Vodostaj Dunava

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

raso

Gledam malo visine snijega u Austriji i Njemačkoj. U Njemačkoj ga i na vrhovima planina ima jako malo, u Austriji samo u najvećem gorju od 50 do 150 cm, ali taj se i onako sav ni ne otopi. Po sadašnjim pokazateljima snježne vode neće biti, ostaju samo kiše. Ovo bi mogla biti godina lošeg mrijesta, niskih voda i malo komaraca.

miha

za komarce nisam siguran sve je puno vode ...sve barice ,kanalići ,,sve pliva idealno ...kažu ljudi na selima da su bunari puni vode znači podzemnih ima kolko oš...

Kugla

Citat: raso  u Travanj 08, 2015, 08:45:59
Gledam malo visine snijega u Austriji i Njemačkoj. U Njemačkoj ga i na vrhovima planina ima jako malo, u Austriji samo u najvećem gorju od 50 do 150 cm, ali taj se i onako sav ni ne otopi. Po sadašnjim pokazateljima snježne vode neće biti, ostaju samo kiše. Ovo bi mogla biti godina lošeg mrijesta, niskih voda i malo komaraca.
Rašo samo je jučer u Flachau palo 50cm snijega,  što pričaš da ga nema ima ga i te kako

twister011

Tesko da nece biti. Doputovah pre par dana i doceka me sneg. Svuda je padao a ima i starog, a od petka najavljuju 20ak stepeni. Naglo otopljenje i eto vode.

raso

Citat: Kugla  u Travanj 08, 2015, 13:25:19
Citat: raso  u Travanj 08, 2015, 08:45:59
Rašo samo je jučer u Flachau palo 50cm snijega,  što pričaš da ga nema ima ga i te kako
Ima, ima, ima i u visokim Tatrama preko 3 metra. Ima i u Bavarskoj preko metra, samo niti je ovo u slivu Dunava niti je sve u Austriji u slivu Dunava. I nije Austrija ta koja donosi vodu Dunavu, već Njemačka.

tole

ja bi rekao da ovog proljeća neće na više od 400+ ( Batina ).  osim ako ne bude neke opake kišurine :mt1032:

...a od komaraca ima da popizdimo...

raso

Kako trenutno stvari stoje nema ništa od majskih voda. Snijega u Alpama sve manje, nema naglog topljenja, kiša ni na vidiku tako da po nekim procjenama možemo očekivati konstantni niski vodostaj. Uza sve to , Vakula najavljuje dugo iznad prosječno ljeto pa nam izgleda ostaje da u 7 mjesecu u Dunav i Dravu samo dodamo papriku i imamo odmah fiš.. :sha:

twister011

Ovamo uzvodno, porastao u par dana sigurno metar u visinu. A i zamutilo prilicno. A i radi u obali :thumbsup: Ali to vama nije vazno posto je zabrana i kod vas i kod mene  :laughing5:
Zanimljivo, pred sam mrak udarao i po bistroj i sada, po mutnoj vodi. Sve na gumu, a voblera nece pa nece i ako je u njegovoj zoni :sha: Mada to nije retkost :baba:
PS: Izvinte, malo se raspricah sam sa sobom :uf:

vedro

Nisi jedini, nece ni meni:-) :stripii:

maverick

Ne znas, a ovih dana ne bi ni smio  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Citat: twister011  u Svibanj 06, 2015, 21:52:21
...Ali to vama nije vazno posto je zabrana i kod vas i kod mene  :laughing5:

Kod mene nije...  :icon_biggrin:
       Nema više divljeg bučka. :no:

twister011

Citat: maverick  u Svibanj 06, 2015, 22:22:56
Ne znas, a ovih dana ne bi ni smio  :ok:
Ne znam na koga se odnosi, ali je i svejedno :mblah05: Zabrana traje, ali ne i na soma, te se moze malo analizirati :oussama-bin-laden:
PS: Jedna zanimljivost. Ovde imas pravo, a to neki i rade, da pecas ribu koja je u zabrani, jedino sto ne smes da je uzimas :eek:
Malo cudno i malo tesko "za dusu", posto sinoc opet vratih nekih 150ak evrica u Dunav :laughing5:

twister011

Zaboravih temu. Kazu ovde da je i u narednim danima poras'.

maverick

:stripii: Po evropskim cijenama ili ovim iz Srbije  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Dosta je i po evropskim. Mada sinoc samo jedan, al dupli od prethodna dva zajedno :whip2: Osecam da ce stati pred prestanak zabrane i da ga nece biti ni za sendvic :idea1: