Vodostaj Dunava

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

tole

ako ovo doleti ovako kako predviđaju... teško da će se u baranji bilo gdje moći pecat, sve ovisi koliko će nam vode doć od okolo i koliko će podić karašicu ( ovu što se uljeva u Dunav kod Batine). što se tiče drugih oblika ribolova, neka fala, već 2 mjeseca babuškarim sa ćerom i dosta mi je crvića, glista, muljanja hrane i svega ostalog a i malo me hebe taj statični ribolov...ruke stalno slobodne a rakija blizu....

Greys

Istina to što kažeš. Zato sam prije dosta godina i odustao od klasičnog pecanja, sto keder kantica, ruke uvijek prljave, a ovako štap u ruke, prsluk i na vodu.
Izdržat ćemo mi i ovaj val, nek sve prođe kak treba, nek se ljudi samo dobro pripreme (za obranu od vode), pa ćemo i mi na vodu, a naša riba nas čeka  :icon_thumright:

tole

ova mi godina nikako nije krenula, prvo mi 06.01. ode somče od 2metra nakon sat i po natezanja pod nogama, onda mi oni debili sjebu somolov na topoljskom ½cilljanim izlovom½, pa sad jedva dočekao prestanak lovostaja i dočekao poplavu...mora jednom i sunce izać :icon_sunny:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tole

http://www.hydroinfo.hu/Html/hidinfo/duna.html
čini mi se da bi moglo bit većih sranja nego 2010 :icon_scratch:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TopMix

raso

Po svoj prilici biće gore ne kao 2006, već 1965 kad su bile katastrofalne poplave, istina od tada se napravila mreža nasipa.

raso

Drava i Mura za sada ne divljaju, nešto malo je Mura porasla, ali koliko vidim sada u stagnaciji i opadanju, navodno je Dunav u gornjem toku krenuo u opadanje, ja pratim Budimpeštu i ukoliko tamo ne pređe 850 onda neće biti toliki vodostaj koliko najavljuju. Mislim da je 2006, Budimpešta bila oko 950

Tićo

Taj vodostaj kako dođe tako brzo će i otići.

maverick

Drava je relativno mirna i cijelim tokom u predvidjenom opadanju...osim Osijeka gdje ce je Dunav uštopati...

maverick

TopMix

Citat: maverick  u Lipanj 03, 2013, 15:29:20
Drava je relativno mirna i cijelim tokom u predvidjenom opadanju...osim Osijeka gdje ce je Dunav uštopati...
Slicna je situacija sa Tisom u donjem toku, gde najvise Dunav utice na porast Tise. Te 2006. na Tisi je kod Titela oboren rekord svih vremena, a Dunav kod Novog Sada tada nije oborio rekord iz 1965. Za razliku od sad, kad Tisa ima mali porast i opadanje u gornjem toku, 2006. se desio velik porast i Tise i istovremeno rekordno podupirenje Dunava...Ne ponovilo se.

Slaven

Gledo sa sad ona mjesta iznad Pasaua, unazad par sati su pocrvenila (na onom mađarskom linku što je tole stavio) i još raste :(

maverick

Zbog visokog vodostaja, izazvanog dugim kišnim padavinama, danas posle podne zatvoren je Dunav za plovidbu.

Direktor austrijske plovne ustanove Rajnhard Fordervinkler je rekao da je nivo Dunava na 350 kilometara dugoj dionici te rijeke kroz Austriju bio viši od 90 centimetara i da je time iznad nivoa plovnosti, zbog čega je usljedila zabrana plovidbe.

Kako je istakao, za sada se ne može predvideti koliko dugo Dunav neće biti prohodan za brodove.

Inače, austrijske vlasti u poplavljenim mjestima ne samo da se bore sa vodom koja se prelila preko korita rijeka, već i sa "radoznalima".

Tako je u više mesta policija morala da izađe na raskrsnice i spriječava one, koji dolaze samo da bi gledali poplave, da priđu mjestima na kojima se pruža pomoć.

Kako je objašnjeno, veliki broj radoznalih ometa ekipe u pružanju pomoći i borbi protiv poplava.