Vodostaj Drave

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

šta reč ...ne cvilim ....nije mi bio suđen ...teških 30 min.  :evil1: velika riba
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Ide Drava jos gore metar pa onda ce nagli pad...bice još brka
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kobac

pajdo-prošle godine kad je bila visoka voda su zakrpali s onom mrežom a sad su sve prokopali, ako naraste voda biće, ko sito-pola donjeg rada će plivati...
strašno , kopa ovaj, kopa onaj pa sve po dva tri puta i svako uzme novce-naš građevinski lobi mora neš zaraditi-sve rodijaci...
tko got da bude gradonačelnik neće se puno promjeniti...a raja puš....

ibro dirka

hebo ja njih i njihovu mrežu, ima firma proizvod za dizanje nasipa na koliku hočeš visinu, patent firme...vrlo lako se montira, vrlo lako se spremi za zlu ne trebalo ali eto momaka dođu pola sata prije vala i joooooooooooooooj pomagajte...

pajdo77

A šta ako potroše lovu na tu branu moj Ibro a poplave nema? bolje je čekati pa ako nema potrebe za branom lova ide za neke druge"pametnije" stvari da ne brljam temu neću o kojima je riječ jer pričamo o vodi.

ibro dirka

to su Pajdo 77 montažne brane i mogu se skladištit i po meni bi svaki grad ili naselje pri rijeci trebao imati to na zalihama...jednom kupiš i mir. evo i za majske vode je bio natječaj i na natječaju su odabrali umjesto našeg proizvoda stroj za punjena vreća kojima se pravi zečiji nasip koji baš i nije neko riješenje...da je ugrožena kuća nekog političara odmah bi se to riješilo...a ovako će da plivaju...

Mariorhr

Austrijanci su to jako dobro riješili sa mobilnim zidovima

pajdo77

eto vidiš koje dobro rješenje,kad zlo prođe skineš zid i tjeraj dalje. Koliko sam čuo oko Karlovca treba nekih 30 kilometara obrambenog nasipa,pa mađari ogradili cjelu granicu ogradom a mi ne možemo 30 kilometara montažnog zida.

miha

a kako če hrvatske vode dobiti 350 miliona kuna za izradu obrane od poplava....

šajzika

Skupi oni grijani satori u opatovcu  za  :oussama-bin-laden: :oussama-bin-laden: :oussama-bin-laden: :hijab: :hijab: :hijab:
Audentes fortuna iuvat

Mariorhr

Vjerujem da se većina sredstava za financiranje obrane od poplava može izvući iz EU fondova samo treba dobar projekat a očito nismo ni u stanju to napravit a kamoli nešto drugo....opet su u igri nečiji osobni interesi a narod ko *ebe

pajdo77

Nisu dobra dugotrajna rješenja poput ovog zida,bolje je da se svake godine naruči par miliona vreća,netko je dobar kunu po vreći,malo da onom ko mu je naštimo poso i svi sretni osim ljudi koji svake godine plivaju zbog vodostaja.

joker

i kubik pijeska nije realna neka cijena nego triputa vise za vrijeme poplava jbg.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

No

mi imamo isti problem u svim sferama života.
lanac zapovijedanja je predugačak i karike su tanke a trebao bi bit kraći i karike deblje.
zašto se to uopće događa.
zato što nismo raščistili štošta i ne možemo razdvojit bar u nekoj podnošljivoj mjeri dobro i loše,veliko i malo, bitno i nebitno, ozbiljno i neozbiljno.
sve nam se to mješa i stvara jedan osjećaj razočaranosti, nemoći, poniženja, straha i neizvjesnosti. najgore je to što će takvo stanje potrajat dok se ne stvori kritična masa koja će reć dosta, ovako više ne ide. idemo definirat tko smo, što smo i šta hoćemo.
tek kad to riješimo moći ćemo se rađat, živjet i umirat dostojanstveno u svojoj zemlji.
vidite kod nas je normalno shvaćanje da treba ¨izvuć¨lovu iz europskih fondova.
jel primjećujete lopovluk u tom izrazu -izvuć-.
postoje fondovi koji nam nude mogućnost da definiramo svoje probleme,nađemo način njihovog riješavanja i zatražimo potporu za financijsku pomoć.to je normalno. al ne mi se ne možemo, zapravo i nismo se pokušali riješit tog klošarskog mentaliteta, mi bi izvlačili lovu zbog love ,mi bi ovo,mi bi ono...
to nije normalno.mi nismo normalni.
ovakvi događaji poput ekstremnih kiša, vodostaja malo nas usplahire a onda kako kiše stanu i vodostaji padnu. mi se vraćamo u stanje normale koja nije normalna, al mi  glumimo da je. dokad ćemo glumit ne znam al znam da dok god smo zaokupljeni glumom nećemo imat vrijeme za život jer naprosto na jednom mjestu u isto vrijeme dvije stvari ne mogu bit.

No

:uf: e jesam ispalio post vezan za vodostaj drave