Vodostaj Dunava

Autor maverick, Studeni 26, 2012, 16:34:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

raso

Ja i ti bacamo o pivo kladu da ne ide preko 760- plus- minus 5 cm :be happy: :be happy: :be happy:

raso

Citat: Jožef1  u Lipanj 11, 2013, 09:58:05
Citat: rj  u Lipanj 11, 2013, 09:54:16
Citat: raso  u Lipanj 11, 2013, 09:22:26
:be happy: :be happy: :be happy:

ali usporedi količinu vode koja dolazi od Baje pa pogledaj razliku
i RHMZ Srbije predviđa slično kao i ja

prićali smo o Batini ona ide sigurno na 760+
slažem se! Imformacija o vodostaju u Bumipešti od 891- je pogrešna!! Bila je +899, a pri ovakomu vodostaju, svaki je centimetar i te kako bitan. Bio bih sretan da sam u krivu.

po nekim podacima je bilo 907, a ja znam po trenutnom vodostaju na Ušću da neće biti maximum

mossi

Moja kalkulacija je išla na Bezdan 730 za sredu kad sam mislio da će biti vrh, RHMZ kaže 742 u petak.
Kako se talas smakao sa srede na petak nemam pojma, tj mislim da znam.
To je nova voda koja se preklopila sa talasom i produžila ga za dva dana.
Kako bilo da bilo ako i bude izmedju 730 - max 750 to je sve jako kritično.

Ali voleo bih da bent pukne negde u vukojebinu i poplavi njive bez naselja
pa da ovi lezilebovići od vlasti shvate da te bentove treba i održavati!

:blob8:

rj

Citat: raso  u Lipanj 11, 2013, 09:58:14
Ja i ti bacamo o pivo kladu da ne ide preko 760- plus- minus 5 cm :be happy: :be happy: :be happy:

pa jučer si bio na 730  :icon_scratch: dogovori se sam sa sobom
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Mislim da 20-30 cm nije neki veliki problem vec sto kazes koliko ce se dugo zadrzati i kako ce podzemne vode utjecati na bent...da li ce izdrzati u cijelom dijelu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kockar

I naglo opadanje moze biti zajebano, pogotovo skao opet dodje posle, a po Svabiji opet krenule crvene cifre,
valjda ce ostati dvocifrene.
Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

DarioK

Dunav Batina danas u podne

DarioK

raso

Ovi skokovi sa vodostajem su normalni kad je vrhunac vodenog vala i ulazi u stagnaciju i opadanje. Bio je na 749 , a sada je opet na 730. Do sutra navečer kad se očekuje vrh vala neće narasti više od tridesetak cm, a onda slijedi jedan dan stagnacije i opadanje.

maverick

Što nisi malo zakrenio onaj čamac od kolege r-t  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tole

Citat: raso  u Lipanj 11, 2013, 13:11:04
Ovi skokovi sa vodostajem su normalni kad je vrhunac vodenog vala i ulazi u stagnaciju i opadanje. Bio je na 749 , a sada je opet na 730. Do sutra navečer kad se očekuje vrh vala neće narasti više od tridesetak cm, a onda slijedi jedan dan stagnacije i opadanje.
gledam ovaj nagli porast, pa pad od 30-tak cm u samo sat vremena i nije mi baš jasna situacija...da li je to pogreška pri očitanju vodostaja ili je nastala ½rupa½ u vodenom valu uslijed izljevanja iz korita negdje uzvodno.... ako me kužite što hoću reći!

rj

vjerojatno greška u oćitavanju ..nemoguć je pad od 30 cm u sat vremena

tole

ma ja isto kontam ali opet.....možda je negdje bliže uzvodno pukao nasip, pa s obzirom kako voda gura, je jedan dio vala nestao u razljevanju dok nije napunio to gdje se razlilo a onda nastavio svojim putem prema nama...ne znam da li je to moguće, zato pitam, ali mislim da je osim pogreške u očitanju jedino tako nešto moguće :icon_scratch:

raso

Nije greška u očitanju, to su ti poplavni valovi. Dunav osim svoje vodene mase prima i vodu od pritoka pa uslijed toga nastanu i ti valovi. Po mojoj računici još oko 25 cm.

rj

rašo kakve pritoke ??? odakle ??? kod mađara nije bilo te oscilacije ni u Apatinu dakle zaeb u očitanju ...