Bojane Glave

Autor Mudri, Siječanj 17, 2014, 07:07:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

tole

"... U jednoj uvali sam tacno primetio da vecernji smudjevi uplivavavaju uvek i bez izuzetka samo sa jedne strane uvale, nikada sa druge."

ovo je situacija koju sam primjetio također na jednom Dunavskom limanu i siguran sam da dolaze sa nizvodne strane limana, polako, ali sigurno se , kako se spušta noć, primiču obali i plićaku gdje su se grupirala jata kedera, patroliraju i love tokom noći, a kako se bliži jutro, vraćaju se istim putem u "jazbinu".  ljeti, kada je sparno i kada je noću keder tik ispod same površine, točno se može vidjeti ( ili čuti) sa koje strane i kojim putem dolaze po raubanju sitnijih primjeraka smuđa na površini, dok krupni vjerovatno "češljaju" po dnu u potrazi za ranjenim ili ubijenim ribicama. često mi se na voblera u gornjem sloju vode javljaju nedorasli pimjerci, a dobro prezentirani silikon ispod jata kedera ili na dnu daje krupnijeg smuđa.

često srećem varaličare koji se namjeste na jedno mjesto i čekaju ga da dođe, pa onda čujem kako je cug trajao samo 5 - 10 minuta, ili ove na dubinku koji imaju dva-tri poteza u par minuta i kraj...

zvona

Kolega se igro preko zime

Lomnica_city

Koje su ovo dzig udice ovako povijenog vrha, kakva mu je realizacija sa njima!?

zvona

Lomnice.. nije.mogo nać odgovarajuće jig udice pa je kupio obične smuđarke i od prokromove žice moto ušice i lijo jig glave..nisam ga nikad pito o kačenju.. nebi znao rec

TopMix

One gornje, sa usminkanim trepavicama su prave  :toothy4: Tu i gumaleza mora biti sexi

voja

Auuu....svaka cast na ulozenom trudu,trebalo je posvetiti svakoj glavi toliko vremena i paznje...Bravo majstore