Rad ribočuvarske službe

Autor maverick, Studeni 24, 2012, 19:11:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

NIsam slikao ali pre 10tak dana likovi (u dva hr čamca) kod onih brushaltera na početku kamena njih 3 u dva čamca,
klepili lepog smudja taman ga merio, ja ga ošacovao na 4-5kg!  :takoje:

Ili znaju da nema kontrole ili su dobri sa kontrolom.
Da je naišla policija nemaju ni gde ni kako pobeći.  :no:

maverick

Slikaj pa posalji sliku da je okacim tu...da vidimo tko to tamo peva  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

Citat: Darko  u Listopad 18, 2015, 16:47:11
Citat: ibro dirka  u Listopad 18, 2015, 10:40:24
Aaaaaaaaa internet buddy. Tako i ja jutros sreo Buhina na benzi i reko Bog a on ostao zbunjen... :stripii: :stripii:

a jbg , kad te nemogu prepoznat po avataru  :stripii: , mora da si sjedio na terasi jel ostale znam , a da si se javio mogao si dobit i autogram  :stripii: pošto sam po mavericku medijska ličnost  :uf:

Izgleda sam previše popio na slici pa ne ličim na sebe.  :stripii: :stripii: ma ja vidim da si pogledao koga ima pa ja da ispadnem frajer rekao Bog da neko još pomisli da znam Buhina.  :toothy12:

Mornar Popaj

Pratim malo, tu i tamo ovu temu i jedna stvar mi nije jasna. Zašto uopće postoji, odnosno zašto ribočuvar da bi izašao na vodu u kontrolu, mora imati taj famozni nalog ? Zar nebi bilo puno jednostavnije i učinkovitije kada toga nebi bilo. Ako si već ribočuvar, i ako te netko angažirao da čuvaš i kontroliraš određeno područje, onda valjda bi trebao imati slobodu da i svako doba dana odeš na vodu, i nekad pokušaš uloviti krivolovce na djelu onda kada se oni tome neće nadati. Čemu nekakav nalog ? Zašto netko mora znati kad će ribočuvar izaći na vodu i na koju stranu ?
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

šajzika

Da glavni budu u dogovoru  sa lopovima ako oces da budem zlocest.

Audentes fortuna iuvat

mossi

Citat: maverick  u Listopad 18, 2015, 18:26:48
Slikaj pa posalji sliku da je okacim tu...da vidimo tko to tamo peva  :uf:

Jes pa posle da me RJ popljuje kao cinkaroša..  :uf: :no:
Ne znam momke.. ali znaju da pecaju!  :icon_thumright:

maverick

Nalog je na mjesecnoj razini a ne na dnevnoj i on je dokaz da si "angažiran" ribocuvar od nekog, bilo zajednice...drustva...itd itd....inace taj nalog je osnova za tuzbu kad se krivolovac ulovi na djelu....a ti meni posalji slike...postoje tu na forumu i neki organi kojima je to posao pa neka oni postupaju s njima  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Na žalost na području Osijeka postoji 80-ak izdanih znački ribočuvara ,a samo neki imaju ovlasti vezane za nalog .Znači nalog je dokument kopji ovlaščuje ribočuvara da vrši kontrolu.
   A vjerujem da će uskoro biti riješavanje i tog ajd nazovimo problema , jer večina znački je zadržana kao suvenir ili uspomena , još nisam čuo da je zloupotrebljena.

umpahpah

Citat: šime  u Listopad 19, 2015, 07:52:52
Na žalost na području Osijeka postoji 80-ak izdanih znački ribočuvara ,a samo neki imaju ovlasti vezane za nalog .Znači nalog je dokument kopji ovlaščuje ribočuvara da vrši kontrolu.
   A vjerujem da će uskoro biti riješavanje i tog ajd nazovimo problema , jer večina znački je zadržana kao suvenir ili uspomena , još nisam čuo da je zloupotrebljena.
Malo bih se nadovezao!!! Svaki nalog ima od kada do kada vrijedi i na kojem terenu,znači ne mogu a ići u Baranju kontrolirati ribiče i obrnuto ali ako mi Baranjci daju nalog onda mogu postupati(pisati prekršaj,pregledati ribolpvnicu ....) a ako imam samo usmeni dogovor kao sad sa Valpovom i Baranjom da smijem kontrolirati njihov dio Drave onda ne,a postupanja,u biti ja odradim sve ali ako uhvatim krivolovce kai i da naisam neće doči do suda jer nemam nadležnost!!! I da svaki nalog bi trebao biti kao polica osiguranja ribočuvaru kojemu ga se izdaje,znači svaki ozljeda,nezgoda su pokrivene od osiguravajućeg društva!!!

Debeli šef

na tome treba raditi. potpuno odvojiti ribočuvarsku službu od zajednica. ustrojiti ju na način da neće ribokradica znati koji ribočuvar će raditi na kojem području i kada, mijenjati ribočuvare između područja, utjecati na zakonodavca a pogotovo na policiju da se zakoni provode i pronaći način kako imati nadzor 24 sata, pogotovo jednu ozbiljnu ekipu koja bi na dojavu ribokrađe izlazila u kratkom roku.

mossi

Kad su kazne velike, na primer teški krivolov ribarskim alatima: krivično 5 godina robije. Ne treba vam više od jednog čuvara.
Koja budala će se usuditi da završi na robiji 5 godina?!

Prekomerni ulov sportskog ribolovca sa dozvolom i bez nje: 1. put prekršajno od 500-5000 eura. Drugi put krivično 1 godina robije.

Izvolite.  :angry3:

rj

a koliku kaznu dat ex premijeru za predaju INE ...koliku kaznu ministru čobankoviću za 20mil. ošetio državu ?? e moj mossi fali svima nama jedan Staljin ili onaj korejac Kim ...mada su to Kinezi najbolje riješili korupcija preko 100000$ smrtna kazna ..ono stadion i tako to ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mossi

Slažem se RJ, ali uvek je bilo što veća lopurda to su šanse za zatvor manje.  :violent1:

bb

Citat: bb  u Listopad 10, 2015, 16:07:58

Citat: dravski pecaros  u Siječanj 02, 2014, 22:07:28
bijukliju sto je vetrinar bio i jos jednog zaboravio ime..sad sam kartu bio vaditi pa pricaju da su popodne policija i ribocuvari uhvatili
eto vidiš uhvate te ga zbog smuđa ispod mjere i to puno komada i eno ga opet peca i sve po starom , on i njegovi kompići to ti je brat bratu kad grizu 30 tak smuđića po danu,a ovaj naš ribočuvar im neće ni prić nego zajebava djecu po karašici s kedericom.
evo krenila je i prodaja kila smuđa 40-50 kn u kilu idu 3 do 4 smuđa,kud mi se gade još su i bahati pa bi molio nekog da im više očita bukvicu ja stvarno nesmijem

pajdo77

Danas mi se dopodne poznanik hvali kako mu dolazi tip po dvadeset kilograma smuđeva,cijena 50 kuna za kilogram. Još mi se "nahvali" uz osmijeh od uha do uha kako je dobro što dolazi jer ne može više frižider zatvoriti. Znam čovjeka i ne laže,znači sve je tako kako je rekao a tko zna koliko ima takvih. Opet ne možeš mu ništa,može reći da ih je uhvatio u zadnjih tri mjeseca,dok ga netko ne uhvati na vodi sa pet komada na povorci ne znam šta mu čovjek može.