voziti do Zagreba....zakon je tu da se postuje a mi ga ne postivamo....podjimo od sebe pa onda prema drugim...

dravski pecaros

Citat: umpahpah  u Siječanj 08, 2014, 10:13:18
Kugla nemoj se buniti u tvom ataru je kolko tolko red i nema oka nema struje nema haklanja!!! Ni jedan parametar od navedenih. osim cigancice, te me sputava u hvatanju kapitalnih primjeraka!!!
na ovome sve pohvale jel vidi se koliko je uspjelo ribe uci u karasicu iz drave sto prijasnjih godina bas i nije bilo...osobno trebam ici polagati ribocuvarski ispit ako sve bude ok i nastojat cui sto vise krivolova prijaviti

Jožef1

davno sam već napisao o povećanju broja ribolovaca, smanjenja okca na mrežama i povečanju kvote ulova- neki su mislili kako je to šala, ma bravo  :clap2:
U potpunosti se slažem s Šimetom i podupirem kuglu!!! Nikada ne nosim doma ribu ispod mjere ali dok god budem mogao hodat pa makar i ovako   :crutch: (ne fali mi puno), neće mi nitko zabraniti da si ponesem doma dva smuđa, šarana ili bilo koje vrste ribe. Koliki je posto štetnosti da će ribič napraviti veću štetu, odnijevši kući dvije ribe od privrednih ribara koji će sa sitnim okicama na mrežama naročito u rukavcima sve očistiti od riba kao u kemijskoj čistionici  :pirate:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Hudini

Pa zar nije neka info kružila da kad se uđe u EU da se privredni ribolov treba ukinuti u roku od 7-8 godina. Ili je to dezinfromacija.
Ja baš nigdje nisam vidio po Raini i Seni privredne ribare i vucaranje mreža?

Kod nas je od svih Dunavaca na Dunavu što ima u HR dozvoljeno ribarenje (Vučedolski dunavac) i bile su pisane pritužbe tadašnjem ministru, današnjem guljaču krompira ali je neko imao veći utjecaj. Vrijeme je da se stane svemu tome na kraj ljudi. Nemože mi nitko reći kako sam ja sa 20kg smuđeva (svi veći od mjere) ove godine i 9 kg štuka (najmanja 1kg) ugrozio riblji fond

Jožef1

Hudini, normalno da nisi aj to dokaži nekima na ovomu forumu  :idea1:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

DarioK

Nikad mi nije  bilo jasno zašto privredni ribari rade na Dunavu a na Dravi ne???? Ili ih mozda ima i na Dravi ???

maverick

Kugla, Jozef, Hudini...vi ste nesto sto je danas rijetko dobro u ovom nasem pecaroskom svijetu...ljudi zive od smudja, zive od ribolova a nisu privredni ribolovci...svaki dan na Dunav odlase desetci camaca samo iz jednog razloga, na dobrom dijelu rijeke Drave ista ili slicna prica....ja sam godisnje , ustvari prosle godine proveo 250 dana na vodi i to na potezu od Narda pa Dunavom do iznad Apatina...nemojte zanemariti da ovih 500 dusa na forumu vecinom poznajem osobno...nemojte zanemariti da dobar dio godine pokusavam popraviti svijest ljudi koji me okruzuju, nemojte da zaboraviti da je moj dom kao omanja birtija u koju dolazi vecina pecarosa....
Samo smo mi tu pobrkali babe i zabe, Šime je uporedio nas i ribare...dalo bi se tu stosta izreci da se utvrdi tko je gori.....ali on( nadam se da se ne ljuti kad ga pominjem u tom kontekstu) svakako izvrce zakon i pravila....
Prvo od sebe pa onda od drugih...sto mislis da napravimo peteciju i ispotpisivamo se a na njoj 30 posto pecarosa koji su popisani i kojima su napisane kaznene mjere za prekobrojan ulovi i ulov ispod mjere a idemo se boriti protiv toga...
I na Dravi nema privrednih ribara.....