sportex

Autor Darko, Studeni 24, 2012, 22:53:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

milan-so

Imam BS-a 2.7 i 60 gr. Poslednje 3 ili 4 godine je prošao silna iskušenja od čupanja zaostalih mreža do drilovanja dunavskih panjeva ... Odsidravao čamac sa njim ... i šljaka k'o prvog dana ...
Takodje, Imam Carat Spina 3, izvadio puno lepe ribe i preživeo puno iskušenja ... al' onda jednom prilikom kontrica iz zgloba šake, navezana ultra mekana žičana udica - džig glavica 3/0 i puče donji deo ... kao žiletom odsečen ... Majstor Ljubiša iz Karlovaca ga skratio za 3-4 cm, ubacio trn i složio čak i estetski lepo ... posle je opet vadio lepe ribe i čak mi je sad i malo bolji :alas: tako skraćen, dobio je na osetljivosti ... trebao sam ga ranije skršiti ...  :toothy12:

river

i ja pletem tog bs od 60g i 2.70...ali kad su mi napričali svašta,sad pecam s zadrškom  :wonder:
zato planiram uzet bushwackera 60 gramca ako ova slučajno krcne  :be happy: ali nikad nisam naišao na štap tog kroja,jednostavno to je to pa reko ko šta hoće
od brzine do osjetljivosti...
budemo još vidjeli

voja

Isti takav BS 60gr me fino posluzio 3godin.Nedavno u kontri puče donji deo 10cm ispod sastava fino i precizno kao da je brusilicom odsečen  :wonder:
Nosio ga u PKWM zbog garancije ,kaze čovek nije problem,garancija bi trebala da prodje ali možda nema rezervnog donjeg dela od BS-a pa bi u tom slučaju dobio donji od black pearl..... :nervous: malo sam se začudio

alexdja

Pa nek ti da i gornji od BP :be happy:...
       Nema više divljeg bučka. :no:

MIF

Ja drljo najlakši BS...
A ako neko ne pazi šta radi,onda sam to ja.Šta je taj preživio,i lovi i danas...

river

Citat: voja  u Siječanj 01, 2013, 22:22:58
Isti takav BS 60gr me fino posluzio 3godin.Nedavno u kontri puče donji deo 10cm ispod sastava fino i precizno kao da je brusilicom odsečen  :wonder:
Nosio ga u PKWM zbog garancije ,kaze čovek nije problem,garancija bi trebala da prodje ali možda nema rezervnog donjeg dela od BS-a pa bi u tom slučaju dobio donji od black pearl..... :nervous: malo sam se začudio

daj to nekom majstoru da trnuje,pa malo polakira i peri dalje
vidio sam x takvih štapova i rade  :icon_thumright:

voja

Ma jasna stvar,skroz je lepo pukao za popravku ali zašto da krpim kad imam garanciju
Citat: alexdja  u Siječanj 01, 2013, 22:32:35
Pa nek ti da i gornji od BP :be happy:...
Pa tako bi trebalo ako nemogu da ispoštuju garancijske normative.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

milan-so

@ voja
BS i BP su , ionako, "isti" štapovi, zar ne? Letos sam probao na vodi jednog 40 gr i sem malo više grafike na blanku nisam primetio neku veću razliku ...

alexdja

Kaže proizvođač da se razlikuju, i da je BP brži i lakši...

Model      Art.No.   Length    Pieces   Transp.-length    Casts    Tolerance   Rodweigth    Guides    *Recommended retail price

BS2753   155273    275 cm     2           149 cm             60 g     51 - 70 g       225 g           9                119.95€

BR2753   156273    275 cm     2           142 cm             60 g     51 - 70 g       198 g           8                124.95€

Ne znam samo zašto u svim katalozima i na sajtu Sportexa stoji da BP ima 8 sprovodnika, a na svim slikama 9...

http://www.sportex.de/EN/produkte/spinning_rods/black_stream.html

http://www.sportex.de/EN/produkte/spinning_rods/black_pearl.html
       Nema više divljeg bučka. :no:

Lomnica_city

Otkud ovolika razlika u transportnoj duzini, to je 14cm na dva dela? Zbog onih puckanja BS-ova su izgleda podebljali zidove blanka cim je otezao skoro 30gr, sto je vec previse za stap te duzine, znaci na 3m ce biti u rangu BA recimo, preterano...

voja

Ma BP je lakši od BS-a :) .....a to za dužinu mi baš nije jasno

Lomnica_city

E to mi onda vec deluje nemoguce, izgubiti 30-ak grama a ojacati stap koji je pucao zbog tankih zidova, jos kad se doda razlika u transportnoj duzini, ocigledno je neka greska pa su prikazali podatke za kraci model?

stribor77

Jako dobar štap ja imam BS-40Gg 3,00 i prezadovoljan sam sa štapom i veliki plus je što taj štap ima još jako puno rezerve! Stvarno je jak radim bez problema i sa glavama od 60g!Stvarno za te novce (uloženo dobiveno) izvanredan omjer!

voja

Stigla je informacija iz Nemačke da mi je uvažena garancija na slomljeni štap.Pošto nisu imali da zamene donji deo za BS-a poslaće ceo novi BP.
Pohvaljujem izuzetnu profesionalnost SPORTEKSA kao i generalnog uvoznika PKWM.   :thumbsup: