Bojane Glave

Autor Mudri, Siječanj 17, 2014, 07:07:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mudri

Ajde malo ako već niko nije pisao o farbanju glava,ja farbam žuto i crvrno,meni se pokazalo da je nekad puno bolje sa ofarbanom nego sa čistom olovnom,dali je neko probao i kakva su iskustva ????

silure

nisam farbao ali imam namjeru?!

Mudri

Nemogu vjerovat da niko ne farba,ili se mudro šuti ???????

maverick

Kupiš u škorpionu prah za farbanje olova, glavu zagrijes malo na plamenu i umocis u taj prah...i eto obojana je  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kajman

To je svojevrstan vizuelni attraktor koji kompletnu siluetu cini razlicitom.

Mudri

Matori kao uvijek mudro zbori,ali ne odaje tajne,ja mislio da malo pomognemo nekom....jel ima sigurno u škorpiji praha,ja naručivo iz dojčlanda....

maverick

Bilo je, i ustvari nije to bojanje, to je vise plastificiranje....ima li smisla ima sigurno...ali kad budem morao bojati glave da vatam ribu...kupicu si pusku i idem u lovce  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

domba

Ne vidim zasto, nit je skupo nit komplicirano, a tu kutijicu praha se moze imat i godinu dana. Ja sam uzeo vani za nekih 60ak kn. Ponekad cini veliku razliku u kolicini grizeva  :baba:

kawasaki

probao sam bojati naranđastim fluo auto lakom

i osjetno vise udaraca u glavu sam dobijao

problem je sto u kutiji sa silikonima namontirane glave sa olova otpustaju tu boju kao da se nije osusila  :hi:
Brzi od Bolena.

kajman

Citat: Mudri  u Siječanj 22, 2014, 07:56:16
Matori kao uvijek mudro zbori,ali ne odaje tajne,ja mislio da malo pomognemo nekom....jel ima sigurno u škorpiji praha,ja naručivo iz dojčlanda....

he he Mudri..ma dobro evo........kontrastna silueta je.....
Primetio sam to pre mnogo godina i kao sto to biva vise pridavao vaznosti boji i dekoru silikonaca nego olovnim glavama. Boja i dekor silikonca nikad mi nisu bili problem jer lovim u mracnim dunavskim dubinama, a tamo nema svetla pa sam boje i dekore koristio vise kao razlicitu vibraciju istog po obliku i velicini silikonca.

Prosle godine sam obojene dzig glave.. proverio bas detaljno.  Sada sa vecom dozom sigurnosti mogu da kazem. Boje i dekori silikonskih varalica nisu mi bili presudni u broju ulovljenih smudjeva, ali boja olovne glave u u kombinaciji tj. kontrastu sa silikoncam, jeste! Zna Grejs recimo da lovim sedovima koliko toliko u prirodnom dekoru video ih je a i augentaler..crna ledza sedev telo tj. plava ledza sedef telo.........jeste to lep kontrast ali je jos bolji ako i glava dziga ucestvuje u kontrastu.......
Kada god sam koristio olovne glave razlicito obojene od silikonca imao sam uvek vise napada na varalicu. Proverio sam to ranije i na Sarulestiju u Rumuniji, zadnja dva pruta kada sam boravio po sedan dana.

Sto se Dunava tice....... Cesto je, razlicto obojen ili dekorisan silikonac bio nekako manje vazan za ulov ako je olovna glava bila na primer mlecno bele boje! Tada je crveni silikonac, mislim sedic, davao strahovite rezultate cak i u veoma toploj vodi tokom leta... imao sam vise od 15 smudjeva preko 3kg po nesnosnoj vrucini. Istina tokom prvih nocnih sati. Za vreme paklenih vrucina po suncu nisam bas eksperimentisao.
Suprotno od ovoga, kombinacija, crveno obojena olovna glava i beli sedic isto je bila lovna kombinacija. Fluo zuto obojene olovne glave izuzetno su se pokazale nezavisno od boje ili dekora silikonca. Jasno, mozda malu prednost ima sartrez providan silikonac sa sljokicama i fluo zuta olovna glava. Pa ne treba da cudi, bela olovna glava u kombinaciji sa zuto zelenim orkinim sed tvisterom je ove godine bila prava stvar zbog povecanog broja mresta konjske pijavice. Ova pijavica, da se razumemo zivi u Dunavu ali ne sisa krv nikome hrani se sasvim drugacije.......dobro manje vazno ko je ove godine izbegavao sartrez i bele sed tvistere lepo se nalovio ovim zuto zelenim, pa cak i zuto crvenim orkinim sed tvisterom. He he nije Mudri naivan sto lovi zutim orkinim sedovima sa zelenim ledzima!!! !...Inace, Ta original, hehehehe, mislim ziva konjska pijavica je inace dekorisana ovako brao zuckasto maslinasto zeleno!
Ono sto je interesantno na mogu da se zakunem da je dekor silikonca bio toliko lovan! Obojena olovna glava uvek mi je donosila par napada PRIDE. Vise nego obicno!!!!!!!! Pa neka je to i samo dva napada vise nego obicno to su dva smudja koja ja ulovim, a moj kolega Sale istim silikoncem stojeci pored mene na metar razmaka NISTA!!!!!!! I nije se to desilo prvi put....Onda ja njemu dam obojenu dzig glavu, ja stavim neobojenu.......on ulovi !!!E pa!

)[/url]

Recimo "zebra" kombinacija je.....evo Mudri mala tajna ---recimo beli silikonac ili jos boje zuti nacrtati crne POPRECNE PRUGE spicem prema stomaku....nesto kao bandarove pruge. Pa ko voli neka proba i nek' javi....

kawasaki

e prike svaka ti dala  :bootyshake:  :oussama-bin-laden:

sad ce krenuti i boje za glave  :ok: :hi:
Brzi od Bolena.

Lomnica_city

Citat: kawasaki  u Siječanj 22, 2014, 08:35:22
probao sam bojati naranđastim fluo auto lakom

i osjetno vise udaraca u glavu sam dobijao

problem je sto u kutiji sa silikonima namontirane glave sa olova otpustaju tu boju kao da se nije osusila  :hi:

Moras da je zapeces, u tome je poenta grejanja olovne glave kad se radi sa prahom, vruca olovna glava zapece prah i takoreci plastificira sebe, a recimo kad se boje auspusi ili blokovi motora (na 2 tocka) preporucuje se da se isti zagreju u rerni na 200 stepeni!
Farba onda ne bude bas perfektno glatka i malo se matira, ali to kod tih stvari nije bitno mnogo, verujem da ni tebi nije, ali ako volis da bas sija, onda...

silure

znaci da bi se sa tim postopkom moglo i npr autolakom???

tole

silure

znaci samo taj prah dolazi u obzir  :icon_scratch: ok