Vodostaj Dunava

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Vreme je izgleda za podizanje čamca, pranje, stavljanje antialgina...

nele01

Citat: SMT  u Svibanj 21, 2019, 20:55:16
Vreme je izgleda za podizanje čamca, pranje, stavljanje antialgina...

Hahaha, isto isplanirao za vikend + servis. I dok bude ova vodurina necu ga ni spuštati

SMT

300 dolazi u Madju... Recimo 200 kod nas a vodostaj 300, dođje mu na 500!

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

majstor

Ako gledate najavu vode na Hidroinfo, nije više pouzdana kao prije. Na Dravi fulaju pa se ispravljaju. Vidio nekoliko puta u zadnje vrijeme, najavili vodostaj  -50 pa popodne ispravili na -180. Drava raste i pada 50-tak cm. svaki dan, za Dunav ne znam.  :wave:
Nagli porast i pad vode je poguban za ribolov. Ne mogu to polaganije ispuštati na centrali?  :sha:

pajdo77

Zasrali su motku time što ne dozvoljavaju vađenje mulja i pijeska,Drava je sve plića i onda kada grune veća količina odma ide po par cm gore,da ne pričam kako su ju svu ogradili blokovima pa se nema gdje više izljevati višak vode kao nekada. Jasno mi je da treba braniti naselja od vode ali trebalo je ostaviti više "ispušnih ventila" da tako kažem gdje bi se voda mogla izliti u slučaju povećanja količine vode. Samim tim bi napunila bare i rukavce u svojoj blizini pa bi riba imala i uvjete za mrijest a sama Drava ne bi toliko išla gore-dolje. Badava mlatit praznu slamu kad su na rukovodećim mjestima lumen do lumena,tj. nečiji nećak,vozačeva žena i kumova sestrična.

šajzika

Zašto odmah po mojoj ženi?
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Ma mislim o vozačima ministara,lokalnih šerifa i slično.

baka

Citat: pajdo77  u Svibanj 22, 2019, 08:37:11
Zasrali su motku time što ne dozvoljavaju vađenje mulja i pijeska,Drava je sve plića i onda kada grune veća količina odma ide po par cm gore,da ne pričam kako su ju svu ogradili blokovima pa se nema gdje više izljevati višak vode kao nekada. Jasno mi je da treba braniti naselja od vode ali trebalo je ostaviti više "ispušnih ventila" da tako kažem gdje bi se voda mogla izliti u slučaju povećanja količine vode. Samim tim bi napunila bare i rukavce u svojoj blizini pa bi riba imala i uvjete za mrijest a sama Drava ne bi toliko išla gore-dolje. Badava mlatit praznu slamu kad su na rukovodećim mjestima lumen do lumena,tj. nečiji nećak,vozačeva žena i kumova sestrična.

Drava je još i najbolja rijeka kod nas po tom pitanju prostora za razlijevanje. Skoro sva mjesta uz Dravu su udaljena od nje po par kilometara, o baranjskoj strani da i ne govorim. Pogledaj samo Savu, e to je katastrofa.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

pajdo77

Istina,govorim u globalu,trebalo je ostavit da se izljevaju gdje god nema opasnosti od plavljenja naselja. To bi onda bio posao,ribe bi bilo u svakom jarku,mrijestila se i onda vraćala u rijeke,ovako nema kuda,sabili je na mali prostor što olakšava posao ribokradicama.

DIDAPATAK

slažem se Pajdo.. i ne bi trebala nešto prevelika lova samo da se otvore stari ulazi za velike vode..
..a o novim projektima da i ne govorim..
.. :baba:

SMT

Sedim juče sa jednim starim alasom... Kaže mi vodostaj će biti toliki i toliki...Ja mu kažem kako znaš kada ne pratiš vodostaj... Kaže, gledam dokle će se puževi popeti uz drvo...

rj

puno utopljenih puževa sam sreo tako da mu to nije neko mjerilo... :rofl2:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

SMT

Moguće... Nego sam svakakvih “indijanskih” stvari čuo za to, ovo još nisam... :stripii:

retfala

Citat: rj  u Svibanj 27, 2019, 10:17:59
puno utopljenih puževa sam sreo tako da mu to nije neko mjerilo... :rofl2:

Ovo su novi momenti  :notworthy:...nisam znao sa se i ovakvi detalji prate u ribolovu....Jozo previsok si level za nas....ejjj..puzevi se prate