Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

mikac

@pajdo77...nemoj se prerano veseliti. Bilo je nevremena po Austriji i Sloveniji mogao bi vodostaj opet..gore.
Hodam polako, ali nikada unatrag.

pajdo77

mene više ova voda ne iznenađuje. Kad dođu hladni dani i ja više ne budem išao na vodu e onda će bit vodostaj ujednačen pola godine. Ti si tamo najbliži onima na hidrocentalama. Odi tamo i nalupaj ih ko magarce i reci puno pozdrava od bećara nizvodno od njih. Nek prestanu šarafat te ventile čim se žaba popiša.

miha

pošto pratim drava belišće ...ove sezone normalan vodostaj je 200 + /- ....50 cm ....

Mariomx

Ma kod vas dolje je to jos super,pri nama je situacije puno puno gora ja sam između Botovo i Novog virja skele  i kod nas je situacija nemilosrdna kod nas zna vjutro biti 170 a popodne opadne na 60 ma jebu nas ovi z Hidrocentrale Donje dubrave dizu spustaju kak im se digne.....tak da uzivajte
....jer ploviti se  mora....

miha

pajdo77

Da ima pameti ne bi se dozvolilo da se kanali i rukavci zasipaju te im se time onemogući dotok svježe vode pri porastu rijeke Drave. Tako bi flora i fauna sa vremena na vrijeme bila osvježena vodom bogatom kisikom a i Drava ne bi bila stisnuta u betonsku obalu već bi mogla van betonskih obala a da ne ugrožava grad

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

RH je uzela milionski iznos od EU prije par godina da ne kopa pijesak tj da nedevastira rijecno korito. Iz slicnih fondova je bila i revitalizacija Halaseva. Sad je na redu kanal koji spaja Dravu i Halasevo. Ako taj projekt bude pozitivno ocjenjen onda se krece uzvodno prema Miholjcu svaki kanal i bara od prije. Proces sigurno nije brz ali je dobar. Inace cijela prica se EU  je ovakva....daju ti neku lovu i ne smijes nista bez njihovog znanja...jbg..nas mentalitet i banda politicka ne zna drukcije pa morao ovako
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Smithwick maniac

Taj novac koji su pokupili za ne kopanje korita Drave bi mogao postati list na vjetru nakon ovog silnog iskopanog pijeska koji vam trenutačno služi kao plaža a namijenjen je za trasu VC
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

maverick

Stvar je valjda u tome da oni pošto su nam dali taj novac daju i dopuštenje da kopamo svoju rijeku i vadimo svoj pijesak...naravno ako imamo valjan razlog zato, kao u ovom slucaju sto jest, autoput....luda kuća....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nekinho

Pratimo, gledamo, evo već danas raste, u zadnjih 24sata Miholjac za 30cm... Moslavina 40cm... Terezino polje već 60cm...
Ide to gore, e sad je pitanje dokle će i koliko vode će doći

pajdo77

Gledam jučer popodne tu Dravu i ne sjećam se koliko je puta ove godine ako je uopće bila na ovom vodostaju a ljeto (bar kalendarski). Inače u ljetnje mjesece bude kao potok a sad kao bujica. Uglavnom ode ovo ljeto u materinu...kao i kišovito proljeće a sve začinjeno Koronom gratis. Na godinu ne očekujem ništa manje nego bar Burbonsku kugu ili neku sličnu pošast i vodu do prozora pa ako navedeno izostane bit će mi lakše,reći ću da sam dobro prošao. Hebo ti hobi u kojem najveću ulogu igra vrijeme i vodostaj a sa prirodom smo u zadnje vrijeme na "vi" dakle može i gore. Dva su ujutro,ja nervozan a samo sam pogledao vodostaj. Kakav ću tek bit do ručka?  :stripii:

maverick

Sigurno ni pun mjesec nije donio nista dobrog da se naspavaš  :uf: gledam ju jucer...pa vise sam ove godine digao i spustio dasku na flosu no sam riba upecao  :stripii:

majstor

Istina, vrijeme je čudno. Vodostaj neočekivano visok. Ipak sam zadovoljan ulovom. Nikad toliko nisam išao na vodu. Treba biti uporan.

pajdo77

Ajd baš da vidim dokle će više. Jutros kao i ovih dana bućkao. Ma svaki peti put klepim u grančicu neku koju voda nosi. Uže na kojem mi je mamac umjesto okomito na površinu i prema dnu mi od struje leluja metar od nje. Zicer nije ovolika bila ove godine unatoč silnim kišama ovih mjeseci a preko ljeta ne pamtim,tisućljećima valjda.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk