Silikon - odložena kontra

Autor mossi, Siječanj 15, 2014, 20:26:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

joker

Citat: Kugla  u Listopad 09, 2014, 09:40:24
Meni prošli tjedan lijepa komad otpadne, i vrlo brzo sam skontao udica tupa, sve te tupe sam izvadio iz kutije, i recite di ima za kupiti neki oštrač udica a da nije neka prevelika cijena?
prošli tjedan ti biln u lidlu dijamantni oštrač u obliku penkala stane u đep malo metala skida a dođe 25kn
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

maverick

A ne znam...sta bih rekao...kontra...u zadnje vrijeme ni ne kontriram jer me boli rame...znaci dovoljno ostar stap lovi dobrim dijelom sam...ja sam samo tu da namotam ribu do čamca....sad jeli se to racuna u odlozenu kontru ili ne neznam  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

miha

CD lovi sam živa molekula atoma .... neko je to negdje rekao ,napiaso neznam.....

rj

Citat: kajman  u Listopad 09, 2014, 12:32:03
Potpuno si u pravu stavis jaku udicu i kad kidas - kidas ko' covek, sada je kasno za kuknjavu :takoje:
Opet ni sam nisam pametan "razbucas lokaciju"-jaka struna, jaka udica, jak stap, izvadis pola stabla sa sve granama i vise od smudjeva nista  :no:

ne ić iz krajnosti u krajnost recimo 15 lb struna i 0,35 monofil predvez ...imaš snage a puca predvez  :thumbsup:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Kugla

Joker već je neko spominjao te bruseve iz lidla, ja to ganjam već mjesecima po tom lidlu al nikad nema i kad imaju onu akciju ribolovnog pribora tražio i nema

Za ostale dogovore na pp   :ok:

kajman

RJ predvez ne koristim ali vredi razmisliti  :thumbsup:
Pre par nedelja izgubih soma oko 50kg - pukao najlonski predvez koji mi dade kolega sa kojim varalicarim da probam kakav je /'ebo...ga predvez/ ....... e sad, da je to bio neki ozbiljan predvez pa O.K. nego neki krs jeftin monofil, kaze ma stavi da probas manje ces da krzas strunu o kamenje. E kad sam moron, znam teren i ne krzam strunu o kamnje kao ti amateri ali........Ono jeste strunu kamenje sece mnogo lakse ali u drugom zabacaju tresnu ta somina....natezali smo se dugo ne bi imao nikakve sanse stap Antares struna XP tuf line Twin Power 4000f, samo da nije bilo tog govnjivog predveza.....skoro zamoren som krenu u neki krs od granja nizvodno...bilo je ili ili...ili cu da ga zaustavim ili predvez puca.....desilo se ovo drugo  :uf:

rj

ja imam suprotno iskustvo...
prošle godine sam počeo koristit predvez i eto 2 lijepa soma 42 i 52 kg da ne govorim koliko si produžim vijek struni...
dalje kad sam na "zahtjevnoj mikrolokaciji" potopljeni panjevi i klade ne kontaminiram si mjesto "lijanama" od strune ...puca predvez ...pozicija uvjek čista ...
da napomenem za predvez koristim obični šaranski monofil cameleon
10lb - 0,35 mm
15 lb - 0,45 mm

kajman

da napomenem za predvez koristim obični šaranski monofil cameleon
10lb - 0,35 mm
15 lb - 0,45 mm

Pa TO mi kazi recimo debljina strune 0.15mm koja debljina predveza
0.18mm koja debljina
0.22mm koja debljina
????
Znaci ne mora neki fluocarbon moze i taj saranski???? :mt1032:

kajman

Samo moram da se podsetim kako bese onaj bolji cvor sto povezuje strunu i predvez, znam onaj obican s jedne strane ali ima i onaj sto steze s druge strane???

Batica

Moze saranski ali je dosta rastegljiv. Meni se ne dopada.
Trabuko ima dobre monofile za podvez. Ja sam godinama koristio Asso ultra 0,35mm na pp 15lb. Extra podvez. Nema memoriju, malo istegljiv, jak.
Takodje ko moze sa nabavi Berkli Big Game. Vrh od monofila. Ali ne one iz Formax-a, ako ih i dalje ima. Nego naruciti preko neta. Za smudja max 20lb to je oko 0,40-0,41mm. Monofil namenjen za morsko pecanje. Kakav FC? Bacanje para. Ja sam koristio od 40,50lb za soma i krza se samo tako. Laz i iluzija. Manje se krza od monofila ali ne tolilo koliko kosta.

Lomnica_city

Poenta FC-a zapravo NIJE da se manje krza od monofila, vec je to tek neka tercijarna prednost, primarna je da je nevidljiv u vodi, jer ne prelama svetlost, sekundarna je da se mnogo manje isteze, monofili se istezu i po 25-30%, a FC se istezu 5-7%! Ko hoce malo krzanja, nek se prebaci na Hard Mono, mada on tek nije isplativ, tipa 9,1m kosta oko 470 dinara ili 50 dinara metar.

Slazem se inace za Berkley Trilene Big Game da je odlican monofil, ja sam koristio 0,31mm (dok nisam izgubio kalem), sad povremeno koristim 0,36mm za bas teske terene, vrlo sam zadovoljan!
A inace 80% vremena koristim Climax FC 0,30mm, kalemce od 25m stane u najmanji dzep, a kosta 270 dinara, traje mi 20-ak ribolova (stavljam oko metar), znaci oko 4 kalema za godinu, nije skupo a odlican je.

kajman

:eek:
Na kraju ce i da me nagovore da pocnem da koristim predvez  :mt1032:

maverick

Matori nemoj da pod stare dane mjenjas sistem koji valja...pusti ova dva sto te lože  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: kajman  u Listopad 10, 2014, 09:28:56
:eek:
Na kraju ce i da me nagovore da pocnem da koristim predvez  :mt1032:

prike pusti "školarce" nek lelemudaju  :rofl2:

kad smuđ iziđe na sprud ni ja nestavljam predvez ...za panj i granje obavezno  :ok:

kajman

Maverik, RJ PA TOOOOO mi kazite  :thumbsup:  :takoje:
Ma nesto se mislim  :icon_scratch: koj bre predvez.............

Ali generalno
Kako nadvodni I podvodni stomak utice na prenos signala o napadu samim tim i na adekvatnu kontru?
Imam ovde na Dunavu jos jedan dodatni problem. Kada duva Kosava imam dva stomaka nadvodni I podvodni koji vuku na dve strane. I nije to sve na podvodni stomak utice I razlika u brzini toka pri dnu je sporiji I sve to utice na kontru. Nekada je bas taj nadvodni ili podvodni  stomak prednost jer smudj dublje proguta seda pa dodatna kontra tada mozda I nje potrebna….u STVARI nesvesno I IMAMO odlozenu kontru oba stomaka ne mozemo da eliminisemo, da smanjimo mozda malo nekom tankom strunom ali da ih eliminisemo ne…….znaci stomaci nam obezbedjuju visok procenat ulova posto smudj ima dovoljno vremena da gutne silikonca ali sto se tice pljuckanja dok skapira da to nije za jelo bas I nema  toliko vremena………
Ono sto je izvesno za kontru a to  je  definitivno tacno smudj cesto napadne sed onako cisto samo da ga ima u ustima a odmah krene na neko drugo mesto da ga na miru gutne i tu je mozda veliki problem znaci nije uzeo seda da ga proguta vec ga samo prihvatio vrhom ustiju da bi ga progutao mozda negde dalje na nekom mirnijem mestu, otuda zubi s jedne strane iscepan sed s druge nista plitko uzet, naravno da sam to osetio puknem kontru i nista...e sad da li bi isto tako bio plitko uzet da sam imao vece podvodne i nadvodne stomake........