Priprema drvenog čamca za novu sezonu

Autor šajzika, Siječanj 30, 2014, 21:02:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Kugla

Stavio sam fotke ali se nešto forum zbrljao pa je šajzika intervenirao, pa fali nekih dva tjedna foruma, ali evo ponovno  fotke kako to sad izgleda, naravno ima još nekih detalja za napraviti ali to ćemo kasnije.

gegs

Kugla

Boja je neka Hempelova za drvo, bilo oker, lonac plave i ove zelene, pa sam se odlućio za zelenu. nekih 45 kn 0,75l, dvije takve potrošeno, još jedan treća i bilo bi najbolje, ali i ovako je ok, i ispod nje isto hempel za drvo temeljna

britva63

Citat: Kugla  u Lipanj 14, 2014, 08:05:07
Boja je neka Hempelova za drvo, bilo oker, lonac plave i ove zelene, pa sam se odlućio za zelenu. nekih 45 kn 0,75l, dvije takve potrošeno, još jedan treća i bilo bi najbolje, ali i ovako je ok, i ispod nje isto hempel za drvo temeljna
misli se kugla maskirati da ga komarci neprimjete dok peca ,, zato uzeo zelenu :P

silure

Kugla

Hvala Silure, trudili smo se koliko smo mogli i da je moglo bolje moglo je ali odradili smo ono što smo zamislili i to je ok.
Britva druže, a možda ga malo i zamaskiramo  :ok:

silure

zvona

Pitanje za iskusne..

Panj na čamcu mi je strunio i jedno 10cm daske od njega..kako to popravit? Nabavit cu 8cm hrastovu dasku ali šta dalje??

maverick

Predpostavljam da mislis na zrcalo...najlakse ga zamjeniti...i to skratis camac za deset cm....ja sam kolegi iskrojio novo...ubacio desetak cm iza starog, pokucao ekserima ...i onda onaj dio odrezao...jer i daske od bocnih stranica i poda na samih par cm pri kraju budu lose
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Ajd dodi i men napravi..nabacimo roštilj..pića i da vidiš :D problem je što to nikad nisam radio..al ja bi to vinklovim odozdo..odozgor i sa strane učvrstio za svaki slučaj..jer je prijašnji vlasnik ubqcio jedan dio daske naknadno od zrcala do 2 egije jbg

zvona

Kugla ajd napiši šta si radio sa čamcem od početka do kraja..kad izbacim stari panj ( zrcalo) ubacim drugi od 5mm suhog hrasta i skratim dasku za 10-15cm na koji način da ga pokucam ekserima 7 ili? Razmisljo sam cak ubacit dva vinkla s nutarnje i vanjske strane da drže..i dali mogu asfaltnom bijelom dodat pigment crni i obojat čamac

zvona

Izvadio bi čamac van..pošteno opro minivošem i ostavio da se suši nakon toga polomovat spojeve pa onda vidit šta dalje

maverick

Izvadis ga i operes....ukrojis zadnju glavu i pokucas ekserima...visak odrezes....limujes...katranises.....a unutra neka boja za drvo....temeljna pa zavrsna ili nesto za sta se snadjes....čamac ne bi trebao ni biti predugo vani da se ne presusi...u coskove mozes neki vinkl i hrastovu letvu pa pokujes sve da ucvrstis zrcalo...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Znači zrcalo ubacim u čamac i bočno i odozdo pokujem.za dalje nije problem.mislim da cu za 3-4 dana završit čamsc ako nebude kiše.a ako bude pod ceradu če ić.hoču izgubit na plovnosti ako ga skratim više od 20cm..ili da mi neče prednji kraj bit teži pa kontra stajat na vodi?

Kugla

Zvona prijatelju evo Mario je bio brži, to je to kako ti je napisao, ja sam učvrstio zadnje zrcalo ili kako mi kažemo gubac i stranice iznutra na spoju u uglu sa hrastovom letvicom i ušarafio, a izvana mi limar napravio od poda do vrha stranice vinkl ili kutnik od onog ne hrđajučeg lima i to ušarafio izvana na spoju. tako sam učvrstio zadnji gubac. Iznutra smo obojali temeljnom hepelovom za drvo pa onda završnom, izvana sastrgugali katran i nanijeli novi onaj od Dide što smo topili, naravno prije toga polimovali gdje nam je bilo sumnjivo i gdje se vidjele neke pukotine. Nadam se da sam pomogao.