Kako i zašto puca štap

Autor zvona, Siječanj 23, 2014, 22:16:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Retfalački mačak

Citat: rj  u Siječanj 25, 2014, 10:47:04
do prošle godine nisi ni znao za čerga služi karnister  :stripii:
Bijeli (ljeti) kanister sam koristio još dok je Bog po zemlji hodao.  Br. 1 iz alan forda me učio.  :stripii:  :stripii:  :stripii:

Jožef1

Upravo tako  :thumbsup: nisam niti pisao o varaličarenju ili jigu sa tim štapom. Čovjek bio u čamcu i pecao smuđeve te mu se okačio som ali štap nije pukao  :icon_thumright: Kod mene bi najvjerojatnije i puko, kod njega nije. ja odobno imam slične štapove od Byrona 2,7m 150-250gr i dobio sam soma od 10 kg sa obale jer nemam čamac. malo je pumpao ali štap je odradio svoj posao!! ja osobno ne mogu dati par sto eura za kvalitezne somovske štapove  :nono: stoga ću si nabaviti Germine  :clap2: Ipak mislim kako me pozivaš da odpecamo "po tvom" sa takovim štapom- malo podcjenjivački (bez uvrede) Svako dobro i Bistro  :thumbsup:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

Za povremeni jig soma, za pecanje soma s obale netrebaju skupi stapovi, jer i ovi jeftini nece pucati ako malo pazis
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Alija

Citat: rj  u Siječanj 25, 2014, 07:43:51
Citat: kugla  u Siječanj 25, 2014, 07:39:46
Alija čitam i pokušavam te zamisliti u tim situacijama, ajme to da je snimiti, ti, štapovi, sidro  :uf: ma kompić i to je zakon  :icon_thumright:

kompić zna bit veće opterećenje od sidra

....a nekad i od velike pomoći :

Dođe lik i lupi deranu šamarčinu....gleda njegov kolega pa veli ,ajd još jednom MTJ ako imaš muda .
Ovaj ko iz topa još jednu satavi ...kad veli baja ...ne brani me više BTJ  :stripii:

....isto tako POMOĆNIK može napraviti više sranja nego biti od pomoći ....birajte asistente ako već morate !  :icon_biggrin:

maverick

Ma kompić je zlo...nuzno... :stripii: sam sve odradim...bez ičije pomoci...tako i ako nesto zeznem nemam se na koga derati
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ive

Ej  :red_indian: otvori temu: "Kako i zašto puca kanister"  :rofl2:
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

maverick

Tema malo luta ali je činjenica da kanister pomaze u prevenciji pucanja stapa

Retfalački mačak

Za tri godine, sa relativno dosta izlazaka, pretežito čamcem, imao sam jedno pucanje štapa. Razlog jednostavan. Prilikom jiganja, glava je zapela, ja sam pomalo cimao i gledao okolo. Nisam primijetio da se struna prebacila između vrha i prve vodilice. Nakon slijedećeg cimanja, čulo se krc, struna puca, štap puca i vrh odlazi u vodu i maše papaaaa.
Struna je bila mekana, a jaka i odrađeno je klasično naprezanje na smik (odrez).
Nije radi toga štap loš, a ni struna ne kvalitetna, nego pecaroš ne ozbiljan.   :uf:

VELJO

Citat: Alija  u Siječanj 24, 2014, 21:03:24

Odosmo (barem ja,a bome još neki  :toothy9: ) u off,al dobro ....nikad mi nije puknuo štap,samo trba poštivati fiziku .... da mi nikad nije puknuo štap ,mislim u drilu .

Znam da voliš lagati meni, ali šta su ti skrivili pecaroši???  :thefinger: :thefinger: :thefinger:

p.s.

Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

Retfalački mačak

Citat: Retfalački mačak  u Siječanj 25, 2014, 17:43:06
Za tri godine, sa relativno dosta izlazaka, pretežito čamcem, imao sam jedno pucanje štapa. Razlog jednostavan. Prilikom jiganja, glava je zapela, ja sam pomalo cimao i gledao okolo. Nisam primijetio da se struna prebacila između vrha i prve vodilice. Nakon slijedećeg cimanja, čulo se krc, struna puca, štap puca i vrh odlazi u vodu i maše papaaaa.
Struna je bila mekana, a jaka i odrađeno je klasično naprezanje na smik (odrez).
Nije radi toga štap loš, a ni struna ne kvalitetna, nego pecaroš ne ozbiljan.   :uf:
Prva vodilica pomaknuta malo dolje i stavljen novi vrh. Odradio Žule.  :icon_thumright:

Greys

Auuuuu Veljo  :icon_biggrin:

Alija, ovaj odma ruku reže  :toothy9:

Alija

Citat: Greys  u Siječanj 25, 2014, 18:12:09
Auuuuu Veljo  :icon_biggrin:

Alija, ovaj odma ruku reže  :toothy9:

....nije pažljivo čitao ,kako rekoh nije mi nikad pukao U DRILU  :thefinger:  ....taj je grunuo u kontri, a vjerovatno je bio nagnječen  :bye: