Pacific Bay

Autor genjura, Studeni 25, 2012, 16:13:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ajd kad je u tvojim zlatnim rukama... :stripii: koje najvece glave si bacao a koje najmanje mozes fino osjetiti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Evo da ti ja odgovorim dok kuma nema 80g PLUS ORKA shad 14cm (ima jedno 15g) kao šale. Najmanje 20g.
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

A koje se cijene ti stapica
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Im carbon. Blank oko 60-70 eura... Racunaj kakva te oprema zanima...
Probaj na tackle24.de ili mudhole.com

Greys

Maveriče, odeš sa Mačkom u MG Servis, i nađeš si štap po mjeri

maverick

Pa ici cu ako me ne zahebe matori  :stripii:

Retfalački mačak

Ja kada nešto odlučim, to i napravim. Do sada sam sa tobom imao iskustva, kao nekada sa kavom, malo je ima , malo je nema.  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:
Osim toga, razočarati ćeš se ako ideš i probaš taj štap. Dobar je, ali ni blizu ostalih izloženih.

Lomnica_city

Citat: rj  u Veljača 22, 2014, 17:18:21
imam od paje 1-4 oz ...lagan ali ozbiljan štap

Valja li to za soma, slusam razlicite price, jedni kazu prejak za smudja, za glave do 90gr ladno, tek na ribi od kilo proradi, drugi kazu da je stap za srednje tezi dzig smudja do 70gr, a da jedva do 60gr glavinjaru moze da vodi, i to ako nije jace vibre, a radi i na sitnom smudju!?
Poenta je da zelim da ga kupim, vec reseno 95% on, da mi bude za soma, 40gr glave i 15cm sedovi maksimum, odnosno 50gr glavinjare i to jake vibre ali u mirnijem toku (doduse u dubinama 7-10m), da moze da lepo baci i vobler od 10-15gr i kasiku od 22-30gr i... ?
Inace imam od skoro 3/4-3oz za koji znam da par somarosa na V.Moravi koriste za soma, isproban 2 dana za to, vec 40gr glavinjara sa jakom vibrom u 5-6m vode srednjeg protoka ga povije za pedalj kad je treba dici sa dna, treba mi znaci za 1/3 jaci!?

ossa

Ovaj nije 1/3 vec duplo jaci. Meni je to bio  najjaci stap do sada. A uzeo sam graphcast jer mi je trebalo nesto malo slabije... Ne bacam preko 60 g. Mozda 2 puta godisne.

rj

Citat: Lomnica_city  u Veljača 22, 2014, 20:12:13
Citat: rj  u Veljača 22, 2014, 17:18:21
imam od paje 1-4 oz ...lagan ali ozbiljan štap

Valja li to za soma, slusam razlicite price, jedni kazu prejak za smudja, za glave do 90gr ladno, tek na ribi od kilo proradi, drugi kazu da je stap za srednje tezi dzig smudja do 70gr, a da jedva do 60gr glavinjaru moze da vodi, i to ako nije jace vibre, a radi i na sitnom smudju!?
Poenta je da zelim da ga kupim, vec reseno 95% on, da mi bude za soma, 35gr glave i 15cm sedovi maksimum, odnosno 50gr glavinjare i to jake vibre ali u mirnijem toku (doduse u dubinama 7-10m), da moze da lepo baci i vobler od 10-15gr i kasiku od 22-30gr i... ?
Inace imam od skoro 3/4-3oz za koji znam da par somarosa na V.Moravi koriste za soma, isproban 2 dana za to, vec 40gr glavinjara sa jakom vibrom u 5-6m vode srednjeg protoka ga povije za pedalj kad je treba dici sa dna, treba mi znaci za 1/3 jaci!?

sve ti štima osim voblera mislim da je 1o gr za njega slabašno ...nisam probao ...samo pretpostavka
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

ossa

kockar

Za 10-15 gr vobler taj stap je definitivno teski promasaj.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

Lomnica_city

A jbg kad su klasicni somolovci na Moravama u tom rasponu, Mosine kruskice, DT6 i 10 (ponegde 16), itd, imate slike iz gepeka u Vase kutije svih varalica za soma koje bacam, ne verujem da nijedan vobler prelazi 20gr, kasike i glavinjare su vec drugo...

rj

diafleš 270 cm 50-100 gr ti završava posao za tu somčad
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Lomnica_city

Ne bih vise Shimano kupovao, a i smeta mi 11 vodjica sitnog precnika...